.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

tirsdag 28. desember 2010

Hermegås?


Heisan!
Her er jeg igjen :)

Håper dere alle har hatt en kjempekoselig julaften, og at alle ønskene for jula ble innfridd.... de som lå under juletreet også ;)


Hos oss ble ikke julaften helt som tenkt i år, siden bonus-tantebarnet mitt på 10 år ble innlagt på sykehuset natt til julaften....han har desverre  fått diabetes type 1!! Den typen som krever insulin, og som man må leve med resten av livet.

Det er den eldste broren min som er stefar til den stakkars gutten, og "heldigvis" så har han faktisk diabetes type 1 han også. Jeg sier heldigvis, for selv om de nå er på full opplæring hos Nordlandssykehuset i Bodø (og kanskje må være der helt til over nyttår) -så er det jo en  trygghet at min bror allerede er godt kjent med sykdommen. Det går forøvig bra med bonus-tantebarnet mitt nå :)I glassgangen vår har jeg pyntet trappen opp til loftet med grangirlander, lys og røde hjerter.... noe a`la Madelèn med bloggen Bettum Villa :)
Syntes hun hadde pyntet så vakkert, at jeg ikke kunne dy meg for å herme litt!

Hva synes forresten du om temaet herming? Har jo sett det diskutert litt rundt om på diverse blogger.

Selv synes jeg det er fantastisk å kunne boltre meg med alle de flotte ideene og inspirasjonen som flommer over her i Blogglandia - så lenge man respekterer copyright og  linker til idehaveren om man "låner" en ide. Ekstra flott er det jo om man selv har vært til inspirasjon for noen , det gjør ihvertfall meg litt stolt :)  Er jo forøvrig litt forskjell på å bli inspirert og direkte kopiering. Hva synes du?

Elsker blogglandia jeg!!! Har nesten sluttet å kjøpe interiørblader....all inspirasjonen jeg trenger finnes jo her blandt alle de flotte interiørbloggene :)


Den gamle døren som står her fant vi liggende på hemsen i garasjen, og vi regner med at den har stått her i huset en plass. Tidsmessig stemmer den ihvertfall med Fossestuas byggeår 1906. Denne typen speildører stammer fra senempireperioden midt på 1800-tallet, og var mye brukt  i vanlige hus. Dørene var ofte brede og lave på den tiden, og vår dør måler bare 173 i høyden. 

 Hver stilperiode har spesielle særegenheter, og om du vil vite mer om de forskjellige stilene så anbefaler jeg en tur innom nettsiden Gamle Trehus.

Døren skal vi forresten bruke som dør (hihi, bombe va?) inn til boden som skal bygges under trappen :)
Tror det blir kjempetøft!


Siden vi skal lage bod under trappen,  har vi kledt igjen mellomrommene mellom trinnene. De skal selvsagt males, men selve trinnene tenkte jeg skulle få være som de er. Liker at de har patina og vitner om husets alder :)

Foreløbig har jeg bare stiftet fast noen gardinlengder under trappen for å skjule alt rotet som ligger der , hihi :) Kattedo, malingsbøtter, tomgods, støvsuger og you name it!


Nissemor og Nissefar har mamma laget :)


Om du vil se flere innlegg  fra glassgangen så kan du klikke HER.


Bordet i glassgangen  har jeg kamuflert med  en stor duk. Det er av ubehandlet furu og skal få seg en omgang med malingskosten det også.


 Eller forresten....ikke med malingskosten, men med malingssprøyten fra Borsch som jeg fikk i julegave av samboeren!!! Har ønsket meg en lenge og gleder meg til å eksprimentere med den :)

Lerkekvister i en gammel melkeflaske pynter opp :)

Nye følgere har lagt seg til siden sist :)  Kjempekoselig å se at så mange har funnet veien til Fossestua :) Hjertelig velkommen!

 Håper at dere vil trives hos meg  og at dere vil følge bloggen videre i 2011 også :)

Riktig godt  nytt år til dere alle!!!!

Klem fra Lise

36 kommentarer:

Alfa sa...

Så flott. Døren var jo herlig. Er jo så mye flott og inspirerende å finne her i blogglandia. Blir jo til at vi av og til hermer litt da. Helt enig med deg at du ligger ved navnet på bloggen du har hermet etter;).
Ha en flott romjulstid.
Klem Alfa

Anonym sa...

