.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

søndag 15. juli 2012

Noen lengre?


Hjerteranken (Ceropegia)  min har vokst noe helt utrolig de siste månedene, uten at jeg har gjort noe annet nevneverdig enn å gitt den vann...... når jeg har kommet på det ;)

Måtte hente målebåndet for å måle den.....hele 182 cm har den blitt!

Vinterstid derimot får jeg ikke til disse plantene. Stenglene pleier å tørke inn så de bare blir tynne brune strå nærmest, og bladene ramler av i hopetall. Så jeg er stygt redd for at den ikke overlever den kommende vinteren.


Noen som har noen gode råd ang. stell av den?

Ønsker alle en fin dag, og håper sola skinner på dere :)

Klem fra Lise

8 kommentarer:

Sologbolig sa...

Hjerteranke er flott og din var jo nydelig.Har samme problem som deg at den blir brun og skrantete om vinteren, i vår heiv eg min for den såg ikkje ut !!!
Ha ein fin søndag.

Hulda sa...

Så flott og kraftig hjerteranke! Nydelig er den. :)

Bestefars Verksted. sa...

Så flink du har vært,mine blir nemlig aldri så lange.... Liksom litt mere brune-strå-stilen,enten det er sommer eller vinter ! En nydelig plante er det,men jeg har nok gitt opp.......så all ære til deg !! Og fortsatt god Mo i Rana-sommer :) Klem fra Tverlandet.

Lena Celine sa...

Hjerteranken trenger ikke mye stell, men kanskje den får for lite vann? Prøv å potte den om i en større potte, da har den mer jord å lagre fuktigheten i.
Synd hvis den flotte du har nå skal bli skrantete til vinteren!!!
Ha en flott søndag! Klemmer fra Lena

Gårdsjenta sa...

Så utrolig flott! :) Mine er puslete små saker..

hobbyvimsa sa...

Wow!

Så nydelig...Har ikke noen gode råd,min er ikke av den peneste:)

Nyt sommeren:)

Klem Linda:)

Ellen sa...

Så nydelig det er hos deg:) Vakre bilder! Hjerteranken vil ha mye lys. Helst i et vindu med mye sol. Sett den der den får mest dagslys på vinteren. Den skal tørke opp mellom hver vanning og det skal være god drenering i potten. Jorden kan gjerne blandes med sand. Gjødsle vår og sommer. Klem Ellen

MissMette sa...

Hei Lise :)
For en flott hjerteranke du har her... De er de blomstene i heimen som klarer seg hos meg, selv også vinterstid - vet ikke hvordan jeg klarer å holde de. Er litt sløv på vanningen, så det er kanskje derfor? hihi... Flotte bilder av syriner under her, blomstret sent i år ja - men endelig kom de :)) Takk også for kommentar hos meg, og tips... Ønsker deg en fortsatt fin uke, og sommer. Klem fra Mette

Link within

Related Posts with Thumbnails