.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

søndag 11. desember 2011

Gamle skatter


Da det statseide sagbruket som var stasjonert rett nedenfor Revelfossen her på Mo i Rana i begynnelsen av 1900 tallet ble bygget (se bildet i headeren min), satte de samtidig opp en kontorbygning og en sagmesterbolig.

Husene ble bygget av tømmer fra sagbruket, og i 1906 sto sagmesterboligen "Fossestua" innflytningsklar til sagmester Ola Pedersen (kalt Ola-Pærsa) og hans kone. Her bodde de frem til sagbruket gikk konkurs i 1928, og siden flyttet de til Tverråneset har vi fått fortalt. Vi har ingen annen informasjon om sagmesteren og hans kone, og heller ingen bilder desverre.


Jeg synes der er kjempespennende å prøve å nøste opp i Fossestuas forhistorie! Like artig som å komme over ting som passer med husets "ånd" og tidsalder :)

Oldefars gamle vater som har fått nytt liv som baderomshylle, er en av tingene. Den nostalgiske sammenleggbare kleshengeren som jeg nylig kjøpte hos den lokale brukthandelen, likeså.


I den lille kroken som er festet under kleshengeren, har jeg hengt Camè smykket som mamma fikk til konfirmasjonen sin for ca 40 år siden.

 Slike smykker var veldig poplære rundt  begynnelsen av 1900 tallet, så kanskje til og med sagmesterens kone hadde et slikt?

Ekte Camè smykker var imidlertid laget av gull og muslinger, noe jeg ikke tror er tilfellet med mammas.


 Men uansett - det er ikke den materielle verdien som avgjør om noe er verdifullt for èn!

Shakespeare sa det så fint: "Beauty is in the eye of the beholder" .

Sanne ord den dag i dag, enten det dreier seg om smykkekopier eller en utrangert gammel kleshenger;)
Klem fra Lise

10 kommentarer:

Anonym sa...

hei,kjempekoselig med gammel pynt på badet men vær obs på at smykker og sånn blingbling eirer i den fuktige tilværelsen på badet - har akkurat reddet ut mine :-)

Fossestua sa...

Heisan Anonym :)
Takk for tipset, men i tillegg til å ha fuktstyrt vifte er det dusjen på vaskerommet som blir oftest brukt, kontra badekaret vi har på badet. Dermed er det heller sjeldent at det blir så mye fuktighet inne på badet hos oss :) Ingen fare for smykker og annet blinbling :) Koselig at du tittet innom hos meg.Ha en fin kveld :)
Klem fra Lise

merethe sa...

Så stilig kleshenger du har funnet deg. Slik har jeg ikke sett før. Det er spennende med historien bak folkene som har bygget disse gamle husene. I huset vi bor i bodde det en skredder ved navn Even. Vi har bilde av både han og hans kone.

Monica sa...

Heisann :) Koselig å nøste opp i husets gamle historie, og pynte litt med ting fra da det ble bygd :) Kleshengeren var kjempefin!
Er bare å dele innlegget mitt :) I dag må jeg ut å kjøpe flere servietter, tror bare jeg må kjøpe mer lamineringslommer også :P
God mandag, Lise :) Klemklem

Marits Hverdagsgleder sa...

Heisann!
Artig med gammel historie :)
Så spennende og smart det var å bruke det gamle vateret til hylle!

Fru.Underberget sa...

Jeg elsker gamle skatter, hva er vel bedre enn å pynte med slike ting?!

lisje astrid's husblogg sa...

Så koseleg!

Så mykje herleg inspirasjon her i bloggen din ♥

Ynskjer deg gode og glade førjulsdagar :)

Klem frå Astrid ♥

Marit sa...

Hei, hei!
Badet ditt er så fint og koselig og den kleshengeren var kjempestilig.
Et sånt came' smykke har jeg fått hos min mamma også, men det er nok ikke av gull og musling ;)
Klem Marit

blackenpot sa...

Hyggelig med de gamle skattene, spesielt når en kjenner til historien bak.

Hyggelige bilder!

Ønsker deg en flott tirsdag.

Christine sa...

So flotte skatta du har fått tak i og tar vare på :) Interessant å nøsta opp gammal historie.

Klem frå Christine

Link within

Related Posts with Thumbnails