Herming? (smaker på ordet)hmmm,nei, å pynte trappa med girlander er slettes ikke herming.
Kaller det inspirajon istedet.
Så bra at det går bra med gutten,man kan leve et godt liv selv om man har diabetes da. Kjempelekre bilder fra hjemmet ditt.
Herlig det nisseparet som din mor har laget,flink hun er. :)
*Romjulsklem*

salige lavendel sa...

Synd å få en diagnose man må leve med resten av livet!! Om herming...så lenge ikke copyright stjeles synes jeg det er flott at man kan hente inspirasjon fra andre og at andre kan bli inspirert av meg =)

Merethe sa...

Hei Lise :) God romjul. Det er vel lov å herme litt vel :) For som regel blir det ikke helt likt alikevel. Men man skal jo overholde copyright.
Jeg synes jeg finner så mye flott på bloggene rundt omkring. Og finner jeg en god idè så tar jeg den gjerne med meg. Trappa di ble veldig flott dekorert. Og slike dekorerte trapper har jeg sett i mange interiørblader også. Ha det fint, klem til deg. Mereth

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Er det ikke litt derfor vi titter innom hverandre; for å hente inspirasjon? ;)

Jeg syns det er greit om noen skulle finne noen av mine idéer "hermeverdige", men jeg vil i så fall gjerne bli kreditert for det. :)

Håper det går bra med gutten. :o Bra han får opplæring og at han har en voksen i nærheten som kan hjelpe han.

Ønsker deg ei fin romjul videre.


Klem

by camilla jin sa...

Hei, Lise! God jul til deg! Så flotte bilder du viser av et vakkert hjem! Helt nydelig! Gleder meg til å vise fram mitt jeg også:) Veldig glad for at du vil være med og se! :)

juleklem, camilla jin

Bittelille villa/Jennifer sa...

Så flott dør, kommer til å passe perfekt til en bod under trappa:)
Vakkert med girlanderpynt nederst på trapperekkverket! Og jeg ville ikke kalt det å herme - men å bli inspirert;) Å "stjele" en interiøridé fra noen er jo egentlig bare positivt, et kompliment til den som først gjorde det. Man kan vanskelig ta copyright på en bestemt måte å pynte på, da må man iallfall for det første ikke legge det ut på en blogg. Da synes man vel bare det er hyggelig at folk synes det er så fint at de blir inspirert selv? Jeg velger å tro det:)

Nostalgia sa...

Masse inspirasjon å hente i bligglandia og det er utrolig kjekt ;- ) Nydelig i gangen din.

Ønsker deg en fiin kveld
Klem, Nostalgia

Hulda sa...

Det tok seg godt ut med det fine girlanderet på trappegelenderet ditt. Likte også den gamle døra godt. Den gjør du rett i å bruke. Er to gamle dører i huset her, og det er jeg kjempeglad for. :)

Anne N. sa...

Så nydelig du har pyntet i Fossestua :o)
Jeg er så enig, så enig med deg!! Bloggeland er et herlig sted å samle inspirasjon, og ideer - er vel egentlig litt av meningen det da! Ingenting er bedre enn om vi kan gi hverandre litt "innputt".
Kan jeg spørre hva dere har brukt for å kle igjen trappetrinna med? Jeg har en slik trapp som jeg ønsker gjøre det samme med. Men jeg er jo *bare* en kvinne og flinkest til å sy, selv om jeg absolutt klarer enkle snikkerarbeider også :) Hihi.
Nyt resten av romjulen, og god nyttårsfeiring!
Klem, Anne:)

Beate i Husets Hjerte sa...

Wow, her var det mye fint! Lekkert med pynten i trappa. Har litt bloggpause jeg nå i romjula, for jeg bare slapper av og koser meg max. Er plutselig tilbake. Ha en koselig romjul du også og nyttårsfeiring! klem

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Lekker dør dere har og flott att den blir brukt i huset :-) Det er slike detaljer som til slutt gjør at et hus står frem som unikt og hjemmekoselig etter min mening. Likte også veldig godt nissefar og nissemor, snill mamma du har som har laget de til deg. Har lurt på å be min mamma om å lage Hasle-nisser til meg til neste jul...
Ønsker deg og dine en fortsatt god romjul
Klem Tone

tante fiolett sa...

