.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

onsdag 17. august 2011

"Skatt" nr 1 fra det skjulte rommet, og mitt nye vakre skoskap!


Wow!
For en overveldende respons det ble på mitt forrige innlegg!


Ikke hverdagskost å finne et hemmelig rom i huset sitt, og dette har tydeligvis flere en jeg drømt om :)


Kan tenke meg at mange nå er veldig spente på hva og om vi fant noe der....? ;)

Men først...sjekk mitt nye fine skoskap (Trend Design) som Nina Iren med den kjempekoselige bloggen Mitt lille slott har ordnet til meg! Da hun viste dette frem på bloggen sin falt jeg helt pladask for det, og  snille Nina var ikke vondt å be da jeg siklende spurte om hun kunne ordne et slikt til meg også! Tusen takk Nina! I love it!


Synes det passet helt perfekt i gangen vår!


Supersøte klogger har jeg også investert i!
 Kjøpt hos Fru Dahl på Fauske :) Er virkelig positivt overrasket over disse! De er mye bedre å gå i en jeg trodde :)


Fnis...så gode og fine at det jammen ble 2 par!

Føler jeg må rettferdiggjøre meg litt her...er jo ganske dyre sko....men jeg bruker nesten aldri penger på klær og sko. Pga en depresjon jeg har slitt med de siste årene (veldig mye bedre nå heldigvis) har jeg gått så opp i vekt over lengre tid, at det ikke har vært noe moro å handle slike ting. Man blir ikke akkurat nå mindre deprimert av å bli tjukk i tillegg også, for å si det sånn ;)

Men nå...nå har vekta gått ned hele 11 kg siden i vinter, og selvfølelsen et par hakk opp! Så disse følte jeg virkelig at jeg fortjente, og ikke minst så føler jeg meg fin i de :)

 Dessuten så MÅTTE  jeg jo ha en skoskap å ha de i, når de ikke er i bruk! Ikke sant? Fnise fnise
Big smile.png

Pussig egentlig at mange damer føler vi  må forsvare kjøpene våre...eller er det bare jeg som har det sånn?Vel...når det gjelder det skjulte rommet .....beklager å måtte skuffe dere, men det var faktisk mest søppel og råtne potetbinger og reoler der dessverre. Ingen glemte skatter, sånn sett i de flestes øyne ihvertfall ...men.... gjennom oss bloggedamers øyne derimot...så er det jo mangt som kan kalles en skatt! Ikke sant ;)?

Så skatt nr 1 jeg vil vise dere er:


Hihi, det gamle vinduet til det skjulte rommet!


Plukket løs den ene vindusrammen, og vips så
ble det en vakker skatt jeg kunne pynte mitt nye skoskap med ;)

De gamle bildene jeg har dekorert vinduet med har jeg fått kopiert fra  en koselig herremann ved navn Hans B. som ble født i Fossestua vår! Kommer et innlegg om det senere en gang.

Piken på bildet med sykkelen, er moren hans Hanna B., som var eier nr 2 av Fossestua. Huset kjøpte hun av staten da sagbruket gikk konkurs (var sagmesteren og fruen som bodde her da) i 1928, fordi noen hadde underslått 60 000,- kr. Mye penger den gangen!Dette bildet er det eldste vi har fått tak i av Fossestua vår. Det er fra ca 1946. Kjempekoselig med slike gamle bilder :)Vinduet har jeg også pyntet med et par englevinger, og noen gamle franske nøkler som jeg engang vant hos Ann med den kreative bloggen Glassveranda. De hadde hun kjøpt  på et marked i Frankrike da hun og familien var der på ferie, og nå henger de her i Fossestua på det gamle  vinduet som førte inn til rommet vi ikke viste at vi hadde! Rart hvordan ting havner der de havner...skulle ønske alle ting kunne fortelle historiene sine! Tenk så spennende det hadde vært!


Lysestakene er fra Home&Cottage, og den gamle passeren har tilhørt pappas bestefar.Hva vi skal gjøre med rommet vi fant?
Det blir en perfekt lagringsbod for alt hageutstyret vårt!

Vi vurderte å lage en gammeldags kjellerinngang, sånn med dobbel luke over, men veggen er bærende så åpningen kunne ikke lages bredere, og slike kjellernedganger er dessuten kjent for å skape fuktproblemer.Løsningen ble dermed å lage åpningen litt høyere, og sette inn en luke. Luka skal få en gammeldags slå, og selvsagt en solid lås av noe slag...jada, maling også ;) På innsiden skal vi lage et par trinn så det blir lettere å komme seg inn og ut. Ganske grei takhøyde der inne, ca 185, så her blir det plass til mye. Gressklipperen vil akkurat gå inn luka, og blomsterpotter, hagestoler, putekassen,  paviljongen, roser til overvintring mm blir perfekt å få satt vekk for vinteren her!

