.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

søndag 5. desember 2010

Dyrelivet i og rundt "Fossestua".


Siden vi flyttet inn i "Fossestua" har vi obsevert et utrolig rikt dyreliv rundt veggene her. Huset vårt befinner seg nært en  hovedvei men heldigvis så  ligger vi litt høyere i terrenget oppå en ås, og  grenser rett mot skogen.


De har sine helt klare fordeler å ha skogen så nærme..... :)Søte ekornet :)

 
Småfuglene har buffet rett utfor kjøkkenvinduet vårt.Milo og Tinka-pusen  vår....her følger de  nøøøøøøye med....den småpippen skal være rimelig glad for at det er et vindusglass mellom den og kattene våre :)
Skal sies da at de aldri har fanget noen fugler :)  Kattene våre har bjeller i halsbåndet så fuglene skal høre de :)

 
De av dere som har katter selv har vel hørt og sett hvordan kattene reagerer når de ser småfulger? Hihi, det er litt av et syn! For de av dere som ikke har observert fenomenet, så kan jeg fortelle at kattene "klapprer" med kjeven, og lager en helt spesiel lyd. Skulle ønske jeg hadde et lydopptak av det! Har hørt de har gjort det når de ser fluer som de ikke får tak i også :)I høst fikk vi plutselig besøk av en stor flokk med Sidensvans. Tror nesten kjevene til kattene våre holdt på å gå ut av ledd der de satt i kjøkkenvinduet og klappret, hihi :)Flotte farger på Sidensvansen. Har aldri sett de på så nært hold før, og denne var bare et par meter fra kjøkkenvinduene våre :)


Den gamle bjerka vår var nesten fullsatt av den vakre fuglen.Spor etter hare har vi også sett utfor huset vårt. Skulle gjerne ha sett lille frøken harepus, men desverre er det bare fotsporene som vitner om besøket.I fjor vinter kom det plutselig spankulerende 2 rein utfor vinduet vårt!!! Nå er ikke rein nå uvanlig syn for oss nordlendinger, men stort sett så holder de nå til på vidder og fjell, hihi :)
Artig besøk  :)


Vånd.
 

I tillegg har vi sett både Elg, Snømus, Lemmen, Skogsmus, Spissmus,Vånd, og Frosk. Alle de 5 siste har tilogmed vært på besøk i stua vår!!!
Og de var IKKE invitert!


Har katteluke nemlig, og de stolte jegerene vil jo selvsagt vis frem fangsten sin! Spissmusa er giftig for katter, så den slapp de bare og gikk fra den med en gang. Men både Skogsmus og frosk, jepp du leste riktig...frosk... har de tatt med seg inn.... levende!!!Stakkars musen, snufs.....de er jo søte, selv om de er skadedyr. Har noen forresten peiling på hvorfor katter legger byttet i vannskåla? Våre legger ihvertfall de fleste bytter i vannfontenen. Uansett om det er papirlapper, lekemus eller ekte mus!Og her har dere "crazy catwoman" , hihi,...thats me :)
"Småbarna" får selvsagt lov å ligge i sengen vår :)
Om de er bortskjemte? Næhæi, knis :)

Ønsker dere alle en kjempekoselig 2.søndag i advent!

Klem fra Lise

27 kommentarer:

Tee of Vinnord Cottage sa...

Jeg har heldigvis tilgode å ha frosk inne... (men har hatt det den gangen jeg bodde hos mamma og pappa :s). Jeg har derimot hatt UTALLIGE mus & fugler innendørs... levende, døde og halvdøde :( Og firfisler!!! Jepp... massevis! pga av lillepus Hulder... som eeelsker å jakte...og vise frem >.<

Men jepp... de sover også i senga, mine to... små snuppene! :)

Tino sa...

Så herlig med et slikt yrende dyreliv rett utenfor døren!
Kjekt med bjelle på halsbåndet, så småfuglene kommer seg unna.
Ha en fin andre adventskveld!
Klem T

Prinsessen paa erten sa...

Så herlige bilder. Har selv en katt som gjør akkurat det samme; klapprer med munnen når den ser noe. Og det gjør den bare den ser en liten mygg. Da er den i full gang :)

Merethe sa...

