.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

fredag 1. april 2011

DIY/ Dekorerte påskeegg i mange vakre varianter!Med overhengende fare for å få dilla igjen (les:fyrstikkesker og tennbrikettbokser), så måtte jeg  prøve meg på å dekorere noen påskeegg  jeg også :)Har sett så mange fine varianter rundt omkring her i Blogglandia (ps. bilder og linker  til mange av de finner du lenger ned i innlegget), og helt siden jeg vant en giveaway hos Glassveranda har jeg tenkt på dette. Hvorfor det? Jo, fordi nøklene jeg vant hos henne var innpakket i en avisbit fra Frankrike :) Den biten tok jeg vare på med tanke på dette prosjektet, og resultatet ser du ovenfor :)


Fjærene jeg har brukt på det "franske"  egget, stammer forøvrig fra en av kattelekene som pusene har massakert ;)Slik så eggene ut før jeg begynte. Kjøpt på plantasjen for 14 kr stykket.


På egg nr 2 har jeg brukt en gammel norsk avis.
Datert 4. april 1911.Akkurat 100 år om bare noen få dager!

Viste du forresten at 1911 var det året da den norske selvangivelsen første gang ble vedtatt?

 Flere historiske fakta fra 1911:
*Roald Amundsens ekspedisjon ble de første mennenskene på Sydpolen.
*En kilo geitost kostet 1,48 kr.
*Den internasjonale kvinnedagen ble stiftet.
*  I 1911 het jentene oftest Anna, Astrid, Gudrun og Solveig.  Guttene het Arne, Olav, Johan eller Hans.

Kilde: Statistisk sentralbyrå.


Vakker skrift i de gamle avisene :)


Dette egget fant jeg inspirasjon til hos Ninas lille gale verden.

Langt ifra like vakkert som de nydelige hun lager,men til å være det første egget jeg lagde så ble det ikke så verst synes jeg :)Rundt egget har jeg limt fast 2 lag med silkepapir ved hjelp av vanlig limstift.


Det ovale bildet har jeg printet ut og klipt til, og strass spennen er kjøpt hos Panduro. Både blondene og bildet er festet ved hjelp av limstift det også.


De dekorerte eggene har jeg foreløbig  lagt til pynt i en brødkurv på kjøkkenet, sammens med  noen ekte egg.

 Får bare håpe at pusene ikke lar seg friste av fjærene så de river ned hele stasen ....  ;)De dekorerte eggene kan fortsatt åpnes og skal brukes som gaveesker tenkte jeg!

Perfekte å gi bort små gaver i, eller hva? 


Noen av Blogglandias vakreste egg får du tak i i blogghoppen til Line-Cathrin med bloggen Shabbylishious.Vakre små kunstverk med de nydeligste håndlagde  blonderosetter på!Nydelige er også de flotte eggene som Nina i Paradiset har laget, og selger i sin lille butikk :)


Dekorering av påskeegg er populært i Blogglandia for tiden, og  under her har jeg samlet en del innleggs-linker til  andre kreative bloggere som også har dekorert slike egg :)

Mangfoldet og skapergleden er stor, og jeg gir meg over for alle de nydelige variantene jeg fant på min leting etter "påske"egg her inne i vårt herlige interiørunivers :)

Ps. Bildene er lånt med tillatelse :)

Bilde fra Hund, hus og hage.
 
 
Bilde fra Carolines hverdag


Bilde fra Vita Ranunkler

Bilde fra Vita RanunklerBilde fra Romantikk-takkBilde fra Hespe

Bilde fra  Hjertedamas blogg
Bilde fra Har en drømFossestua

Æsj....mine ble jo de minst fine av alle i hele innlegget!

Hmmm, her er det bare å handle inn litt mere stæsj for å prøve å lage noen bedre...inspirasjon mangler det ihvertfall ikke på nå ;)
 Har du også dekorert noen fine påskeegg?