Om vi fant flere "skatter"?
Kanskje... er bare å følge med videre!
Face-wink.svg

Klem fra Lise

36 kommentarer:

Shabbylishious sa...

Dette er så spennende.:)Tenker du fant mye mere jeg. Bare de gamle potetkassene kan jo brukes til så manget.I alle fall matrialene i de.De pleier jo å ha flott patina.:) Kjekt med hagebod. Vi har mer enn nok kjellern så her er det alt for mye plass faktisk, du aner ikke hvor mye rot man får når man har så godt plass.Huff.

Sìv`s verden sa...

Utrolig fint skoskap,passet godt inn i gangen din ja:) Skoene du har kjøpt deg er råfine,har veldig lyst på slike selv:)

Klem

Lykkeliten sa...

Så artig med det hemmelige rommet, jeg følger spent med om det dukker opp nye skatter.

Nå må jeg si at skoskapet ditt er en skikkelig "skatt"- så lekkert.

Smiler også av forsvaret ditt, av innkjøpene altså. Jeg er tydeligvis i samme båt som det, sommeren har bragt meg 7 nye kg....
Sånn går det når energien går til å holde motet oppe, men nå er det på tide å snu utviklingen!

Klem Lykkeliten

Iren sa...

For et fantastisk skoskap, me want;)
Og så spennende å finne et rom du ikke visste at du hadde, gleder meg til å følge med videre for jeg er helt sikker på du fant mer der...

Klem Iren:)

Iren sa...

Linket deg forresten opp på min blogg slik at jeg lettere kan følge med deg videre, synes du hadde en kjempe fin blogg!!!

Klem;)

Mailinn`s interiørblogg sa...

dere var jo bare utrolig heldige som fant den gjemte kjelleren og fikk en ekstra bod. noe slikt hadde vært sårt tiltrengt her. har så lav mur så kjeller nedgang på utsiden av huset blir det dårlig stellt med. enig med deg, vinduet var jo en liten skatt;) og skohylla var bare helt fantastisk fin. her har jeg 2 små ganger så et slikt skoskap vil jo ta hele gangen.kjedelig. så spennende og lese om hva du har funnet. gleder meg til å se om det er flere skatter;=) hihi. klem

Anonym sa...

Hei Lise :) Ke spennanes det e, og eg må sei at du e virkelig flenk!!! <3 Yvonne

Villa Minde sa...

Så moro med det hemmelige rommet ;o) Både det gamle vinduet og et ekstra lagringsrom må jo kunne kalles for skatter!!
Skoskapet er helt nydelig og passer perfekt i gangen din og ikke minst til de nye og vel fortjente skoene ;o) Ønsker deg en super torsdag! Klem fra meg

Britt sa...

Jeg trodde først at du hadde funnet det flotte skoskapet i rommet :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Hei hei igjen:)
Festlig med en vinduskatt:)
Har samme kloggene som du:)
Så hyggelig at du har greid og gå ned så mange kilo,er ikke lett...I know....
ha en fin fin dag
klemklem på deg

Siw sa...

Jeg trodde også et lite øyeblikk at det var skoskapet du hadde funnet og ble rent misunnelig her jeg sitter. Ikke fordi, jeg er fremdeles litt misunnelig for det skapet var utrolig fint :)

Hjertedamas blogg sa...

Jotakk, du,- jeg vet alt om depresjoner og vektøkning og enda mer depresjoner, knurrrrrrr. Medisner mot angst, som gjør at man går opp 15 kg i løpet av et par måneder, er ikke morsomt. Ble i grunnen ikke noe bedre av at jeg sluttet å røyke, he-he. Sikkert noe matallergivektøkning oppå der også. Morsomt er det ikke, for det er ikke akkurat så mye spennende tøy for oss litt extra frodige. Det går liksom i flagrende gevanter og to mannstelt, he-he. Nesten så man kan gå på XXL for å velge mellom fjelltelt eller haiketelt.....eller villatelt. Fortelt har jeg sjøl, he-he. Fin skohylle med masse flott stæsj!!!! Jeg har satt noen vanlige lave bokhyller i gangen, for å sette skoene i. Mini-barnebarnet har til stadighet opptelling av sko........ Tror jeg må skaffe meg noen skohyller med lokk på!!!!!!!! Klemz Grethe

Mette`s hus og hjem sa...