:) så koselig innlegg fra deg :) Også mange flotte bilder. Katta her i huset drev på på samme vis når hun skulle ta fluer på husveggen på sommern. Ja disse dyra er rare :) Nå har vi bare hund og papegøye...pus har vært borte siden i våres...aner ikke hvor hun ble av. Søtt bilde av deg og pusene. En fin søndagskveld til deg. Klem Merethe

Siljes Hobbyrom sa...

Så koselig med så rikt dyreliv ;)
Kjempesøtt ekorn!

Tenker på de som bor i byen, og ikke får oppleve dette..

Må ha en fortsatt fin advent ♥
Klem

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Å so koseleg med masse dyr☺
Her er det nabokattane som gjer sitt fornødne i hagen vår, og viss vi er heldige ein og anna fugl☺

Eg har kjøpt amaryllis stativ i år so no held den seg oppe☺

Klem M♥

Alfa sa...

Så eventyrlig du har det da. Kjekt med dyreliv rundt seg da.
Flotte bilder.
Klem Alfa

Gry sa...

Ja, hos dere må en virkelig si at det er et rikt dyreliv! Herlig ;) Og så artig at dere har fått tatt bilde av alle sammen!

Takk for koselig hilsen hos meg, nyt dagene og førjulskosen ♥♥ Klem fra meg

Solstrålå sa...

Så koselig å se alle dyrene dine!
Skjønne katter!
Ja katter og småfugler er ikke noen god kombinasjon,uffameg:o))
Nøtteliten var kjempesøt!!
Goe klem fra sol

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Ja, katter er herlige! :) Plaprer, min også ;)

Hadde en gang ei pusi som knurra(!) dersom det gikk fremmedfolk forbi huset vårt. Hun kunne ikke se at det gikk folk forbi på grunn av plasseringen i huset, men hun merka dem likevel. Har ikke opplevd lignende... :)

liven sa...

For et dyreliv dere har rundt dere!!
Og artig at kattene legger byttet sitt ved vannskålen...
Kan det være at det er fordi der kommer dere og fyller på vann og mat....og da ser dere hvor flink de har vært...???? Så nydelige bilder!!!
Her har vi ekorn, småfugler og en mus avogtil...til Maxepusen store glede :o)

ha en fin kveld Lise

Magdalena sa...

så koselig.. så flott dere bor til at dyrene er så nær...
vi har småfugler i massevis, men dette var et mangfold uten like..
klemklem, kose deg der i senga....

Tove sa...

Koselig med dyreliv. Men liker de best på avstand. Har alltid hatt lyst på fuglebur utenfor kjøkken vinduet men etter at et vennepar fikk fuglelopper i huset dropper jeg det og.
Nyt kvelden
Klem Tove

lisje astrid's husblogg sa...

Å woooooow!
Foe eit herleg innlegg♥
Så mange søte bilder:)

Takk for slike gode ord♥

Ønskar deg ei fin ny veke:)

Klem frå Astrid♥

Tove sa...

Hei igjen
Jeg varmer opp skjeen med varmluftspistolen for så å stryke den over motivet. Vet noen bruker strykjern men syns denne metoden fungerer utmerket.
Klem Tove

Veronica sa...

Herlig med så mange dyr rett utenfor vinduet! :-) (Bare de holder seg der ute;-)

Tusen takk for tipset ang. kommentarer - Det hadde jeg aldri funnet ut av om du ikke hadde fortalt. Sånn er det å være ny, hih ;-)

Hilsen Veronica

Eple sa...

Fantastiske bilder av fantastiske dyr!!!

Kjempegøy å se på bildene og lese teksten din... Kjente veldig godt igjen katteoppførselen i forbindelsen med fugletitting. Har selv en katt som tar helt av når han ser på småfuglene utenfor vinduet. Det er virkelig vitti :-)

Anne sa...

det er bare utrolig kult!!! herlig!

Huldra sa...

Så herlig dyrerikt innlegg! Det ser ut som en skjønn plass dere bor på, med naturen så nær. Litt som her kanskje? Mangler nok reinen, men har hjorten så og si daglig i sikte på strenge vinterdagen. Da kommer de ned for å spise av høyballen naboen setter ut. Dette har blitt en tradisjon han startet med da dyra ble litt for innpåslitne rundt hushjørnet hans. Høyball litt lenger opp i skogkanten gjorde slutt på det, og det ble et heller harmonisk og hyggelig møte med disse stolthetene.