Godt at bonustantebarnet ditt er i gode hender da:)
Herming mener jeg man må tåle;) det er jo bare hyggelig at folk blir inspirert til å bruke de samme ideéne:) copyright må man respektere da;) Syns det ble like lekkert med girlander hos deg som hos Bettum villa!! og døra er fantastisk flott:) Fortsatt goood romjul:)
Klem Jeanette

Unknown sa...

God kveld Lise!
Huff så trist med tantebarnet ditt som har blitt syk! Men nå er heldigvis Diabetes en godt opplyst sykdom som man kan leve veldig godt og tilnærmet normalt med... og det at din bror er vandt med sykdommen gjør det enda litt enklere;) Selv om det selvfølgelig betyr store omveltninger i livet til en 10-åring, min bror fikk samme sykdom som 11 åring og da ble det brått slutt på lørdagsgodis for meg og, hihi... litt dumt da, men er glad for det nå, jeg er nemlig ingen godtegris;))
Lykke til med opplæringen, er sikker på at de kommer til og takle det kjempefint!

Nydelig med pynten på gelenderet ditt, og jeg er helt enig med deg i dette med inspirasjon blent alle de herlige bloggene! Man hermer kanskje litt, men det er vel litt av meningen for de som legger ut bildene og, at noen skal like det og kanskje herme litt;)) Da hadde jeg blitt stolt i alle fall ♥ En ting er og stjele andres bilder og tkest, men og bli inspirert og herme litt i interiøret burde vel være greit;)

Og akkurat som deg har jeg nesten sluttet og kjøpe interiørblader, finner mye mer herlig inspirasjon her i bloggeland;)

Kos dere med romjulsdagene!

Klem LIne

Monica sa...

Heisann :)
Kjipt at tantebarnet ditt har blitt syk, men det går sikkert bare bra med opplæring :) Og som du sier, så er han jo heldig som har noen med erfaring så nært :)

Kjempefint du har pyntet trappa :) Jeg hadde nok garantert hermet hadde jeg hatt trapp! :) Hehe :)
Håper dere har en kjempefin og koselig romjul, når ikke julaften ble helt som tenkt :) Klem fra Monica :)

Kaoskontroll sa...

Takk for det! Ja, min nevø er et sjarmtroll. :)

Jeg synes du er en riktig så dyktig hermegås jeg, for dette ble nydelig! Og jeg vil si DIN egen variant av ideen. For dette mener jeg om "kopiering":
1. Det er en ære å inspirere noen slik at de får lyst til å skape en egen variant av ideen.
2. Det er utrolig gøy å se hvordan egne og andres ideer får ulike avleggere, og hvor ulikt det blir selv om grunntanken er den samme.
3. Det er få av oss som er så geniale at vi tenker en tanke ingen har tenkt før, så selv om vi ikke selv har sett det noen steder før skal man kanskje passe seg litt for å hevde opphavsrett til noe.
4. Hvis man er veldig redd for å bli kopiert så burde man kanskje ikke legge det ut på nettet? ;)
5. Jeg ville ikke blitt så glad dersom mine nærmeste venner eller nærmeste familie stadig kjøpte inn samme gardiner, samme møbler og samme pynteting som jeg har, i den hensikten å kopiere min stil hjemme, men om en annen blogger i Bergen, en i Oslo og en i Troms kjøpte inn noe de har sett på bloggen min, eller pusset opp/laget noe som meg... your welcome! Hva har det å si da??? :) Mange har like ting... og helt ulike hjem totalt sett. :)

Håper du nyter romjulsdagene, og glad det nå går fint med bonustantebarnet ditt!

Klem

Hasigamas mamma sa...

Eh, herming må da være lov. vi viser jo frem hjemmene til hverandre, så jeg stjeler "rått" det jeg synes er stilig, uten dårlig samvittighet... og så gjør jeg det til mitt! Trappa di var NYYYYYYDELIG og døra var helt UTROLIG VAKKER, VAKKER, VAKKER!
Tusen takk for fine ord hos meg!
fortsatt fin romjulstid!
klem
Lise

Turid sa...

