.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

tirsdag 21. februar 2012

SPENT!


Plantekroken bak garasjen.

Snøen laver ned i uante mengder nå, og vist er den vakker der den svøper naturen inn i sin store tykke dyne...men jeg er så spent!

Hjørnet av hagen. Dråpeskiferen under benken har tidligere ligget på oldefars hus (anno 1850)  i Bodø.

Spent på om alle bourbonrosene (Louise Odier) og trærne jeg plantet i høst har klart vinteren, og ikke minst plommetreet!

Tenk om det bærer frukter allerede første året?
Har ingen erfaring med frukttrær, så kjenner det kribler av forventning i magen allerede :)


Ikke minst er jeg spent på om fars epletre tålte  flyttingen  fra Bodø og hit til Fossestua vår.

Flyttet det i høst siden huset skulle selges. Far var veldig stolt over det epletreet (han gikk bort for 5 år siden), og spenningen var stor hver høst om det skulle komme frukter på det.

Treet er ca 7 år og ganske lite  (fant ingen bilder akkurat nå av det), så det gikk greit å grave det opp og frakte det på tilhenger fra Bodø til Mo. Pakket inn hele treet (familietre  med 3 sorter - altså 3 hovedgrener) i bobleplast så det skulle tåle turen over Saltfjellet...*haha*  det så ut som dèt spøkelsestreet!


I tillegg plantet vi også dette lille pjusketreet som var det siste epletreet Plantasjen hadde på høstsalget sitt.  Syntes så synd på det der det sto så alene, så da ble det med hjem da ;)

Leeeeenge enda til våren kommer hit nord, men halve gleden er jo nettopp det å glede seg, ikke sant?
 Så varer den dobbelt så lenge ;)

Klem fra Lise

23 kommentarer:

Linecas have sa...

Begynner å bli dreisen på den hagen din. Ser ut som rom begynner å danne seg. Gleder meg til å forhåpentligvis se flere bilde til sommeren. :)

Nennes sa...

Så flott hage ;)

Ann sa...

Flere nattugler i Blogglandia ser jeg? ;) Hagen din er kjempefin, -også her hos oss er det like spennende hvert år å se hva som har overlevd vinteren! Kjenner det ble heeelt nok snø nå ja, men fatt mot, våren kommer alltid veldig plutselig! ;)) Kun 7 dager igjen av årets siste vindtermåned nå, og våren den vinner til slutt! :O) Jeg gleder meg noe helt enormt til vår og sommer! Har planlagt å ta stiklinger av den eldste syrinen vår i år og forsøke å formere det vakre treet. Sikkert veldig vanskelig for de fleste å forstå, men du verden som jeg gleder meg til akkurat det! :))) Det lille plommetreet vårt ble av alle ting spist av en elg! (!!!) Nesten ikke til å tro at den ene gangen en elg kom forbi her så slukte den plommetreet mitt, men, men... kun hovedstammen står igjen! :S -Men vi prøver igjen med et nytt et til våren! :))
Jeg krysser fingrene for at vi snart får mange plussgrader og skikkelig plaskregn slik at snøen smelter! Nå vil jeg ha vååår!!

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Meta sa...

Ser det ikke bare er meg som gleder seg vilt til våren.:) Hver eneste vår går jeg med nesen i bedene flere ganger om dagen. SÅ spennende å se hva som kommer opp.

Ønsker deg en herlig dag.:)

Klem,Meta

Kristin sa...

Å det blir spennende å se! Høres jo helt nydelig ut:) Her er det masse snøklokker i hagen- et fantastisk syn:) Så ja, det er bare å glede seg til våren!! Fin dag til deg:)

Balke gård sa...

God morgen, nydelig soloppgang her og med de vakre hagebildene fra deg ble det en super start på dagen:) Kost meg med mange innlegg her, både fyrstikkpynt og vaskerom i ny drakt, kjekt! HA en finfin dag! MVh MArianne:)

sbobet sa...

thanks ysboou for arsbochive

fru Nielsen sa...