Legg da gjerne igjen en link til innlegget ditt i kommentarfeltet mitt (ps. skriv om jeg får låne bilde også), så fører jeg deg også opp på lista :)


Her skinner solen - håper den skinner på deg også :)

Klem fra Lise

51 kommentarer:

Gry sa...

WOW! Så mange flotte påskeegg! Både de du har laget og alle de andre du viser! Dine er minst like fine, utrolig lekre med mange detaljer. Så hyggelig at du viser frem og linker til andre bloggere, koselig! Jeg var på Panduro i går og kjøpte noen egg og litt stæsj og har tenkt å prøve å lage noen. Blir de ok, så lager jeg et innlegg. Hvis ikke så vet jeg ikke... he he... Synes det ser litt vanskelig ut, men har lyst til å prøve.

Ønsker deg en fin helg og gratulerer til heldige vinnere av konkurransen din ;) Klem Gry

sylvia sa...

hei.
ja en kan få dille på å lage disse, jeg laget mange i fjor,
så skjønne dine ble, vakkert med avis.
å de andre du viser å, helt vidundelig innlegg.
ha en fin helg,
klem fra sylvia

June sa...

Hei Lise!
Jeg har allerede begynt å glede meg til pakke i posten! ;)

Jeg syns faktisk at påskeeggene dine er riktig nydelige jeg! Også er jeg såpass utålmodig med slike "småpirkete" prosjekter sjøl at jeg blir kjempeimponert over kreativiteten og ikke minst tålmodigheten til alle dere som er så flinke med slikt! Egget du har laget med den gamle, norske avisen er min favoritt av dine...Vakkert! Men de er selvfølgelig nydelige alle sammen!
Veldig dekorativt det arrangementet du har laget på konsollbordet syns jeg...med eggen i brødkurven og de andre tingene. Kattepusene får pent holde seg unna der!!!

Jeg tenkte å lage meg noen "kvistehjerter" jeg...av hengebjørk. Har ikke laget det før, men det kan da ikke være så vanskelig!! Litt mer "grovgjort" liksom...enn påskeeggene dine.
...så får vi se etterhvert...om jeg våger meg på noe mer "påskepirk". Man blir jo så inspirert her i blogglandia vettu!! :))

Riktig god helg!
Klem fra June
Nostalgi & Skriverier

Jijji sa...

Synes eggene dine ble knallfine jeg!
Ble inspirert til å kjøpe meg noen egg og prøve litt selv...

Ønsker deg en herlig helg!
Klem fra Jijji

Pia Nelly sa...

Hei søte du=)!
For et herlig inspirerende innlegg!!! Påske eggene dine er KJEMPE FLOTTE!!! Du får ikke tro noe annet=)! Ja, det er lett at det blir en dille;)...jeg skal lage flere tenkte jeg!! Utrolig koselig at du linket til meg=), og nå skal jeg kikke innom de andre bloggene du har linket til=)!!

Ha en herlig helg og kos deg masse!
Klemmer!

Hjertedamas blogg sa...

morsomt og havne sammen med alle disse vakre Vintage-eggene!!!! Mine er liksom litt mer røffe og rustikke, he-he. Men jeg må si at dette var en flott måte å samle flere eksempler på, med bilder og linker. Det er sånn det bør gjøres, både når man låner ideer og kopier fra andre, Det har vært så mye "snakk" om kopiering av andres ideer, og i fjor på disse tider var problemet at noen brukte andres bilder og innlegg, og la det ut på sin egen blogg. Jeg syntes dette var en flott måte å vise hva både en selv og andre holder på med!!!!! Klemz

Trine - Franske drømmer sa...

lekre!! dette kan du!!
Hihi, det med det norske avispapiret på er 100 år akkurat på bursdagen min ;)
Skal prøve meg på dette her selv og, men har ikke forstått meg helt på decoupage enda. dvs, har ikke prøvd eller satt meg noe inn i det ;)

God klem

Annveig - Det lille Rom sa...

så flink du er!! Inspirerende og vakre!!!! gi deg selv en klapp på skulderen for dette kan du like bra som alle andre du viste ifra;)

God helg!

klemmer Annveig

Bekka sa...

