.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

torsdag 1. desember 2011

Stemningsrapport fra inngangspartiet, og før/etter bilder fra renoveringen.Bilderas!
Velkommen  til Fossestua  :)

Så snart stormen " Berit"  var dratt sin kos, var det endelig klart for å kunne pynte litt utfor inngangspartiet. Den fine kjelken jeg kjøpte fra Nostalgias uthus tidligere i høst ble funnet frem, og pyntet med julerøde skøyter og einekvister.Fra skogen bak huset gravde jeg opp et lite grantre som jeg plantet i et sinkspann. Girlanderen er kommet opp rundt døra, og lyktene med oljelys og mose inni ligeså :)  Oljelysene lar vi brenne hele døgnet.

 De varer kjempelenge (5 døgn) og koster bare 15 kr på Jula.  

OBS: INNLEGGET ER REDIGERT  3.DES 2011.
Viktig tilleggsopplysning ang lysene. Ref.http://fossestua.blogspot.com/2011/12/advarsel-les-dette.htmlHer nord ser vi ikke sola igjen før uti januar, så det er ekstra koselig med tente lys nå i mørketiden :)Milo-pusen :)
Inngangspartiet er nytt av året, men langt ifra ferdig. Med tid og stunder og ikke minst penger på konto, skal dette bli et inngangsparti i sveitserstil.


Noe a`la dette fra EKS Design.

Vårt skal imidlertid ha gelender ned trappa også. Under trappa har vi tenkt å kle igjen med  espalje.En av disse to typene....tror nok det blir det til høyre kanskje.

Eller hadde det blitt finere å kle det igjen med liggende perlestaffpanel tro?

 Hva synes du?

Gleder meg masse til vi får ferdig inngangspartiet en gang!   Detaljer som mønepynt og blondelister rundt alle vinduene skal også på plass etterhvert :)


Enn så lenge koser vi oss med det å ha fått en skikkelig trapp å gå i, men fy så glatte slike tretrapper er når det fryser på! Måtte legge ut en matte så ikke vi og evnt gjester skulle ramle og slå oss fordervet!

Ps. Legg merke til så fin muren er blitt :)


Slik så det ut i sommer. "Litt" forbedring siden da ;)Sjekk gammel"trappa", hihi. Stakkars svigermor bla.  Var ikke bare bare for litt stive ben å gå i denne.


Fossestua var påbygd før vi overtok, og under den nye delen av huset er det full kjeller. Den gamle delen fra 1906 er det krypkjeller under, og "hullet" du ser i muren til venstre for trappa blir akkurat i skillet mellom de to delene.

Rommet som befinner seg over "hullet" til venstre her, er badet. Vårt nye flislagte herlige bad.....så denne muren har voldt oss litt hodebry for å si det mildt.

I vårløsninga smeltet nemlig vannet og rant inn i kjelleren på denne siden (ingen drenering der), og samtidig dro vannet også med seg sanden som "muren" sto på - inn i kjelleren.
Bildet fra i sommer.

Legg til mulig tælahiv, så skjønner du sikkert hvor nervepirrende dette har vært for oss!
Her er ene siden tatt........litt til graving........og  så andre siden ferdig :)

 Isolasjonsplater er lagt i bunnen, og til sommeren skal vi legge grunnmurspapp og fikse dreneringen her (dren. rundt resten av huset tok vi i fjor). Er bare den murveggen som vender mot deg nå, som skal fylles helt opp med drenerende masse. Fra hjørnet her skal det bli en støttemur bortover, og så trapp opp fra gårdsplassen  til platten.

Gleder meg!!!


Kreativ kar forresten den innleide håndtverkeren vår.......  mye moro i litt overskuddsmørtel ;)


Ha en fin dag dere!Klem fra Lise

16 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du så stemningsfullt det var på trappen din!! Dere er gode! En dag får du nok drømmeinngangspartiet ditt, men det var så koselig nå også! Her blir en møtt med velkomst:-)
Ha en fin dag! Her loves nye stormkuler.

Tante Titti sa...

Så koselig da!! Her er det tydelig at alle er velkommen ja! God julestemining - helt uten snø...

Hagen i Grubba sa...

Vet du, en slik lysgrein kjøpe vi oss vi også, men så ble den for kort :( Hva kan vi ha gjort galt? Kanskje vi tok den over vannlista som er over døra. Må skjekke :) Han en fin ettermiddag og kveld.

