.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

fredag 11. januar 2013

Galskapen lenge leve
Etter snart 15 år sammen, skulle man tro samboeren begynte å bli vant til mine sprell på interiørfronten

 Stort sett godtar han det meste, men da han kom hjem å fikk se den gamle døra stående i stua..... *fniser* ...han ble vel ikke akkurat overlykkelig kan man si.

Tror ordene "malplassert" og "seriøst" ble nevnt opptil flere ganger :D.
 
At jeg nesten hadde ødelagt meg ved å slite den opp den smale "kjellertrappa" vår helt alene (fy søren sånne gamle dører er tunge!) unnlot jeg glatt å si, siden jeg neppe kunne forvente å  få noen medlidenhet  for å ha omtrent ødelagt meg simpelthen ved å atter en gang ikke klare å vente på hjelp (galskapen lenge leve).  Puh....ble en lang setning det der :D.

 Hvem har tid til å vente på bærehjelp liksom....en idè MÅ utføres umiddelbart....dèt vet alle interiørentusiaster ;).

r

 Etter


Døra hører til huset, og har før stått montert oppe på et av loftsrommene. 

Fossestua er fra 1906, men det er godt mulig døren er eldre siden de ofte brukte gamle bygningsdeler ved husbygging på den tiden


Jeg elsker patinaen på den!


At malingen flaker av, og at biter av treverket mangler litt her å der......


 ...... gjør den bare mer sjarmerende i mine øyne

Sjelfull på en måte.


Da vi overtok huset for 4 år siden, fant vi to slike dører på hemsen ute i garasjen. 

Den ene har vi brukt til bod-dør under loftstrappa, og den jeg  har plassert i stua, skal få bli dør til en klesbod vi skal bygge i yttergangen.....en eller annen gang.....kanskje  ;)  


Det ble litt mørkt i kroken da jeg fjernet taklampen som hang i hjørnet her, så lyskransen vi har hatt hengende i kjøkkenvinduet ble raskt omplassert hit.

Kransen ble solgt som julepynt hos Åhlens i forfjor, men jeg synes ikke det er noe spesielt julete ved den......hva synes du?
  

Synes det ble ganske koselig jeg :)

 Nå mangler jeg bare et stort oliventre før jeg sier meg helt fornøyd. Det skal plasseres der krakken og blomster-urnen midlertidig står.


Ønsker alle ei riktig god helg, og minner om at dere finner meg på facebook (link) også :). 

Der legger jeg nesten daglig ut små hverdagsglimt fra Fossestua, interiørtips, blogganbefalinger,  tips til andre inspirerende sider mm. 

Ps: Er du også interiørinteressert og har et fint bilde fra hjemmet ditt som du vil dele, er du hjertelig velkommen til å poste det på siden min ;). 
 
Klem fra Lise

18 kommentarer:

Mailinn`s interiørblogg sa...

hihi..eg kjent meg veeeeldig igjen i innlegget dær altså;) eg klar heller ikke å vent på hjelp bestandig. Og sku helst hadd ting gjort i går;) men som du sier så får man jo bestandig igjen for det;) og den Seriøst setninga drar jeg også kjensel på;)hihi...Døra er kjempe fin. og passet så godt inn i hjørnet dær. Patinaen på døra matchet sofaen;) Vi har 3 pene kjeller dører nede. Spesielt den ene. Vet enda ikke hva jeg skal bruke den til men jeg kaster den ALDRI;) god helg =)

Himmelberget sa...

Åååå, her kjenner eg meg godt igjen, du :) Det er ikkje få gonger mannen i huset har lurt på om eg er "heilt sikker" på ditt og datt. Men han gjev opp ganske kjapt, og eg har enno tilgode å måtte gå tilbake på noko eg har gjort på interiørfronten.
Og eg må sei at det håpar eg du slepp og, for døra vart kjempefin i kroken :)
Har ei lik dør ståande i stova mi, og eg er stornøgd. Det er "noko" med desse gamle dørene... Eg har ei til som står på låven og ventar på å bli brukt. Som sengegavl, kanskje ?
Fin helg til deg og dine !
Klem / Janne

Hverdagsliv det gode liv sa...

Å du er så flink! Det ble veldig koselig med den sjarmis døra der! Jeg sliter og styrer også på møbler slik du gjør det. Kan jo ikke vente på hjelp :o) Den kransen kan du godt bruke nå, mens dagene enda er korte :o) Ha ei god helg! Klem fra Nina

Mitt Kreative Krypinn sa...

Hihi Ja, det der hørtes ut som hos meg.
Mannen din blir nok vant til døren i hjørnet. Mannen min er faktisk fornøyd med å ha den der, selv om han ikke helt skjønte poenget da jeg slepte den dit.
Jeg har enda en gammel dør stående som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til, men den får stå til jeg finner på noe.
Det ble kjempe koselig med den døra og lyskransen.
Kos deg i den fine "nystua" i helga!

Klem Marit

Lindas Lille Leilighet sa...

Hehe! Du er nok ikke alene om den "galskapen" der:P Sånn gjør jeg stadig vekk:P Kjæresten har tålt alt til nå:P Synes døra var kjempefin! Har lett lenge etter en slik dør...