Å, her var det jammen masse nydelig inspirasjon å hente! Flotte påskeegg både du og andre har laget her, drømmer meg helt bort jeg...
God helg :) Klem fra Bekka

liven sa...

Vet du hva Lise.....eggene dine er kjempefine!!!
Blir så imponert over alle flinke damene som lager disse flotte :o)

ha en fin helg :o)

Anita Serine's livstil. sa...

Hei
Kjempe fine egg, så kreativ du er.
Må kanskje lage noen egg i helga da, flott inspirasjon.
klem

Mette sa...

Hei Lise
Tusen takk for koselig hilsen :) Har hatt et nydelig vær de siste tre dagene!!! Hurra, endelig sol og ikke snø… deilig og godt når det er slikt :) Så fine og dekorative påskeegg du har laget ღ skjønne…. Jeg lagde noen i fjor som jeg tenkte å ta frem – så får jeg se om jeg lager noen nye nest år :) Syns det er gøy å sette seg ned å være litt kreativ… Syns det var veldig dekorativt å legge dem i en kurv sammen med egg. Takk for inspirasjon, så ønsker jeg deg en flott fredag og helg som kommer. Stor klem fra Mette

lenapenas-verden sa...

Syns de va kjempefine eg : )

har ikkje kommet så langt at eg har dekorert noe som helst til påske, men holder på å strikke en påske kjøkkenklut : )

ha ei strålende helg :)

Monica sa...

Så fine! :) Vet ikke helt om jeg tørr å sette igang med påskeeggpynting, for som du sier - man blir jo hekta! :)
God helg, Lise! :) Klemklem

Mamsens hus sa...

Her var det mange flotte påskeegg!
Veldig artig med fakta fra 1911, det er da huset vårt ble bygget. :)
Ha en flott fredagskveld. :)

KAYSO sa...

Jeg synes dine ble SUPERFINE jeg!! spesielt godt likte jeg de med avispapir! :)

God helg Lise :)

Britt sa...

De var jo bare kjempeskjønne, takk for tips om andre blogger og! Skal innom og sjekke, kanskje det blir påskeegg-dekorasjoner på meg og:)

Klem fra Britt

Har en drøm... sa...

Kjempefine ble de Lise!
Er så lekkert med slike egg;-)
Lagde endel slike i fjor, men fikk streng beskjed av de her hjemme at påsken skal være gul! Så da måtte jeg lage noen som var gule og;)) Hmmm, spørs om ikke jeg skal ta frem de snart;)

Ha en fin helg!

Klem Line

Magdalena sa...

ååhhh-- herlighet så mange lekre påskeegg.... hyggelig du linket... ja jeg har virkelig sansen for slike nostalgisk egg, har laget mange, både med strass og dill, og litt mer rustikke...
klem og fin helg..
magny

Husfruen of Hilltop House sa...

Utrolig stilige påskeegg! Me want. Lurer på om jeg også kan klare å få til noe lignende.
Om du har lyst på, så ligger det en liten award og venter på deg hos meg.
Ha en deilig helg!

Caroline sa...

Kjempeflott innlegg du hadde laget,masse flott inspirasjon her...Og tusen takk for at du viser bilde og linker til bloggen min:)Utrolig mange flotte egg du viser,og dine var kjempeFINE;)Ønsker deg og dine en super helg!Klem Caroline

Monica sa...

Hei hei. Fant deg via hjertedamas blogg. Kjempefine egg du har laget, likte så godt det med den 100 år gamle avisa:))

God helg:))

Tone sa...

Så utroooolig fine egg!!!!! Jeg har en avis fra 1946, men har ikke turt å bruke den..men dett ga meg litt innspirasjon ja;) Kjempelekkert!
Ha en flott helg!