Heia Lise :)
Kjempefint skoskap du har kjøpt deg, passet perfekt i gangen din :)
Fint pyntet med det gamle vinduet, gleder meg til å se flere skatter :))

Ønsker deg en fin dag
Klem Mette :))

Anne sa...

Dette ble jo så spennende!
Skoskapet med det gamle vinduet ble jo helt perfekt og så er det så koselig med de gamle bildene dere har fått tak i fra Fossestua.
Jeg syns du viser de fineste skatter selv om de ikke ble funnet i det hemmelige rom...
Velfortjente nydelige sko !!!
Ha en flott dag
Klem Anne

Monica sa...

Hei på deg.
Du er hjertelig velkommen til å bruke bilder av hjertet mitt med "stikkesølvblad" og hortensia. Bare koselig det ;)
Ønsker deg en flott torsdag, og velkommen som følger av bloggen min.

Marens hverdagsliv sa...

Hei!!
SÅ utrolig koselig gang dere har og det skoskapet var kjempefint !!!
Trist at du har slitt med depresjon, men HURRA for at du har greid å snu vekta, så flink du har vært!!! Det er noe jeg vet endel om, har selv gått ned endel siden i mars og duuuuu så deilig det er ;))

Kjempekjekt at den kjelleren kunne brukes til noe, godt med alt som kan settes bort !!

Ha en fin dag !!
Klem fra Maren.

HANNES DAGBOK sa...

Så spennende!!! Et hemmelig rom!
Jeg har drømt at jeg har funnet det flere ganger men tror ikke det er en krinkelkrok i dette huset nå som ikke er saumfart av meg;)

Tipper dere var i ekstase,ja!

Herlig skoskap i en vakker entré <3

Stooor klem!

Har en drøm... sa...

Syns vinduet var en vakker skatt i seg selv jeg;))
Og så flott du har pyntet på den nye LEKRE skohyllen ♥ Den var bare helt herlig!!

De skjønne cloggene, er deg vel undt, jeg vet endel om det du skriver om jeg og, desverre...
Er ikke lett, men sikkrt veldig deilig med noen kilo av og noen kilo på med selvtillit, da trenger man virkelig noe nytt, hihi;))

Kjempelurt og lage en bod av det hemmelige rommet, slike får man aldri nok av!

Ha en finfin dag!

Klem Line

Hjemme hos meg sa...

Hei!
Nydelig skoskap!!! Fine bilder og herlig skatt ;) Funnet et rom a gitt ;)

Klem Anette

Caroline sa...

Nydlig skohylle du hadde kjøpt,passet perfekt inn i gangen din:)
Å de kloggene var supersøte,hmmm,må skaffe meg et par slike jeg og;)
Vinduet til det hemmelige rommet passet kjempefint oppå skohylla di:)
Så greit med litt ekstra lagringsplass til hagemøbler og diverse...
Ha en fiiin dag!
Klem Caroline

merethe sa...

:) Du forteller så artig. Må jo bare følge med på fortsettelsen. Skoskapet var kjempeflott. Det ble en pryd for gangen deres. Vi har et stort rom i kjelleren på låven som ble oppdaget for noen år siden. Det var murt helt igjen. Kan jo begynne å lure på hvorfor det ble gjort :)

blackenpot sa...

Håper jeg kan få den ære av å følge med videre, meget spennende blogg!

Ha en fin dag videre.

Nina sa...

Snille damer ordner det seg alltid for!!! Fint der du har satt skoskapet ditt, passet så godt inn der i gangen din, og fin pynt på toppen. Og 2 par sko det fortjener du....blitt så flott att, tenk 11 kg borte!!! Du er jammen flinke.

Klem fra meg!

lineslilleplass sa...

Hei på dei!
Har nettopp lagt meg til som følger hos deg og den fine bloggen din. Skoskapet var knalltøft og treskoene fortjente du absolutt :-)Vi har kjørt mange ganger forbi den butikken på Fauske, når vi reiser heim til Lofoten, men da gasser gubben opp og ho mor blir lang i maska :-( Men en gang må eg vel lure han.Ha en flott helg!
Klem i fra Line

mamma i nord sa...

Så fantastisk moro med ett hemmelig rom.
Alltid godt med litt ekstra lagringsplass.

