.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

lørdag 27. november 2010

Advent i Fossestua :)


Julestjerna er kommet opp i kjøkkenvinduet, og adventsstaken er klargjort :)

Adventsstaken er ny av året, og kjøpt  på Kid. Har lagt en tøyserviett fra Home&Cottage oppi skålen på den, og fylt opp med mandariner. Lysene er bønnelys. Synes det ble finere med disse korte lysene, siden selve adventsstaken er så høy.
Slagbenken har også fått ny drakt i år. Nostalgiske linfargede puter med dempede røde striper, kjøpt på Home&Cottage. De har kampanje nå, så du får 3 puter for prisen av 2 :)

De hadde matchende teppe også, men den ble dessverre for kort for den lange slagbenken vår.  Kjøpte duken i samme serie heller og den passet perfekt! Billigere ble det jo også, tjoho :)


Nye saker må selvfølgelig sjekkes ut av pus :)Da vi kjøpte disse kjøkkenstolene hadde de  blått trekk. Ville helst ha linfarget trekk, men det hadde de ikke - så da jeg kom over  noen tøffe kopphåndduker med  Foccacia-oppskriften på,  vist jeg med en gang hva jeg skulle gjøre med de :)Helt perfekte stoltrekk! :) Ypperlig størrelse på håndklærne, slitesterkt stoff, og så var det bare å stifte i vei! For å få de smussavvisende  har jeg sprayet de med impregneringsspray beregnet for markiser ;)


Disse vakre adventsprismene i glass fikk jeg av samboeren min i bursdagsgave 
De er kjøpt hos nettbutikken Cornelias hus, om det er noen som lurer :)Noen stusser kanskje over valget av fargen på lysene? Vel ...*hvisker*  ... jeg er desverre ikke noe fan av verken rødt eller lilla, så her går det mye i naturfarger  heller. Brunt synes jeg er en myk og varm farge i en tid da man er mye inne, og så minner jo fargen  om pepperkaker, hihi :)

Rødt hører jo selvsagt julen til, og vi har masse julepynt i julens farge, men de venter jeg med å hente frem til siste uken før jul.Blomsterkassene ute har jeg også pyntet til advent -  med einekvister, lysslynger og knall røde rognebær.


 Rognebærene har jeg hatt liggende i fryseren siden i høst med tanke på dette :) Meningen var jo også at småfuglene skulle få nyte godt at de, men med over 20 minusgrader ute nå så tviler jeg vel på at de små fjærkledde vennene våre klarer å spise noe av de  bujnntæla (frosne) bærene. Skal heller ordne noe annet til de :)Nå gleder jeg meg bare til den nydelige elektriske lysestaken fra Skeidar kommer :)

Den skal jeg ha stående i det største stuevinduet som du ser til venstre her.

Ønker dere alle en fin 1.søndag i advent i morgen, og så vil jeg takke så masse for alle de herlige bursdags gratulasjonene som jeg har fått på facebook!!!
Klem fra Lise

30 kommentarer:

Mattisheimen sa...

Så koselig du har gjort det! =) Jeg holder på å styre her hjemme, jeg og. Til forskjell fra deg så skal all pynten frem i dag - untatt juletreet :)
Har fått henta ned 4 store kasser fra loftet (jiiisess! i år MÅ jeg sortere og kaste den pynten jeg aldri bruker ...). Måtte bare ha meg en pause her ... :)

Kos deg resten av helga!

Renate

PS: den adventstaken din var kjempefin, selv om det er brune lys i den! :)

Crinoline sa...

Skulle ønske vi hadde hatt plass til slagbenk på kjøkkenet.Lunt og veldig koselig hos dere.Synes adventsstakene dine er fine. Flott at ikke alle velger de tradisjonelle fargene.Ønsker deg en god adventshelg.

Nostalgia sa...

Så nydelig det var hos deg, både inne og ute :-)
De stoltrekkene var jo utrolig lekre !
Jeg har heller ikke lilla lys i min adventstake forresten..;-)

Ønsker deg en fiiin kveld !
kllem, Nostalgia

Nina iren sa...

Åhhh...herlighet så koseligt du har det inne!! Å så flott ute da...skal kikke på huset ditt i morra, når jeg kjører forbi for å hente minstemann, som har vert på liggebesøk på Mo.

Klem

Hulda sa...

Fossestua er nydelig både inni og utenpå. :) Så vakkert du har pynta. Jeg likte veldig godt de putene du har kjøpt. Så herlige i linstoff og med de røde stripene. Likte også veldig godt pynten ute i kassene ved vinduene. Herlig hus dere har!

trinepine sa...

