.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

Fossestuas historie og litt om meg


HEI :)

LITT KAMUFLERT MED SOLBRILLER, MEN DETTE ER ALTSÅ MEG :)

24. NOVEMBER 2008, KJØPTE MIN SAMBOER OG JEG, ET GAMMELT HUS FRA 1906.

DET ER SELVSAGT DETTE HUSET SOM ER FOSSESTUA :)
HER BOR OG TRIVES VI SAMMEN MED VÅRE 2 NYDELIGE KATTEPUSER.

FOSSESTUA LIGGER HERLIG TIL VED REVELFOSSEN,  OG I SKJØTET VÅRT   STÅR TOMTA OPPFØRT SOM "FOSSESTUA".

DERAV NAVNET PÅ BLOGGEN :)

SELVE HUSET OMTALES SOM "SAGMESTERBOLIGEN".  

ET SAGBRUK BLE BYGGET I 1900 AV STATEN, FOR Å UTNYTTE TØMMERET FRA SKOGER SOM STATEN DA HADDE KJØPT (se kilde) , OG DETTE LÅ PLASSERT PÅ ØSTSIDEN AV REVELFOSSEN. SÅ FOSSESTUA VAR RETT OG SLETT SAGMESTERENS BOLIG :)

ANTAGELIGVIS VAR OGSÅ SAGMESTERBOLIGEN ET AV DE FØRSTE HER I REGIONEN  SOM FIKK INNLAGT STØM FRA ET VANNKRAFTVERK (uten at vi vet det med sikkerhet), SIDEN DET FØRSTE VANNKRAFTVERKET PÅ HELGELAND VAR REVELFOSSEN KRAFTVERK HER I RANA....ET PAR STEINKAST FRA HUSET VÅRT.

DET BLE DANNET VÅREN 1907, OG FIKK NAVNET MO ELEKTRISITETSVERK AS.

 VÅRT GAMLE TØMMERHUS ER PÅBYGGD  Å DELVIS RENOVERTAV TIDLIGERE EIERE, SÅ DE FLESTE SPOR AV DET GAMLE ER DESSVERRE BORTE.  2 GAMLE INNERDØRER MED HÅNDTAK FRA CA 1850, FANT VI PÅ LOFTET I GARASJEN OG DE HAR VI SELVSAGT TATT VARE PÅ.

VI SKULLE OGSÅ GJERNE HA VILLET SETT BILDER AV HVORDAN OMRÅDET RUNDT FOSSESTUA SÅ UT FØR I TIDEN.

JEG HAR FUNNET ETT BILDE PÅ NETT...MEN JEG ANER IKKE EKSAKT ÅRSTALL. BYGGINGEN AV JERNVERKET ER I ALLE FALL BEGYNT (sees over fossen), SÅ DA ER BILDET TATT ETTER 1950 ENGANG...MEN FØR 1960 TALLET. DET VET JEG FORDI DET BLE BYGGET ET TRANSPORTBÅND FRA JERNVERKET TIL KOKSVERKTOMTEN VED HAVNEN (over 3 km langt), OG DETTE ER IKKE PÅBEGYNT PÅ BILDET HER.


REVELFOSSEN SEES TIL VENSTRE I BILDET, MEN JEG VET IKKE OM DET VIRKELG ER HUSET VÅRT SOM SKIMTES TIL VENSTRE FOR FOSSEN. BILDET ER FOR UTYDELIG, OG DET ER OGSÅ GODT MULIG AT DET STÅR EN DEL TRE OG SKJERMER FOR UTSIKTEN TIL HUSET.

PS: BILDET BLIR STØRRE OM DU KLIKKER PÅ DET.

MEN PÅ FOSSENS HØYRE SIDE, KAN DU IHVERTFALL SKIMTE DEN GAMLE KRAFTSTASJONEN SOM BLE NEDLAGT I 1954. I DAG ER DEN BORTE (ble påtent av noen gutter på 1980 tallet) , MEN FUNDAMENTET  EKSISTERER DEN DAG I DAG, TIL MINNE OM FORDUMS TIDER.SLIK SER HUSET VÅRT UT I DAG. TIL VENSTRE SER DU BAKSIDEN AV GARASJEN VÅR, DER JEG HAR PLANTEKROKEN MIN :)


DETTE BILDET HAR JEG TATT FRA TOPPEN AV FOSSEN. HUSET MED DET RØDE FINE NYE DECRA-TAKET  ER FOSSESTUA.


HER SER DERE DET SKJEMMENDE VIKABANDET SOM JEG NEVNTE  TIDLIGERE I INNLEGGET. MEN FOSSEN ER VAKKER DA :) NÅR DET MØRKNER, ER DET LYS SOM AUTOMATISK TENNES OG LYSER OPP VANNMASSENE!
MYYYYYE ARBEID GJENSTÅR.....BÅDE PÅ OG RUNDT HUSET, MEN DET KOSTER BÅDE TID OG PENGER, SÅ VI SKYNDER OSS SAKTE :)

HER PÅ BLOGGEN KAN DU FØLGE FREMGANGEN MED HUSET, BÅDE INNVENDIG OG UTVENDIG......OG PYNTINGEN SELVSAGT :)

KLEM FRA LISE
--------------------------------------------------------------------------------

Endelig har vi fått tak i noen gamle bilder!
 Vil du vite mer? Klikk  på linken under her:)

* Fossestuas historie

Link within

Related Posts with Thumbnails