Sidensvansen var vakker! Skjønner god pusene knitret og knatret da disse var på besøk ja. De tenkte nok "lekkerbisken" istedenfor lekker å se på. Tror aldri jeg har vært med på at katter legger byttet i vannskålen, så dette er nok en raritet deres katter har. ;)

Takk for god kommentar om kattene i innlegget mitt også. De blir "kastet ut" til tider siden vi ikke har kasse inne, men de har alltid mulighet til å gå inn i stallen, da det er der vi har katteluke. Der inne har de både et eget lite hus med ull, og de har også masse ull å ligge på i salrommet. Begge har blitt flinke til å si ifra når de vil inn også, for da står de og hyler i vinduskarmen. Skjønne dyra sine med masse språk det. :)
Majapus ligger stadig på fanget mitt i stua, men har ikke lenger tilgang til soverommet. Før lå hun alltid i sengen min, men da jeg ble sammen med Råtassen ble det slutt på det etterhvert. Noen kompromiss må man bli med på. ;)

Herlig bilde av deg og skjønnhetene deres. :)

Ann sa...

Ble litt misunnelig på det ekornet ditt jeg! Noe så nydelig!!! Lurer på hvordan jeg skal få lurt en slik en til å flytte inn i hagen vår jeg! Hi, hi, jeg får kanskje prøve å henge opp et tusentals nøtter i syrinene mine! ;))

Ha en fortsatt fin advent! :)

Førjulsklem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

(eddas) sa...

He he skjære dyreparken du bor i:)
Ekorn er så søøøøte:)
kos deg
eddaKlemmer

tante fiolett sa...

Hei kjære deg!
Takk for koselige ord fra deg:) og takk for tips! Jeg var ikke klar over at snøen på bloggen min gjør det vanskelig for noen å lese den, jeg får se om jeg fjerner den snart selv om jeg syns det er veldig koselig med snøfall..;) Så mange flotte bilder av dyreriket;) nyyydelige katter du har!! Ja hehe, det er så artig når de sitter og "mekrer" (som jeg kaller det) når de ser småfugler!! Sidensvans er en flott fugl ja:) min kjære far har en som er utstoppet, den døde etter å ha fløyet i vinduet og minkjære far syns den var altfor vakker til å kastes, så den sitter på hytteveggen og titter;)
Ønsker deg en flotters kveld Lisemor ♥

KAYSO sa...

hehe! så gøy!! jeg har ikke sett hare ever tror jeg! og så fine bilder av ekkornet! ikke verst! :) gøy med dyreliv :)

InstatreffNorge sa...

Må bare kommentere adventstaken din!! nydeligste jeg har sett:):) Kjøpt på Skeidar sier du? Skikkelig fransk kirkestake type jo:) Sånn vil jeg ha også:)

Så mange fine dyr rundt hos deg, ekorn er bare vakrest:):)

Klem Lise

Kaoskontroll sa...

Så gøy med et slikt dyrelig rundt da! Her bor vi helt oppe på fjellet, og nesten i skogkanten, men jammen er det lite med slikt her.

Takk for det! Føler meg kjempeheldig ja! :)
Tja, tror nok ikke gutten synes løsningen er genial, men nå har han fått ultimatum etter ultimatum, så nå er det på tide med litt action her! Og han har jo vist med rotet sitt at han liker å bo trangt! ;) Om han nå klarer å holde det lille rommet i orden vil han faktisk ha mer "fri" gulvplass enn han på det jevne har hatt på det store. Slik er det med den saken! Hehe

Håper du har en flott førjulstid! Klem

Monica sa...

Hehe, slappe av gjør jeg jo på jobb! :) neida (eller jo - jeg sitter på kontor forran en pc og dingler med beina...ikke så fysisk krevende nei :P), nei fridagene mine har masse avslappingstid satt av :) Gleder meg, det blir godt med BÅDE førjulsfri og julefri i år :) Takk for flekstidsordning! :)
Jeg er ikke like heldig som deg med rikt dyreliv utenfor her jeg bor i byen, men kanskje jeg får sett noen fine dyr i helgen når jeg skal i skogen og hugge juletre (peke ut treet pappa skal hugge) :) Tror de koser seg i vinduskarmen de søte pusene dine!
Klem fra Monica :)

Emilies interiør sa...

En striesekk ja, det var ikke dumt! Skulle ha tenkt på det i stedet for å gå og gremme meg over plastic fantastic juletrefoten min i alle disse årene... Jaja, nå er den tiden over heldigvis:)

Ha en strålende dag:)

Link within

Related Posts with Thumbnails