Så koselig det ble.
Ser ut som pus også er fornøyd.
De stoltrekka var utrolig fine:)

Linda sa...

Så nydelig du har det, fin stemning med så mye snø, tenker jeg. Stolene dine er tøffe! Flink og kreativ du er!

Nydelig og nysgerrig pus.

Har heller ikke lilla eller røde lys, men hvite. Ha en finfin kveld videre, klem fra Linda

merethe sa...

Stolene var råååå lekre!! Hvor har du kjøpt disse kjøkkenhåndklærne? Jeg liker heller ikke lilla i adventen. Har aldri likt det. Så her går det gjerne i jordfarger. Flotte bilder hos deg. Huset deres er lunt og koselig. :)
God lørdagskveld. Klem Merethe

Monica sa...

For en koselig kjøkkenkrok du har! Kjempeflotte stoltrekk :) Lurt :)
Jeg vil også ha slagbenk!:) (En vakker dag, en vakker dag :))
Fint det ble med mandariner i Kid-staken :) Jeg har ikke fått pyntet min ferdig, er bortreist i helgen så det blir i morgen når jeg kommer hjem :) Men har også funnet ut at jeg vil ha kortere lys i den, testet med vanlige og det ble vel voldsomt :)
I dag har jeg forresten vært og kjøpt meg tennbrikettpakker, som skal pyntes :) Åneiånei, hvordan skal det gå med juleforberedelsene nå! Jeg kjøpte bare tre, men jeg vet jo at jeg blir hekta og må tussle meg en tur på Europris igjen snart :)

Forresten, kan man si gratulerer med dagen i dag? Det må vel være nesten riktig, etter den ble nevnt med 3 dager i forrige innlegg, så jeg kjører på: Gratulerer så masse med dagen! :) Håper den har vært / er / blir super!
Klem fra Monica

Anne sa...

Dette var bare nydelig!
Lekre adventsstaker med skjønne lys!
Et nydelig hus med flott julestemning både ute og inne..
Pynten i verandakassene gjorde jo susen!!!
Du er jo bare så kreativ og flink!!!
Ha en fin adventshelg!
Klem Anne

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

heisann... gratulerer så mye med dagen....
sånydelig du har pyntet både ute og inne... ser ut som du har kosa deg i massevis... nydelige takk til lysene, likte godt fargen din! vakre puter, klart pusen må sjekke opp!
klemklem, kose deg videre....

Har en drøm... sa...

Åååå, så nydelig stemning på kjøkkenet ditt!
Putene var skjønne og adventsstaken var herlig ♥ Du har virkelig sansen for detaljer altså, lekkert!

Ha en fortsatt flott adventshelg!

Klem Line

sylvia sa...

hei.
sååå nydelig hos deg, vakkert med litt rødt.
ønsker deg en fin advent helg,
klem fra sylvia

Synnøve sa...

Hei
Så kjempefine puter du har i benken din.
Stoltrekkene er kjempefin. Smart og bruke kopphåndklær med skrift.
Synes adventstakene dine er fine.
Likte de brune lysene din også jeg da.
Jeg har mye rødt i år til jul. Det vil si mye rødt til og være meg:) I fjor hadde jeg ikke noe rødt.
Men i år hadde jeg lyst på rødt.
Nydelig hus dere har.
Blomsterkassene er kjempefine.
Klem

Solstrålå sa...

Så koselig i Fossestua!!!!
Ha ei flott helg!
De stolene ble fine med håndklærne!!!
Hvor har du kjøpt dem???
Store klem fra Sol

Crinoline sa...

Hei igjen,Lise. Jeg husker rett og slett ikke hvor speilhjertene er kjøpt.Har hatt dem i mange år....Stoltrekkene ble kjempefine.En god ide å bruke håndklær.Neste år skal jeg huske på å fryse den rognebær.Klem

Trine sa...

Åå, kjære Lise, så koselig dere har det!!
Utrolig julekoselig! Sukk. Kan jeg flytte inn? Hihi! ;)

Genialt med trekket til spisestuen, da!
Det ble jo så fint! Du kreative kvinne!!
Koselig ute i blomsterkassene også- du er virkelig en heldiggris du, for jeg har lett i hele høst etter rognebær, men ikke funnet så mye som et eneste ett i hele høst ;-) det er jammen forskjell på folk, gitt! Hihi!

Håper bursdagen din var perfekt- det fortjener du!!