Huff så leit at bonustantebarnet ditt har fått diabetes type 1:( Det vet jeg mye om. min datter ble innlagt i november i fjor og fikk samme diagnose. Julen i fjor ble litt spesiell, men etter et år med utprøving ble den mye mer vellykket i år. Men vanskelig "mattematikk" å finne ut av dette med insulinmengden:( Stress og alt virker inn, så hun hadde et svære strev med å spise seg "opp" på julaften. Hun er 26 år.

"Herming"...tja hva er vel vitsen med alle disse interiørbloggene hvis det ikke bla var for å gi ideer, tips og inspirasjon til andre;)

Hilsen Turid, som plutselig ramlet innom din flotte blogg!

Camilla sa...

Nydelig pyntet, herlig med de små stoffhjertene og girlander med granbar oppover trappen. Blir rent misunnelig på dere som kan pynte trapper, vi har dessverre ingen trapp, men får ta igjen på pyntingen andre steder ;)

Juleklem fra meg.

Siljes Hobbyrom sa...

Kjære Lise!!

Så vanvittig fint du har det!

Kopiering er for meg fult lovlig i blogglandia. Er jo litt av poenget med å blogge ting -Å kunne innspirere. Men syntes det er veldig bra når folk linker til vedkommende som de har hentet innspirasjonen fra! Det hadde hvertfall jeg blitt stolt av ;)

(Det som blir feil er når folk skryter på seg at det er sin egen idé når det ikke er det.. Men regner med at folk fort blir gjennomskua da;)

Håper du koser deg masse, og nyter dagen!
Har vært helt supert å bli kjent med deg også!
Du innspirer meg <3

Stor klem!

Siljes Hobbyrom sa...

Klemte helt bort diabetesen her... Så trist!

Jeg skal selv skrive bachelor-oppgave om diabetes etter jul.. Er vanvittig glad for at jeg ikke har det selv, men blir utrolig fasinert over de som mestrer sykdommen sin så bra, og har så god kontroll.

God bedring til 10-åringen ;)
Klemklem

Hos Jorunn sa...

Hei Lise! Aller først må jeg si at det er godt at det går bra med tantebarnet ditt. Selv om det går fint å leve med diabetes 1 så tar det litt tid å venne seg til tanken allikevel.

Så fint du har pyntet i trappen og den glassgangen er jo bare helt skjønn..alle hus skulle hatt en glassgang eller glassveranda! Kurvstolene så deilig ute med skinnfellene. Den gamle døra var skikkelig fin og så bra du får brukt den som en dør også!

"Herming" er lov, nå til dags hentes det like mye inspirasjon fra interiørblogger som fra interiørblader. Greit å nevne bloggen (om man husker navnet) som du gjorde med Bettum Villa. Det må da være kjempegøy hvis man kan være til inspirasjon for andre. Når det gjelder å bruke andres bilder, så må det spørres om lov først..det er viktig!

Ønsker deg en fortsatt God Jul, klem fra Jorunn

Nina Iren sa...

Så flott trappa var pynta! Og for et flott glassgang du hadde...misunnelse til 1000!!! er så flott meg "sånne" rom. Vil ikke kalle det "herming" men heller inspirasjon...er jo så mye utrolig flott å se her inne i bloggeland!!

Anette Willemine sa...

Nyyydelig pyntet trapp! Klart det er lov til å la seg inspirere av andre. Å dra veksler på hverandres erfaringer og ideer må vel være flott! Det er veldig ofte slik at det er flere som kommer på én idé på samme tid. Å hevde sin rett til en idé er ikke alltid like lett. Da må man i så fall kopibeskytte designet eller produktet.
Og vi bloggere er vel ikke her for annet enn å drive med noe vi liker godt, nemlig interiør. :)

Ønsker deg et GODT NYTT ÅR! Måtte det bli akkurat slik du drømmer om!

Klem,
Anette Willemine

Heimekjær sa...

TAKK for koselig kommentar ♥ nei lite hyggelig med sjuka...og spysyka er no hakket verre...kjedelig å få den natta etter du har ete julemat..:/ håper du er på bedringens vei :)

så masse herlige bilder å sjå på..håper du har hatt ei fantastisk jul:)

klem fra meg og god bedring til deg:)

Bettum Villa sa...

Heisann Lise!

Å bli hermet etter, og i tillegg linket til, må jeg si er en ære. Utrolig morsomt at jeg kunne inspirere deg. Kan jo ikke akkurat si at jeg fant opp kruttet med den idéen om å henge girlander i trappen, men var vel heller heldig med bildet ;).