Janne sa...

Hei LIse!
Først må jeg si at eggene dine er superflotte!! Jeg har prøvd meg litt jeg også som du har sett:) men det blir kansje sånn "øvelse gjør mester"..etterhvert.
Tusen takk for at du legger ut link, og du må bare bruke bilder fra meg:)) Kjempekos det.
Har 3 egg igjen å pynte..så jeg skal ta turen til de andre du hendviser til og se meg om:)
Ha en superflott helg!
Klem fra Janne

At home with Nina sa...

Skjønner ikke hva du "klager over". Dine ble kjempefine! Får jeg tid skal jeg jammen prøve på dette selv. Ha en riktig god helg! Klem Nina

Marie sa...

Hej Lise!

Så otroligt många vackra ägg, tänk så många duktiga och kreativa människor det finns här i bloggvärlden. Självklart får du gärna låna en bild av mig, jag blir bara glad!!!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Veronica sa...

Nydelige påskeegg! Takk for inspirasjon :-)

Sìv`s verden sa...

Hei! Tusen takk for kommentaren:) Jeg har ingen konkret fargekode på fargen jeg brukte. Jeg kjøpte fargen lys mint & blandet den med hvit heftgrunn til jeg fikk den lysfargen jeg ville ha:)

Nydelige påskeegg du har laget!:)

Klem Siv

Glassveranda sa...

Så utrolig flotte de påskeeggene dine ble!! :O Helt nydelige! Jeg er mere en "hammer og malekost-jente" enn en som sysler med håndarbeidsdetaljer som dette, men jeg tror jammen jeg må prøve å lage noen sånne lekre fargenøytrale kunstneriske "håndarbeids-påskeegg" i år jeg også!! :)) Hadde jeg vist du kunne "trylle" så hadde jeg sendt deg en hel avis i stedet for kun en avisside, hi, hi! ;))

Ha en fin helg! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Anonym sa...

Fantastisk flotte egg!!!
Må visst jammen prøve eg og, blir så inspirert her i blogglandia :)
Nydelige bilder♥

God helg til deg du skjønne :)

Klem

Anonym sa...

Hei smukka ;) Disse eggene va knallfine, du e superflenk. Eg håpa på storproduksjon ;) kanskje man kan få kjøpe et (hint, hint) :))))
Ønska deg en fin hælg ;) Klæmma fra Eve Iren

Monica sa...

Tusen takk for det :) Fant ut jeg måtte ha en litt annen stil når den skulle på hytta, der passer denne perfekt :)
En kjempegod helg til deg også :) Klemklem

Landlige Hjem sa...

Oooj for en herlig og lekker samling av vakre påske egg!!!
Takk for nyyydelig inspirasjon!!! ;))
Takk også for dine herlige ord hos meg ,))
Ja det var så koselig på torsdag ,))
Boken er jo bare så fantastisk skjønn ,))
Jo, lysestaken har jeg kjøpt på Kremmerhuset, liker den veldig godt ,)
Nyt helgen kjære deg!!
Klemmer Anki

Nanne sa...

Så mange lekre egg. Kreativiteten har ingen ende. Det er morsomt og inspirerende.....

Hespe sa...

Synest du skal være veldig fornøgd jeg - eggene dine ble jo kjempefine! Gøy at du har laget et innlegg med bilder og linker til andre - masse flott å se!

Ha en finfin helg videre - kose deg masse!

Klem fra Hildegunn

LykkeLise sa...

Oj! Her var det mye fint:) Dette innlegget har vel tatt tid å lage:)
Helt nydelige egg fra deg og de andre:) Dine er like fine som de andres:):)
Jeg har enda ikke kommet igang... men kanskje idag;)

Ha en flott søndag:)

Klem Lise

Tino sa...

