.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

torsdag 21. juni 2012

HURRA!
Fars epletre som vi flyttet fra Bodø til Mo i fjor høst, står nå fullt av lubne rosa blomsterknopper!

Huset i Bodø er nå solgt, og nye eiere overtatt. Vemodig, men det trøster litt at epletreet som far plantet i Bodø -  nå vokser videre hos oss her i Fossestuas hage :)


Dette puslete lille epletreet som var det siste de hadde på plantasjen i fjor høst, ser også ut som om det trives her det står å bugner av blomster :)

Unge epletrær kan man forme ved å henge lodd på greinene, eller binde de ned slik jeg har gjort her.

Greiner som peker rett opp står for tilvekst å bærer ikke frukt, så det er ønskelig at greinene står i ca 90 graders vinkel ut fra stammen for at det skal dannes epler.

Ps. Snakker ikke av erfaring, men utifra noe jeg har lest. Korriger meg gjerne om dette er feil ;)Bloggeplassen ved kjøkkenbordet......Milo-pusen satt i flere minutter med fullt jaktinnstinkt (værhårene peker rett frem) å nistirret på pause-ordet som danset over skjermen :D.

Overskyet og kaldt med 9 grader på Mo i dag, men jeg håper sola skinner på deg :)

Klem fra Lise

5 kommentarer:

mamma i nord sa...

Så koselig att du fikk med deg epletreet fra din pappas hus.

Synes det er så flott med epletrær i blomst, og skulle gjerne hatt ett her, men spørs om det hadde trivdes så langt nord, og spesielt her ute med havet.

Ønsker deg en flott Torsdag.

Klem Tanja

Hulda sa...

Flott med epletre! Nydelig blomstring det har. Kjølig værtype her i Harstad i dag også, men er meldt varmt og fint fra i morgen av. Så artig med katten som ser på skjermspareren. :)

En rosa fugl sa...

Siden du har plantet det unge epletreet og satt det i "bånd", vil det si at du ikke ønsker epler på det? Men det er jo så godt! :) Blir sikkert fint altså...

Bra at du adopterte eple-treet! Utrolig bra.

Klemmer!

Mor Inger`s hus sa...

Så artig at du fikk med epletreet - det vil helt sikkert vokse og trives på Mo :)
Jeg har hengt stein i greinene på plommetreet mitt for at det skal bære mer frukter.

Skikkelig fin pusekatt.
Klem fra Inger

Ann sa...

Så flott du har gjort det rundt treet! Virkelig forseggjort! Vi har et 3-4 meter høyt epletre i hagen, som er så flott når det er spekket med epleblomster, så du har noe å glede deg til her! ;)) Vi har også noen små som vokser fryyyktelig saaakte! :D Har flyttet det ene i år for å se om det trives bedre på et annet sted i hegn... time will show ;) Har et nytt bittelite plommetre jeg også har virkelig troen på, alle frukttrær er bare nydelige, -både med og uten blomster! :))

Klem, klem, A :0)

Link within

Related Posts with Thumbnails