Min mening om herming er at det er fritt frem her i bloggland og er man såpass koselig at man husker å linke til der man får idéen fra så er det bonus (for det er jo ikke alltid man husker hvor man har sett en ting).
Det eneste som er "hellig" for meg her inne er at bildene en tar er kopibeskyttet. Altså at folk må spørre før en låner. Ellers er det jo bare å boltre seg i inspirasjon.

Ellers elsker jeg også dette Bloggland!

Godt nytt år (snart) Klem Madelén

KAYSO sa...

wow, for en utrolig spennende dør! det kommer til å bli råbra under trappen der med den som dør! Gleder meg til å se! Ellers så synes jeg det er helt greit å "herme" - eller "finne inspirasjon" som jeg kaller det ;-) Liker å linke tilbake til de jeg blir inspirert av jeg også :) Regner med de du ser det hos har latt seg inspirere av noen igjen også ;)

Jeg lurer på hvor du har funnet grangirlander? jeg har nemlig lett etter det samme for å ha det rundt inngangsdøren på utsiden, men har ikke lykkes å finne det :(

Så trist å lese om bonustantebarnet ditt :( diabetes type 1 (og to for den del...) er skumle saker. Skjønner hva du mener med at broren din "heldigvis" har det også. Da blir det enklere å bli fulgt opp, råd osv. Håper det går bra med dem :)

Klem

Tino sa...

Synes det er flott å få inspirasjon fra andre blogger, og veldig koselig om jeg kan være til inspirasjon for noen. "Låner" jeg ideer linker jeg bloggen der jeg fant det.
Håper det går bra med tantebarnet ditt. Heldigvis har jeg bare fått type 2, men må være trist for et barn og bli syk og spesielt når det er type 1.
Takk for hyggelig bloggvennskap i året som snart er gått.
Ønsker deg og dine et godt og innholdsrikt nyttår!
Klem T

Hvit Villa sa...

Så NYYDELIG du har pyntet trappen...utrolig! Morsomt å se døren din, vi har en med helt lik klinke. Ønsker deg alt godt for året som kommer, vi blogges :-)

My home is my Castle sa...

Vil få ønske deg et riktig Godt Nytt År !
Gleder meg til å følge deg videre :)

Klem,Kari

Anne sa...

Veldig fint på gelenderet ditt..og de skjønne hjertene..
Jeg vil ikke kalle det herming,alle må jo bli glade for at vi kan få være til inspirasjon og glede for hverandre!
Ønsker deg en fin nyttårsfeiring og et godt nytt år!
Gleder med til å følge deg videre..
Klem Anne

Anonym sa...

Så nydelig du har pyntet og den gamle døren var flott.
Takk for alle gode ord i 2010.
Gleder meg til å følge deg videre i 2011.
Ønsker deg og dine et riktig Godt Nyttår.
Nyttårsklem fra Mio

Fargeheimen sa...

。☆*☆ 。★。\|/。★。☆*☆。
☆ GODT NYTT ÅR ♥ 2011 ☆
。☆*☆ 。★。/|\。★。☆*☆。

liven sa...

Hei Lise!
Aller først vil jeg ønske deg et godt nyttår!!
Takker for koselige kommentarer og er så glad for å være din bloggvenn!!
Så masse fint som du viser og du er så til god inspirasjon for meg :o)
Har ikke hørt noe fra Roka....men venter jeg...kommer nok!!

Klemmer fra Liven

Grønnsakshagen sa...

Så fin dør! :-) Den kommer nok til å bli kjempefin der tenker jeg.
Jeg s yns herming er helt greit, så lenge man ikke later som om man fant det opp selv!
Håper alt er bra med tantebarnet ditt!
hilsen saga.

Tove `blogg verden sa...

Trist med bonustantebarnet ditt da : ( Men høres ut som han er i gode hender!! Håper alt går knirkefritt!!!
"Herming" vil jeg si er en ære : ) Når man legger ut bilder i alle varianter, så er det alltids noen som finner inspirasjon og får lyst å gjøre noe lignende ; )! DU f.eks har en utrulig inspirerende blogg- jeg får mange ideer av å se dine bilder!!
Ønsker deg og dine et godt nyttår!
Klem Tove

Link within

Related Posts with Thumbnails