Stor klem

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så synd jeg ikke leste hilsen fra deg i går! Gratulerer med vel overstått!!!
Skulle jeg finne på å selge Hjemmet, skal jeg tenke på deg:-)
Du så koselig du har gjort det!!! Både ute og inne oser det av hjertevarme og velkomst. Kos dere med advent og de koselige adventstakene!!
Klemmer fra Hjørdis

Anonym sa...

Gratulerer med vel overstått, håper du hadde en fin dag.
Så nydelig du har pyntet, lekkert.
Adventsprismene var nydelige!!!
Er heller ikke så begeistret for lilla eller rødt, men iår endte jeg opp med lilla lys til advent.
Nå er vår flytende kanel satt på lagring, tusen takk for oppskriften.
Ønsker deg en nydelig adventsøndag, nyt den og kos deg.
Klem Mio

Anonym sa...

Kjempefint ble dt, både inne og ute. Du e sååå flink :) Kor deg me lysene i adventstida :) Klæmma fra Eve Iren

Susanne sa...

Så utrolig flotte bilder Lise!!! Virkelig inspirerende! Jeg likte godt fargevalget ditt i adventstaken. Jeg har hvite lys hehe;) Er ikke så glad i rødt jeg heller gitt. Men det går fint an å få julestemning uten;)
KLemmer

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Så utrolig koselig du har det:)
Jeg kikket på adventsstaken på Kid har om dagen, og nå angrer jeg BIG TIME på at jeg ikke kjøpte den...Rålekker!
duken min er fra Kid ja, jeg så ikke etter om de hadde gardiner i samme stoff, men det skal jeg jammen gjøre. Ellers så går det fint an å sy dem av duker. *må visst på Kid igjen fortere enn svint* ;)

Huset ditt er kjempekoselig, lyset i blomsterkassene dine gjorde seg virkelig!

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Og forresten er det godt å se at det er flere som tyr til beige og hvitt, jeg er ingen tilhenger av røde og lilla kubbelys og duker osv...;)

Klem

Camilla Jin sa...

Herlighet, så kreativt med stoltrekkene da! Jeg blir så imponert, så imponert:)

Adventsstaken var kjempefin! Og skjønner veldig godt at det røde ikke får innpass i huset ditt. Jeg er heller ikke den stor tilhengeren av rødt, men det blir nok noen drypp likevel, tenker jeg... Oda er jo så glad i røde nisser og sånn - til mors skrekk og gru...

Jeg sender boka di i morgen, så jeg håper postgangen ikke har blitt juletreig ennå, sånn at du kan få den i postkassa på tirsdag;)

klem, camilla jin

liven sa...

Heisann!!
For en utrolig koselig stemning her hos deg!!
Så fint pyntet på kjøkkenet ditt...smart med stoltrekkene!
Koppehåndklær kan brukes til mye de :o) Selv bruker jeg slike til gardiner !
Et nydelig hus du har....og nå fikk jeg inspirasjon til pynting ute. Rognebær har jeg ikke men finner vel noen annet...kanskje noe kunstig !

Ha en fin ny uke Lise :o)

FlorasFrue sa...

Så nydelig du pynter - både ute og inne!! Flott spisekrok også.
Jeg har sett blomsterFinn på "godmorgen Norge" i dag og han laget en adventstake - og gjett hva!!? Nesten helt like lys som du har brukt:) Snakk om å treffe blink :0)
Ha en fin mandag!
Kjersti

Linda sa...

så herlige bilder:) du har det innmari fint hos deg!!Og eg er definitivt forelska i huset dit!!*ønska meg* :)

ha en fin fin dag:)

klem

Tino sa...

Så koselig adventsstemmning det er hos deg!
Så sjarmerende hus dere har, og snøen satte prikken over i'en!
Herlig stoltrekk, og koselig spiseplass.
Ha en fin kveld!
Klem T

Anonym sa...

Kjempekoselig og imponerende blogg! Får masse inspirasjon her.
Klem fra Liv B.

Huldra sa...

Så god og varm julestemning du har laget! Synes det ble flott med den fargen på lysene jeg, og det sto godt i stil med putene og trekket på stolene. De var lekre!
Klikket innom lysestaken også, og skjønner godt du venter spent på den. :)
Jeg har ikke rukket pynte så mye enda selv, men det lilla er ihvertfall fremme, adventstake har jeg laget, og min hjemmelagde julekalender er på plass. Det er faktisk stjernen i vinduet, og kransen på døra også, så da er det vel ikke så ille likevel, når jeg tenker meg om.
førjulstiden er herlig, og selv om det så ut som mangt et hjem skulle snø ned en tid, er det jo bare herlig å se frem mot en hvit jul likevel. :)

God 1. desember! :)

Link within

Related Posts with Thumbnails