.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

onsdag 14. desember 2011

Tips til et lykkelig samliv - Morsom lesing!Hentet fra ei heimkunnskapsbok fra 50-tallet


 
Få arbeidet unnagjort
Planlegg oppgavene dine nøye, og hold øye med klokken. Bli ferdig en time før han ventes hjem. Mannen føler ikke at varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut "Er du hjemme allerede?".

Ha middagen klarPlanlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.Forbered deg selv

Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymringer du måtte ha, og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløfting. Når du står opp, ta hånd om utseendet ditt. Fiks på sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.

Rydd vekk rotet

Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem, samle opp skolebøker, leker, papir osv. i en bøtte eller søppelkurv og legg dem i soverommet for senere sortering. Så går du over bordene med en støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han har kommet til et sted med ro og orden, og det vil få deg til også føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er nok en måte å vise ham at du vrkelig bryr deg om hans hjemkomst.

Forbered barna
Bruk noen minutter på å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut.


Minimer all lyd
Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.


Vær glad for å se ham
Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi til dagen hans. Han trenger all den romantikken han kan få fra deg.

Ikke!!
Ikke motta ham med plager eller klager. Løs problemene før han kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.

Vær hyggelig mod ham

Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler seg litt på soverommet. Ha en kjølig eller varm drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslappende stemme. La ham slappe av.Hør på ham

Du har kanskje et dusin ting å fortelle ham, men hans hjemkomst er ikke det korrekte tidspunkt. La ham snakke først, så hører han bedre på hva du har å fortelle ham senere.

La kvelden være hans
Klag aldri dersom han ikke tar deg med ut på restaurant eller i teateret. Prøv å forstå hans stressende og trykkende verden og hans behov for å være hjemme og kunne slappe av. Er han sur og irirtabel, ikke slå tilbake igjen, forstå hans stressende vesen.

Målet

Prøv å gjøre deres hjem til et sted med ro og orden der mannen din kan forfriske seg selv i kropp og ånd. Gjør du dette vil han heller være sammen med deg enn noe annet i verden og han vil bruke all sin fritid på deg og barna. Forsøk å leve etter disse reglene for hjemkomst og se hva som skjer. Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg på, ikke ved å klage og være til irritasjon.Tenker nok det er flere menn enn kvinner som skulle ønske ting var som på 50 tallet ;)

Big smile.png 

Klem fra Lise

12 kommentarer:

Familien Furu sa...

Hei hei og selvfølgelig bare lån, det er gøy å inspirere :)

Herr Furu ville elsket 50 tallet ha ha ha

God natt og sov godt
klem klem

Franske drømmer sa...

Herr franske drømmer ville også elsket 50 tallet! Haha!
Fruen derimot... ;)

Morsom lesning!

Bestefars Verksted. sa...

Herremin.......godt man ble født i 1969,sier jeg bare.......! Dette så rett og slett litt slitsomt ut......er redd jeg hadde kommet veldig til kort,om du skjønner.... :) Så koselig du har pyntet,likte så godt de linputene i benken din........og duken ! Nydelig sammen med julestjernen i vinduet......kjempekoselig å se !!Jeg har sittet ute nå,på sene kvelden,og lagd kranser til gravstedene våre.Trenger jeg og si at naboen ristet på hodet......? Ha en finfin torsdag Lise :)

blackenpot sa...

Godt at ting forandre på seg, innlegget fikk meg til å tenke på en sang av Burt Bacharach fra midten av 60 tallet som heter Wives and Lovers.

Nei la oss ha det som vi har det nå, selv om det var morsom lesning.

ha en flott torsdag.

Caroline sa...

Hehe...Morsom lesing!
Skulle tatt seg ut å komme med slike formaninger i 2011;)
Ikke tvil om at mannfolka kom best ut av disse skriveriene,hehe;)
Ha en toppers torsdag!
Klem Caroline

Nina sa...

Heia, dette var morsomt å lese....takk å pris att vi lever i 2011, snart 2012.

Beva's interiørgleder sa...

Den teksten er så herlig! :-) Må si at mannen blir tatt godt vare på :-)
Klem
Brit Eva

Marit sa...

Nesten sånn var det hos mine svigerforeldre!
Kanskje ikke så rart, det var nok denne heimkunnskapboka svigermor hadde på skola ;)
Glad jeg ble født litt senere på tidensstrøm.
Klem Marit

Anonym sa...

Hehehe :D Ja, og mannen min har bommet kraftig om han skulle ønske seg en slik kone ;))

God helg!

-Milla

camilla sa...

Morsom lesning. Er jo nesten så jeg kunne tenkt meg å være mann på den tiden.

Er litt glad for et jeg er født senere enn det.

Må også få si at du har en flott side. Ha en fin førjulstid.

Mona/Villa Tverrteigen sa...

Hei Lise =)
Morsomt innlegg=))))

Tusen takk for hilsen i fra deg og du må bare legge ut bildet på facebook, det tar jeg som en komplimang. Tusen takk =)))

Håper du får en kjempefin nyttårs feiring og GODT NYTT ÅR..
Vi blogges.

Gode klemmer fra Mona

Tino sa...

Jeg vil takke for hyggelig bloggvennskap i året som er gått, og ønske deg og dine et riktig Godt Nyttår!
Nyttårsklem T

Link within

Related Posts with Thumbnails