.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

fredag 24. januar 2014

En liten bønn til dere som har katt(er)


Pass ekstra godt på pusene  i vinterkulda!

Slipp de ikke ut  når det er minusgrader, med mindre de har et lunt sted hvor de kan søke ly. Det aller beste er om man har katteluke, for da kan pusene selv velge når og om de vil inn/ut.

 Katter har lett for å pådra seg både  frostskader, samt urinveis- og luftveisinfeksjoner i kulda. Spesielt ørene er utsatt for frostskader. Selv om enkelte katter har meget tykk pels, så har den mye dårligere isoleringsegenskaper enn feks hundens.  Kattens pels er heller ikke vannavstøtende, så om den blir våt vil katten fort miste mye kroppsvarme. 

Milo-pusen vår :)
Mange katte-eiere er  sitt ansvar bevist, men det gjelder desverre ikke alle.
Graderstokken viser i skrivende stund 20 minus her hos oss på Mo i Rana, og hjertet mitt blør ved tanken på at det sansynligvis finnes et stort antall katter som befinner seg ufrivillig ute i kulda nå.

Tinka-pusen vår :). Kattedoen har vi inne i boden  under loftstrappa. Ved å plassere en katteluke i lettveggen, slipper vi å ha bod-døra ståenden på gløtt for pusene.

Våre to slipper heldigvis det. De har både katteluke og innedo,  så de kan fritt velge hva som passer dem best :).


Milo-pusens eneste bekymring er om matmor virkelig ikke har tenkt å avslutte den skrivinga snart, og  heller komme å leke litt med han  ;).

Ha en fin helg dere!
Klem fra Lise og Milo :)

6 kommentarer:

Siddis back home sa...

Nydelige Bilder hos deg, hos oss er pusene inne og koser seg! Ha en herlig lørdag!

Evy-Kristin sa...

Så utrolig lur plassering av kattedoen!! :) Må ta den idéen med meg videre i vårt byggeprosjekt her. Hunden vår en nemlig kjempeinteressert i pusen sitt toalett ;)
Koselig blogg - morsomt å lese om husets historie, og deres prosjekter! Takk for at du deler!

Hos Jorunn sa...

Hos dere er det ingen katter som lider nød ihvertfall. Utrolig smart å plassere kattedoen på den måten! . Flotte bilder, Lise! Forsatt god helg!

Klem fra Jorunn

Hverdagsliv det gode liv sa...

Så koselige bilder :o) Ja, den kulden er ikke god for kattepusene. Vi har et lite "hull" under taket i garasjen slik at de kan både spise og varme seg når vi er på jobb. Så lurt med den luka dere har ordnet. Det hørtes sannelig praktisk ut! Herlig kveld til deg! Klem fra Nina

Mira sa...

Viktig for alle å ha godt å varmt hus nå ja, både i sør og nord. Ikkje så kaldt her, men det føles kaldt nokk når det blåser sånn. Gikk ein lang luftetur sjøl i dag, og det føltes godt, spesielt etterpå, inne i ovnsvarmen. Pus var ute tre ganger i dag til ei forandring men bare i noen minutter to av gangene, og så litt lenger. Passer på så han kan komme inn når han vil! Reiser ikkje fra gården med han ute.
Skrekken er jo,at han skal være inne viss huset brenner, nei det vil eg ikkje tenke på. må være forsiktig.

Ha ein fin kveld, Klem,

toves sammensurium sa...

Hadde bare alle katter hatt det like fint og godt som Milo-pusen din!!!! Vet du...vi matet en villkatt i fire år.Vi hadde en Remabutikk,og den lå ved havnen i bygda her.Under bryggen der bodde denne villkatten,som vi oppdaget da den prøvde å finne seg mat i containerne utenfor butikken.Denne katten var virkelig livredd folk,og vi fikk ikke komme nær den.Etterhvert klarte vi å lure den inn i et bur og tok den med hjem,flere ganger faktisk...han slo seg til ro et par dager men måtte ut igjen under bryggen.Vintrene var virkelig iskalde og katten hadde aldri overlevd uten oss.
I vår stod han plutselig utenfor huset vårt og mjauet,da hadde vi ikke sett han på mange måneder.Denne gangen slo han seg til ro og bodde her lenge.Merkelig nok var han den katten som tilbrakte mest tid inne,på best mulige luggested og ville ha mest kos.Villkatten var borte vekk i han.Dessverre ble han for tre uker siden borte vekk,og jeg skal love jeg tenker på tullingen.Har ikke sett snurten av han.Håper han plutselig dukker opp igjen!!!!Heldigvis har vi ikke mindre enn seks andre katter,som vi kan kose med.Men villkatten Willy var spesiell,mye styr og stell med han og vi har mange rare minner om alt vi gjorde for å få tak i han!
Sier som deg,alle må passe godt på kattene sine i kulden og ikke minst:kastrèr og sterilisèr!!!

Så skjønt bilde av Milo der han ligger og ruller seg og flørter!!!
Toveklem :)

Link within

Related Posts with Thumbnails