Så skjønne egg!!
Takk for herlig inspirasjon, nå fikk jeg lyst til å lage mine egne.
Ønsker deg en fin søndag!
Klem T

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Her var det mange flotte påskeegg!! Så produktive alle er! Åh du, dine var bare nydelige!!
Takk for masse ideer!
Ha en fin søndag!
Klem fra Hjørdis

Sommerhuset i bakken sa...

Så utrolig flotte egg! Her var det mye inspirasjon å hente. For et fantastisk innlegg. Synes alle eggene var superfine ;-) Så flink du er! Var det vanskelig? Har veeeldig lyst til å prøve, men er litt usikker på om jeg klarer det....
Denne påskepynten var bare så utrolig vakker!

Ha en fin søndag!

I en Eske sa...

Gammelt avispapir er supert! =)

Helene sa...

Disse påskeeggene var aldeles nydelige! :)
Jeg har gitt deg en award på bloggen min :)
klem

Kristin sa...

Hei!!
takk for kjempekoselig kommetar:-)
Jøss, her var det mye fine egg, dine inkludert:-D
kristin

Shabbylishious sa...

Du store her var det jo megafin reklame jo. Tusen takk. Litt merkelig å se mine bilder i andres blogg men hihi.
Det er litt av en samling du har fått til her. Folk er jo så flinke.
Og så synes jeg at dine egg så absolutt er vakre. Du ligger i bakevja der i det hele tatt vænnen.
Stor stor klæm!
Line-Cathrin

Blåveispiken sa...

Nyyydelige egg, Lise! Flink du er :o) Har selv prøvd meg litt, og man kan få litt dilla ja :o)

Klokka i stua har jeg kjøpt på Fokus Interiør. Sjekk dem på Facebook, og hør om de sender. Det er mye mulig ;o)

Ønsker deg en super ny uke! Klemmer, Marianne

Anonym sa...

Takk for dette inspirerende innlegget :D Så mange flotte egg og dine ble jo så fine.
Mamma og jeg var på Panduro og handlet litt dill og dall på lørdag. Hihi Skal bli kos med litt påske-verksted ;))
Ha en fin uke!
Klem fra Milla

Veronica sa...

Wow! Det kaller jeg makeower av påskeegg.
Koselig at du har vært inne og besøkt bloggen min og vil følge meg. Takk, det er en ære!
Lykke til i giveawayen.
Klem

♥ Velkommen til Medusas Verden ♥ sa...

For noen utrolig fine påskeegg du har laget. Du har klart det igjen, å inspirere meg ♥ Tror jammen jeg må stikke en tur innom Nille som selger egg til 1 krone, slik at jeg kan prøve meg på det der jeg også. Takk for at du har delt bilder fra andre sine flotte egg også. Digger bare bloggen din ☺
Klem fra en veldig inspirert og takknemlig Medusa ♥

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Mange flotte påskeegg her,så hyggelig at du har linket til meg fra fjorårets egg:)Har bare fått laget ett med fjær i år....vet ikke om jeg rekker og lage noen flere...
Synes eggene dine var kjempefine jeg...
ha en kos lørdag
klemklem

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei!
her var det mange fine egg!! Det er så mange flinke! Ditt egg med avispapir var bare helt vidunderlig! På låven har jeg noen gamle aviser som det ikke går ann å få fra hverandre. De ble brukt til isolasjon. Tenkte jeg skulle lage flere med det.
tusen takk for at du linket meg:-)
Ha en riktig god påske!
Klem fra Hjørdis

Camilla Jin sa...

Vennen, dine egg syns jeg utmerket seg som noen av de vakreste eggene av alle de du viser her! Du er superflink og kreativ!! Litt mindre kreativt hos meg, men det enkle er ofte fint det også. Hadde blitt veldig glad om du linket til meg fra siden din også;)
http://camilla-jin.blogspot.com/2011/04/pasketur-uten-stttehjul.html

God påske!!
klem, cj

Anonym sa...

Fantastisk innlegg du har laget,
tusen takk for at du tok mine med.
Klem.

Link within

Related Posts with Thumbnails