.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

fredag 27. september 2013

Det er en tid for alt...
....og nå er hagesesongen definitivt over for i år.
 Ihvertfall for oss her i Nordland, som allerede har hatt noen frostnetter.
 

De siste blomsterkrukkene skal tømmes og fjernes i dag, i likhet med alt av pynt og utstyr som jeg har her i plantekroken min.

De tre siste dagene har det vært hvitt av rim på marka om morgenen, så det er liten tvil om at det begynner å haste å få det gjort.

Haste ja.....de stakkars syrinhortensiaene jeg kjøpte på salg, har jeg enda ikke funnet ut av hvor jeg skal plante :/. Foreløbig har jeg bare satt de midlertidig her i "barnehagen".

"Barnehagen" er noen pallekarmer som jeg har fyllt med jord. Her får planter jeg ikke helt vet hvor jeg skal plassere enda, stå på vent til jeg får bestemt meg. 


I barnehagen skal også stiklingen jeg tok av Humlen i sommer, få stå i vinter. Enda så liten krukke jeg satte den i, har den vokst seg ganske stor i løpet av sensommeren. 
Til våren skal jeg ta flere stiklinger, og plante de ved paviljongen. Der håper jeg de vokser seg så store og kraftige, at de til slutt nesten dekker paviljongens vegger og tak.Ikke usannsynlig det, når jeg ser hvor kraftig humleplantene ved portalen har vokst seg i løpet av ca 3-4 år :). 


Alpeklematisen er ny av året, og har ikke vokst så veldig mye enda. 
 

Det skal faktisk bli litt godt å pakke vekk hagetingene kjenner jeg.  


Hver årstid har sin sjarme og det er deilig med sol og  sommer, men høsten er liksom litt koseligere på en måte.

De vakre høstfargene som inntar skog og mark.

 Frokost med tente stearinlys.

 Bjørkveden som knitrer i peisen, og fornøyde puser som kveiler seg sammen på sauefellen foran ovnen. 

Kakao i koppen, mens man koser seg med å titte på småpippene som ivrig forsyner seg av solsikkefrøene på fuglebrettet.....

....og av småeplene i prydepletrærne.
 

Helt vilt hvor mange epler det ble i år!


Det er ikke bare utendørs at ting er i endring om høsten.

 I hus og hjem over hele landet er jeg ganske sikker på at både sauefeller og varme pledd nå letes frem igjen. Sommergardiner tas ned, og vintergardiner henges opp. Kanskje unner man seg feks en ny lysestake, og noen nye puter til sofaen (Kid har halv pris på masse nå ;)). Er vel ikke bare jeg som kjenner fornyet lyst til å pusle litt ekstra innendørs igjen nå, eller hva? 

 Gleder meg til å vise dere de flotte gamle møblene jeg nylig har fått i hus! Bla en kjempefin gammel seng, og et gammelt spisebord som jeg har gjort om til sofabord.

Bilder kommer i neste innlegg :).

Bra typisk forresten at møblene ble levert nesten med det samme lokalavisa hadde vært her å tatt bilder....huff, kjenner jeg både gleder og gruer meg "litt" til å se reportasjen på trykk i morgen (lørdagsavisa). Veldig stas å bli spurt da! Lille amatørbloggen min....er litt stolt....må innrømme det ;). 


Gleder meg veldig til våren også forresten :D. 
På flere hageblogger har jeg lagt merke til noen nydelige små trær som har vært overstrødd med vakre rosa blomster på vårparten. Rosehagtorn. 

Endelig fikk jeg også tak i et, så nå krysser jeg bare fingrene for at det berger seg gjennom vinteren og at det vil blomstre vakkert til våren :). Halve gleden er jo å glede seg, så hvor heldig er ikke jeg som kan glede meg nå i hele 8-9 måneder :D.


Avslutter med et bilde fra den lille glassverandaen vår, og ønsker alle ei riktig god helg.

På Mo skinner sola i dag. 
Håper den skinner hos dere også :)

Klem fra Lise

9 kommentarer:

Caroline sa...

Ja,det er en tid for alt:)
Sommeren er definitivt over for denne gang,for å våkne til 2 grader,ja da er det skikkelig høst!
Så lurt å kjøpe litt planter på høstsalg,tenker alltid at jeg skal gjøre det,men går som regel i glemmeboken når salget starter,kremt;)
Så stas å ha avisen på besøk da,legg gjerne inn en link her på bloggen til reportasjen imorgen,er jo litt spennende å se;)
Ønsker deg fortsatt flotte høstdager!
Klem Caroline

Gårdsjenta sa...

så koselig innlegg :) masse å glede seg over med høsten også :) hva er herdighetssona på rosehagtorna? har du bare lagt beleggningsstein i ring, eller har du grus under? :)

salige lavendel sa...

Så nydelig du ordner det rundt deg!! Veldig smart med den "barnehage" ideen! Håper du får en god helg og forresten tusen takk for hilsen hos meg =)

Anonym sa...

Heia Lise.:)
Så flott det er hos deg,tydelig at du er et ordensmenneske. Koselig barnehage hihi. Høsten er en herlig årstid, den kunne godt ha vart litt lenger. Elsker glassverandaen din,der er bare såå lekkert.
Kos deg masse i helga.
Klem Mette.

Monica sa...

Åhhh for en nydelig og stemningsfull glassveranda du har - dåne :) Det oser av god stemning overalt hos deg. Hi hi- barnehagen er jo veldig kjekk å ha.

Joda vi får opp skuffene nå- bare en som var gjenstridig men det løste seg når vi smurte med stearinlys :) Mann min er utålmodig til tider skjønner du og når vi bærer inn en kommode som har stått i garasjen og blitt malt i 2 grader og den kommer inn i 24 så må den få litt tid til å klimatisere seg :)

Ønsker deg en fin helg

Klem Monica

Hos Jorunn sa...

Så flott hage dere har, Lise! Portalen med humleplanter var kjempefin...og jeg elsker glassverandaen din!!! Høsten har sin sjarm, det er helt klart. Vi har et stygt nettinggjerde som jeg skal prøve å dekke til med villvin...har plantet ut noen få for å se om de har bra nok vekstvilkår pga store trær som er rett ved gjerdet.

Ha en fin helg, klem fra Jorunn

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

For et koselig innlegg! Så mye fint du har i hagen din! Heldige vi er som får gå på "hagevandring" hos deg. Det er vemodig når det er over, men det skal bli godt også med en pause fra alt utearbeidet som følger med.
Synd vi ikke får se den flotte reportasjen som kommer i avisen. Kanskje du klarer å linke til siden. Så gøy da!!

Ønsker deg en fin helg!

Klem fra Hjørdis

liven sa...

Heisann
Så fint det er i hagen din Lise!
Må nå virkelig være vemodig å pakke sammen for i år...
Håper du får glede av rosehagtornen til neste år!
Gleder meg til å se ditt nye....og ville jo gjerne sett repotasjen også :)
Ha en fin ny uke
Klem!

http://limbergivitavillan.blogspot.com/ sa...

Vilken fin plats för planteringsbordet. Man får inspiration från din blogg =)
Kram

Link within

Related Posts with Thumbnails