Lindas Lille Leilighet sa...

Så flott du har pyntet det på utsiden:) Skikkelig julestemning. Har ikke den store plassen å pynte på ute desverre..så blir nok bare en karns på meg:)

Fint hus også:) Blir nok nyyyydelig med et sånnt inngangsparti!

Klem

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Fy søren for et herlig inngangsparti... Med den kjelken og granbar i gamle skøyter = JULESTEMNING :)) Sånn girlander tror jeg jeg også vil ha rundt døren, skikkelig julete :))
Mitt ingangsparti kan minne litt om ditt, med et litt smalere vindu på høyre siden. Det er tak over og gelender på sidene, og mitt ønske er å få kledd igjenn på sidene så en kan pynte der uten at en må løpe etter pynten når vinden herjer som i dag spesielt... Nå har jeg tatt inn det lille som var pyntet der ute så jeg slipper å løpe til naboen for å hente det tilbake :))) Må vel snart gi seg denne "tanta til Berit" Hi hi...

Kjempekoselig hus dere har og så kjekt når tingene tar mer og mer form !!

ha en super dag videre, klem Heidi

KAYSO sa...

Så koselig du hadde gjort det! :) Hvordan er det med veggklistremerker utendørs egentlig? Det kunne jeg ha tenkt meg å ha benyttet mg av også, men ser for meg at med litt regn så vil de forfalle ganske raskt?

Nina sa...

Åhhh....så fint innganspartiet var blitt. Så koseligt med all den flotte pynten. Skøytene var flotte og kjelken også.

Har en drøm... sa...

Så nydelig på trappen din ♥
Så koselig og bli møtt av så mye fint hver gang man kommer hjem;)

Ha en fin kveld!

Klem Line

Just a Little Vintage sa...

Så flott det er blitt=)!! Og wow så lekkert det blir når dere blir ferdige! Dere er kjempe flinke! Jeg tar av meg hatten for dere!! Så utrolig stemningsfullt pyntet til jul på trappa=). Slike lys må jeg bare ut å handle, tusen takk for tipset=).

Ha en herlig kveld søte du!
Klemmer!

Siv`s verden sa...

Utrolig koselig på trappen din!!:)
Flinke dere har vært!

Klem

Synnøve sa...

Så flott det er på trappa di. Kjempefint med girlander rundt døren.
Kjelke er jeg også på utkikk etter.
Jeg likte alt på trappa di:-) Jeg og vil ha det sånn:-)

Klem

Bettum Villa sa...

Her var det jo blitt veldig så fint. Og bare tenk når det blir ferdig. Da blir jeg sikkert litt misunnelig.. hehe. Uteplassen min ser absolutt ikke ut, men den har fått lys da. Det er jo noe ;).
Klem Madelén

Anne sa...

Helt lekkert inngangsparti!
Tror jeg hadde blitt stående en stund utfor for å nyte det vakre før jeg ringte på døren her ja.
Lys må man ha mye av i disse mørketider..det skaper stemning både ute og inne.
Kos deg videre i denne fine førjulstiden.
klem Anne

Bekka sa...

Så nydelig pyntet inngangsparti - snakk om fantastisk julestemning da!!
Og gøy å se før/etter-bildene, litt av en jobb dere har hatt, men så har det jo blitt fint også da.
Ønsker deg en god helg :) Klem

Majas drømme slott sa...

Hei Lise

Ser kjempekoselig ut, ikke vanskelig å komme i julestemning her;);)
Ha en fin før julstid

Maja;);)

Caroline sa...

Koselig julestemmning hos deg...Det gjør seg med lys og granbar/eller små trær...Jeg må og ut å hente meg et lite tre å sette i et spann eller liknende,det er jo så stemmningsfullt:)
Inngangspartier i sveitserstil er jo bare nydelig,drømme,drømme...Dere er på god vei hvertfall:)
Kjempeforbedring dere har gjort på utsiden,å alt tar jo både tid å penger,så det er greit å kunne ta det litt pø om pø:)
Et nydelig hjem har dere hvertfall!
Ha en videre koselig førjulstid:)
Her i bygda har vi tennet julegrana og gått rundt treet i ettermiddag,åsså kom nissen med godteri da;)
Å det snør idag,wohooo,første snøen i år!!!
Klem Caroline

Link within

Related Posts with Thumbnails