.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

torsdag 1. mai 2014

Skatter fra soverommet


Oldemor i Bodø sitt gamle og enkle nattbord, kan skimtes i speilets refleksjon. Husker at hun hadde nattpotta inne skapet. Eller ihvertfall så tror jeg at jeg husker det.

På speilkommoden ligger mors perlekjede som jeg har arvet. Selv om perlene ikke er ekte, så er de verdifulle. For meg. Om jeg lukker øynene....løfter perlene opp til ansiktet og lukter på de.... kan jeg enda kjenne en svak svak duft av parfymen hun brukteEn duft av gode minner :).


 På det lille fatet i sølvplett ligger også et bittelite gammelt skrin. Inni det  ligger en liten kvast av oldemors brudebukett......bittesmå papir- og tøyblomster.  Blomstene kan også være så gamle at de stammer fra brudebuketten til min tippoldemor....vi er ikke helt sikre på hvem av de de tilhørte.

Giftet man seg vinterstid i gamle dager, var det ofte vanskelig å få tak i friske blomster. Bukettene besto ofte av enten en blanding av papirblomster og friske blomster, og/eller av papirblomster og forskjellige urter. Urter som duftet godt, som feks rosemarin og timian. 

 Gartneri-virksomhet var ikke så vanlig på den tiden, og uansett om det hadde vært det, så er det uansett ikke sikkert at min oldemor  (eller tippoldemor) hadde hatt råd til å unne seg den luksusen det er å kunne kjøpe seg friske blomster.

Selv tar jeg meg råd til det av og til. Spesielt når man finner knasende sprø tulipaner på tilbud :). 

Er koselig å pynte med blomster, og om sommeren og høsten, har vi omtrent alltid stående friske buketter rundt om i Fossestuas mange mugger.


 Gitt til oss alldeles gratis av moder natur :).


De mest verdifulle skattene er ofte de som koster minst :).

Ha en fin dag!
Klem fra Lise

9 kommentarer:

Sommerhuset i bakken sa...

For et herlig, nostalgisk innlegg med minner fra fortiden. Vakre soveromsmøbler du har, og skrinet og perlene var utrolig søte. Så koselig å ha så vakre skatter etter oldemor.

Nydelig med selvplukkede blomster ;-)

Ønsker deg en super kveld! Kos deg masse!

Ann sa...

Koselig soverom, gøy med slikt arvegods som vekker gode minner, det er ikke alle som er så heldige å ha det, dessverre. Selv er jeg er spesielt glad i alt jeg har som minner meg om morfar! :)
Så vakkert det var med tulipaner i den gamle vaskevannsmuggen! Lekker også den hjemmelagde buketten din på benken, gleder meg vilt til grønne blad på trærne og fargerike blomster i hagen igjen, men nå blir det heldigvis snart både det ene og det andre! ;

Ha en riktig fin helg! :0)

Klem, Ann,
Glassveranda.

Merete - Lys lilla sa...

Nydelig innlegg. Et utrolig vakkert møbel og så fint du har skrevet om oldemoren din :-) Ha en fin dag :-)

Monica sa...

Åh...så herlig innlegg og bilder. Nå er det ikke lenge til vi kan plukke slike vakre gratis buketter gitt av vår moder jord :)


Nyt dagen klem fra Monica

HOS JORUNN sa...

For en vakker speilkommode og så ble det ekstra nostalgisk med din mor sitt perlekjede og din oldemors lille boks på det gamle fatet...deilig å ha slike minner fremme.

Ha en fin helg, Lise!

Klem fra Jorunn

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Det var et koselig innlegg! Tenk det å ha rester fra brudebuketten etter oldemor eller tippoldermor!! For et skjønt lite skrin. Dette er gode skatter. Nydelig med perlesmykket også som gir så gode minner.
Gleder meg til å kunne plukke inn buketter fra hagen. Din var aldeles nydelig!
Ha en fin mai-søndag.
Klem fra Hjørdis

liven sa...

Nydelige skatter du har!
Tenk å ha rester etter brudebuketten da, det kjenner jeg i hjertet :)
Synest det er så koselig!
Men så er det jo slik at man er helt henfallen til de gamle sakene :)
I går begynte en ny serie på tv2..."badehotellet" kanskje du så den +
Handlingen var jo artig, men jeg fulgte mest med på interiøret og de gamle skjønne klærne deres :)
Ønsker deg en fin mai-måned i nord
Klem fra Liv

Mayen sa...

Så sant, så sant ;o)
De små gleder i hverdagen er de man verdsetter mest. Og det skal bli deilig når det blomstrer ute og man kan plukke store buketter og sett rundt omkring innom hus og ute ;o). Ha fine mai-dager

toves sammensurium sa...

Så fint innlegg' med flotte bilder av mang en skatt!Så nydelig med Lupiner,og bukettene du har på bildet minte meg på at jeg i går fant tegn til liv i bedre hvor jeg plantet Lupinfrø jeg hadde plukket selv i går ::))))
Litt lykke det også - og som vaskeekte Sunnmøring setter jeg selvfølgelig pris på alt som koster ingenting!;)
Toveklem :)

Link within

Related Posts with Thumbnails