For en nydelig have og ett herlig sted du har ! Ja våren sniker rett rundt hjørnet og det kribbler litt av glede i påvente av den =) Så hærlig med frukttrær som bærer frukt, kunne ønske det samme her, men kjøpte meg vist tilsynelatande ett "engangstre" he he, bar frukt bare en gang og nå vil det bare ikke mer, så invistering til vår her ja =)
Bildene dine gir virkelig inspirasjon til vår og planer =)
Ønsker deg en nydelig dag :)

Hos Jorunn sa...

Deilige bilder å hvile øynene på dette her, hagen din er helt nydelig, Lise! Spesielt godt likte jeg hjørnet der hagebenken står...det var så utrolig fint med de dråpeskifersteinene i en sirkel. Selv er jeg også spent fordi vi overtok huset i desember...det blir spennende å følge med i hagen hos oss også nå som våren nærmer seg. Akkurat nå er det 2 varmegrader ute, blå himmel og strålende sol. Ha en fin dag, klem fra Jorunn

vår lille verden sa...

Så fin hagen din er Lise,skjønner godt at du gleder deg til våren:)
Her i trønderlag kommer det uante mengder med snø også men det er helt klart lov til og glede seg til våren..
Nyt dagen din.
klem

Monica sa...

Hei på deg.
Så nydelige bilder fra din vakre hage!!!
Åååå, som vi gleder oss til våren ;))
Ønsker deg en riktig fin tirsdag, og en fortsatt glad uke.
Klem, Monica

salige lavendel sa...

Ja, er det ikke bare den skjønneste spenningen knyttet til våren - og nytt liv?!! Herlig. Håper det dyrebare epletreet har tålt flyttingen.

Knutine sa...

Det blir stor glede rundt om når snøen forsvinner..
Etter at kulden i fjor vinter gjorde mye stygt med min hage,så ble jeg litt satt tilbake i fjor.
Men satser på nytt i år.

Ønsker deg mange fine hagetanker fremover:-)

Anno 1924 sa...

Jeg gleder meg sånn til våren og sommeren når jeg ser på bildene dine! Du har en utrolig flott hage!
Ha en fin dag!

Just a Little Vintage sa...

Det er så lekkert i hagen din=)!! Blir spennende å se da om alt har overlevd!! Jeg lurer litt på hvor mye jeg må erstatte i år...;)!

Ha en herlig uke videre!
Klemmer!

Caroline sa...

Så fint du har fått det i hagen din!
Ja,jeg og er like spent hver vår hva som har overlevd å hva som har tatt kvelden...Å noen ganger er det noe som har overlevd,men blir stående å sture hele sommeren,ikke så greit det heller,hehe;)
Jeg og plantet en louise Odier ifjor,krysser fingrene for at den tåler vinteren hos oss begge:)
Ha en fin uke videre!
Klem Caroline

h.espe sa...

Forstår du er spent, og gleder deg til våren - med det uteområdet har du all grunn til det!!! Gleder meg til vår jeg også!

Ha en fin ettermiddag og kveld, og god bedring til oss begge ;)

Klem fra Hildegunn

Sivs verden sa...

Utorlig flott hage du har!

Klem

Den Grønne Baljen sa...

Nydelig hage du har... håper virkelig at treet overlever... så moro da med et tre fra hagen til papsen sin.:


Ønsker deg en fin dag

kerstin

Katharina sa...

Takk for koselig hilsen:) Du verden så godt det skal bli når våren kommer....ser det veldig godt når sånne bilder vises:)

Er spent jeg også på hvordan det som ble plantet ned i fjor har klart seg over vinteren.

God helg til deg:)
klem fra Katharina

Unknown sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se HOPPAS du kan komma och vara med KRAM

Merethe sa...

Er også spent på diverse planter i hagen som jeg plantet i fjor sommer. Her tar jeg meg en tur i hagen stort sett hver dag for å titte etter knopper og livstegn. OG det er faktisk store svulmende knopper på noen busker...men det tar en god stund til før de begynner å sprette.
Gleder meg til å følge med utviklingen i din hage. Det du har gjort er så fint. Ha det godt ,klem Merethe

VillaVårfrubakken sa...

Ville bare ønske deg en fin helg...håper du fant noe fint på Askeladden, klem fra Mona

Link within

Related Posts with Thumbnails