Bestefars Verksted. sa...

Hei Lise !! Det ble rett og slett,nydelig !!! En herlig stemning,og lyskransen er absolutt ikke julete,i det hele tatt !!! En vakker dør,må jeg bare si.....klart du må ha den fremme !!! SERIØØØØØØØST !!! Hihiii..mannen din er nedstemt med stil.......men dere må nå ha en fin helg,i allefall ! Du er sikkert tilgitt for lenge siden :)

Julie sa...

Hihi! Kjenner meg igjen!
Mannen min kommer også ofte hjem og lurer på hva jeg driver meg til tider!
Jeg synes døra var lekker jeg! og stua ble MYE finere nå!
Ønsker deg en NydeligFlott lørdag!
Klem fra julie :-)

Fru Fransen (Marianne Dragon Waagan) sa...

Lenge leve galskapen, sier nå jeg:)
Kjenner meg godt igjen, men gubben her har innsett at det er bare å overgi seg... så nå lider han i stillhet og jeg kan bare ture på:)
Kjempefin gammel og herlig patinert dør. Så utrolig koselig den står i kroken med lys og greier:)

Ønsker deg en finfin lørdag:)
Klem Marianne

Nina sa...

Må jo si eg kjenner meg så innderligt godt igjen der ja!! Vi kan ikkje vente på hjelp...for når vi kommer på noe, så skal det gjøres med en enste gang! Kan tro eg har fått kjeft mange ganger...på grunn av vond rygg eller noe annet...så nå holder eg eg munn og klager i stillhet, men så fornøyd når eg har fått det på plass MED EN GANG!

Alfa sa...

Hehe kjenner meg godt igjen der:)syntes døren kom på sin rette plass, nydelig patina
Klem Alfa

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Hihi..kjenner meg såååå igjen..men såååå flott det ble da..passet ypperlig der i kroken din ♥♥ Klem til deg :-)

Caroline sa...

Haha,ja de mannfolka slutter vel ikke akkurat å bli overassket over oss "interiørdamer",vi får jo noen ville ideer innimellom,som regel så blir jo resultatet bra da;)
Døra di var jo som skapt for å stå i hjørnet der hos deg!!!
Herlig slitt patina,så gjorde det seg med den lyskransen,kjempefint!
Ha en finfin søndag:)
Klem Caroline

Tante Titti sa...

Her har jeg akkurat lest innlegget ditt høyt for min kjære. Hoderistende og med full av sympati for din samboer - han kjenner seg så godt igjen, og det samme gjør jeg. "Så det finnes flere av dere" sier han her. hehe...
Ønsker dere begge en fin ny uke!
Titti-klem!

Sologbolig sa...

Eg syns det blei kjempefint med den fine gamle døra der. Men måtte le....kjenner meg sonn igjen....slepe rundt på møbler og andre greier og så " men i alle.....dager skal du ha det sonn !??"-reaksjon fra gubben ! jaja!! Ha ein fin kveld. Klem fra Sigfrid

Glassveranda sa...

Ja selvsagt må alle idéer settes ut i livet umiddelbart!!, hi, hi! ;)) Nydelig gammel dør med historie, sjel og sjarm og vakker patina, så hvorfor ikke nyte synet av den! Om mannen din tenker at du har blitt gal så vis han bare de gamle værbitte gulvlemmene fra drivhuset som jeg lagde veggkunst av du! ;))) Da vil ha fort se at du faktisk er blant de mere normale kjærringene han kunne fått! :D

Ha en fiiin uke Lise!

Stor klem, Ann.

baronivegen sa...

Hei på deg:)
Eg fant bloggen din idag, så koselig blogg du har:).
Og eg ler, fantastisk morsom og lesa innlegget ditt..hahaha... Eg kjenner meg så godt igjen for akuratt sånn som detta er det hos oss og...hahaha...Eg har så mange idear, så Terje blir heilt oppgitt. No nekter han og hjelpa meg med fleire prosjekt, så no må eg klara meg sjølv...hahaha...
No er Terje på jobb i Nordsjøen, så idag skal eg gå igang med og mala gangen heima...Tralala...Han veit ingenting...Eg ler:)
Ha ein fin tirsdag:)
Eg legg meg så klart til som følgar på den koselige bloggen din:).
Helsing Evelyn:)

Hos Jorunn sa...

Som jeg kjenner meg igjen! Spesielt i litt yngre dager da var jeg råsterk og bare digre tv og tunge møbler alene. Nå må jeg vente på hjelp om det er noe virkelig tungt og det er så irriterende! Jeg vet hvor tunge sånne gamle dører er og dra en sånn opp fra kjelleren...jeg er imponert over at du klarte det alene! Men så ble det fint hos dere, da...døra passet veldig fint i hjørnet! Den lyskransen går jo fint å henge fremme hele året, den var ikke julete i det hele tatt synes jeg:) Ha en fin uke, klem fra Jorunn

En rosa fugl sa...

Veldig spesielt men tøft likevel ;)
Hadde nok også sagt det samme som din mann i starten. Men ikke så lenge. Morsom og spennende med slike påfunn. :)

Link within

Related Posts with Thumbnails