.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

fredag 12. oktober 2012

Gamle skatter, artig mail og gine av gaffateip!
I yttergangen vår har vi en gammel ramme med et koselig bilde i, som jeg har likt siden jeg var lita jente :). 


Det har  i alle år (nesten ihvertfall ;))  hengt ute i oldefars uthus i Bodø.


Selve huset er fra ca 1850-1870, og sjåen (uthuset) er nok sikkert like gammel. Påbygd i flere omganger etter som årene har gått, vindskjeiv og skakk, men utrolig sjarmerende :)
 

Like sjarmerende synes jeg derimot  ikke det var, da vi før hadde utedo i tilknytning til sjåen....*grøsser*.

Skal love dere det var en gledens dag da huset ble påbygd, og det ble laget et stort flott bad med varmekabler i gulvet, vannklosett og badekar :)

Huset ble solgt i vår, så nå er bare minnene igjen....enda en grunn til at jeg er så glad i tingene jeg har arvet derfra.Tilbake til bildet....det har jeg  vist før her på bloggen, og da etterlyste jeg opplysninger om det.  

Så plutselig for ca en ukes tid siden, dumpet det en koselig mail inn i innboksen min!

"Hei har eit akkurat likt bilde og det er ein plakat fra Hjemmet og det ser ut til og vara fra ca 1916:) sender med ein link. "

Mvh Evald

 http://www.digitaltmuseum.no/things/plakat/TEM/B%C3%98B.2003:0013?pos=4


Tusen takk Evald!
Utrolig koselig å kjenne historien bak sine gamle skatter :)


Disse vet jeg derimot ingenting om, men det er moro å forestille seg reisene de kanskje har vært me på :)


Den gamle stolen er kjøpt brukt, og den gamle sagen er et Finn-kjøp. 

Synes det er ekstra moro å finne ting som er omtrent like gamle som  Fossestua (1906), og såklart må jo Fossestua som er en gammel sagmesterbolig, ha verktøyet i orden ;)

Denne gamle krukka som er en kjær skatt (også fra huset i Bodø) er sprukket nesten hele veien rundt, men noen solide remser med duck-tape på innsiden holder delene godt sammen.

Duck-tape er forresten et must have i verktøyskrinet! En reddende engel i mang en situasjon, og elsket av millioner av mennesker verden over!

Litt info om duck tape:
  • Duck tape ble utviklet i 1942 av firmaet Johnson & Johnson for det amerikanske militæret.
  • Det sterke limbåndet skulle brukes til å forsegle åpningen på ammunisjonskasser, og dermed holde fukt ute.
  • Oppfinnelsen viste seg imidlertid å ha mange andre bruksområder.
  • Under 1950-årenes store utbygginger i USA ble gaffateip et nyttig materiale for håndverkere.
Kilde:historienet.no

Glad i å gå på tur? Pakk gaffateip i sekken! Sjekk linken for 10 smarte tips :) http://ut.no/artikkel/1.8227005

Det sies at Duck tape kan fikse ALT, dèt har til og med MythBusters (et program på Discovery) testet :) Sjekk her: http://dsc.discovery.com/tv-shows/mythbusters/videos/duct-tape.htm


Teste tapen gjorde også direktøren i en barnehage, på en 8 mnd gammel jente! Fnis....litt morsomt også da ;) Les historien her:  http://articles.latimes.com/2000/mar/26/news/mn-12753

Og hvem har ikke siklet etter de store flotte ginene/skredderbystene som koster flere tusen kroner? Hehe, kjøp gaffateip å lag en selv ;)

 

Har du noen duck tape/gaffateip erfaringer?


Ønsker alle ei riktig fin helg :)
Klem fra Lise

9 kommentarer:

Runehuset sa...

Hehe, det er ikke snilt å le, men hun så riktig så fornøyd ut hun som hang på veggen.. Ikke sikkert hun var like blid når hun skulle ned igjen....

Fin søndag til deg og dine!

Mor Inger`s hus sa...

Dette var litt av ett innlegg - hi,hi... Gaffatape er tingen!

Så artig at du fikk historia bak bildet - gjør på en måte skattene mer levende.

Ha en fin dag.

Hilsen Inger

Anonym sa...

Nydelig hus dere har :-) Blir alltid så inspirert av å lese her inne og se på alle bildene.
Hvor har du kjøpt de geniale krokene som du har hengt lykter/fuglemat i? Skulle hatt sånne på hytta slik at jeg fikk hengt opp ei lykt som utelys :-)

Fossestua sa...

Hei Anonym, og takk for fine ord :) Ampelkrokene har jeg kjøpt i Bodø på en interiørbutikk som heter Carolines, men slike eller lignende finner du både på blomsterbutikker og interiørbutikker på nett :) Et lite tips. Ikke kjøp de for små, dvs tenkt lengde ut fra veggen. Skal du henge en lykt i den, så ta høyde for både vind og vær så ikke lykten blir hengende å dunke i veggen. Irriterende lyd, og i tillegg kan glassene i lykten sprekke. Ampelkrokene mine er litt i minste laget med bare 18 cm ut fra veggen.

Hos Jorunn sa...

Hei Lise!

Aller først må jeg si at det skapet du kjøpte i Mosjøen er helt nyyydelig, jeg ville hatt det som det er..det var litt av en skatt du fikk tak i der!

Inngangspartiet ditt også lengre ned her er superkoselig og kattedøra ble så kul med teksten "Hjem Kjære Hjem" ...hihihi..så gjennomført!!

Koselig med fuglene utenfor, jeg har forresten samme "fuglemater" som deg, det i metall og her er det massevis av fugler som koser seg.

Så gøy at du fikk mer info om bildet, det er alltid fint å få vite noe om de gamle tingene man har. Ang tapen så har jeg ingen erfaring med den:)

Ønsker deg en fin helg, klem fra Jorunn

Anonym sa...

Hei Lise.
Du har så mange vakre skatter og et herlig interiør. :) Så sjarmerende den gamle bua var da,utedo er ikke fullt så lekkert hehe. :) Neimen stakkar lille venn som henger på veggen da. ;) "LOL". Ha en kos kveld.
Klem Mette.

Huset i Edels Hage sa...

Hei hei!
Hehe, måtte le litt av vesla på veggen! Jeg er også en tilhenger av gaffatape, og har brukt det til div smug-fixing som du, men også litt mer synlig fixing på støtfangeren min, hehe :) Du har en kjempefin gang, så gjennomført og med masse sjel!

Klem

blackenpot sa...

Takk for et sjarmerende og morsomt innlegg. Det med duck tape måtte le av. Men ikke dumt!

Flott at du fikk info om bildet ditt, det bringer mer liv til det.

Ha en flott torsdag.

Glassveranda sa...

Gøy når man kjenner historien bak tingene. Jeg har mangemange gamle bilder etter bestefar/oldeforeldre, har en vag plan om å henge de opp en vakker dag, men når og hvor... vi får se. Så flott patina på det møbelet i headeren din!! Jeg må nedover siden din her å se om det står noe om det! ;)))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Link within

Related Posts with Thumbnails