Det sko skapet var fantastisk fint.

Sommerhuset i bakken sa...

Skjønner godt at du hadde lyst på det skoskapet ;-) Det var superfint! Ekstra flott ble det med de søte treskoene og det sjarmerende vinduet fra det hemmelige rommet. Passeren var også veldig fin.

Så bra at du føler deg bedre. Ikke så lett når ting ikke går så greit.

Ha en riktig god natt!

Klem

Anonym sa...

LEKKERT skap..*drømmer om et slikt*
Og slike klogger må man jo kanskje ha seg ja..hihi :) Finnes alltid en grunn til å shoppe, men du kan jo være ekstra stolt av deg sjølv!!*tommel opp for deg*

Lurt med en ekstra bod!! Og vinduet var jo so klart ein skatt ja..så fint du har stæsjet :)

Ha ein fin kveld :)

Klem

Prinsesse Elin sa...

Hei og god morgen
Hvis du tidlige har linket til bloggen min og ønsker å ha meg i bloggrollen din videre, så blir må du legge meg inn på nytt. Den fungerer ikke etter jeg måtte skifte bloggadresse. Bare hvis du ønsker å få frem nye innlegg. Klem fra Elin:)

Petunia sa...

Så spennende!!
Den skohyllen var bare helt misunnelsesverdig!!

Mayen sa...

Flott skohylle og spennende med hemmelige rom;-) De skoene du kjøpte deg har jeg prøvd! De er helt fantastiske, men desverre var det ingen i min størrelse;-( Ble veldig skuffet, men selgeren skulle få inn nye i løpet av høsten;-9. Så nå er det bare å vente..

"En Vintage Drøm" sa...

Hei igjen Fossestua!! Ja, hvem ønsker vel ikke å finne ett hemmelig rom. Det eneste som var skjult og overraskende her i huset var at huset var skjeivt og at vi trengte en ny støttemur til 500 000,- "GGRRRRR" (vel vi har gått igjennom en stor runde eierskifteforsikringen, og avsluttet). Likte også Veldig godt skoskapet! Nydelig!! og ikke minst kloggene!! Har vært å prøvd de noen ganger, og gubben ga meg penger i bursdagsgave slik at jeg kunne kjøpe dem. Da jeg kom for å kjøpe de, fikk jeg plutselig dårlig samvittighet (siden vi har "rema 1000" budsjett"), og endte opp med å kjøpe noen søte klogger for 99,- på Plantasjen, og ett par andre sko også.. hehe sånn er det vel av og til..
Følger med stor spenning med videre i forsettelsen av det hemmelige rom.. KLEM og go søndag!! :))

Franske drømmer sa...

så fantastisk gøy å finne et hemmelig rom, da!
Fantastisk!!

Ha en deilig søndag, Lisemor!

Klemmer

Pia Nelly sa...

Hemmelige rom er spennende!!!! Skoskapet er RÅ-LEKKERT!!! Mange flotte skatter du viser! Kjempe smart å bruke det gamle vinduet!! Og så deilig med ekstra oppbevaringsplass=)! Det skulle jeg gjerne hatt...kanksje jeg skal se om jeg finner noen hemmelige rom jeg også;)!?

Ha en herlig kommende uke søte du!
Klemmer!

Daisys home sa...

Så spennende da..med hemmelig rom :)
Og for en flott skatt du fant,elsker disse gamle vinduene...ble jo så stilig på den superfine skohyllen.
Ha ei flotters ny uke
klem

Hasigamas mamma sa...

Jeg hadde nok besvimt av skrekk hvis jeg fant et skjult rom under huset. Og når jeg etter hvert hadde våknet, så hadde jeg tatt på meg hansker og en tøff i tryne-maske og gått på skattejakt.. hi hi.. Er spent på om du fant noe mer, ja!
Forresten dånekule klogger, jeg ELSKER klogger!!! Vet forresten alt om det å ikke ha lyst til å shoppe klær når kiloene har lagt seg på feil plass.... Drev med idrett til jeg var 30 og er vant til å være i god form, etter to unger og lite egentid er kroppen i sørgelig forfatning... blæh! Jobber med det, men det er STEINTØFT! Og KJEDELIG!!!
Nei, nå skal jeg slutte å bable....
Kjempefint skoskap!
Ha en fin kveld!
Klem
Lise

Glassveranda sa...

Et hemmelig rom?! Hva for et hemmelig rom?!! Guuuuri så spennende!!! :)) Nå må jeg skynde meg å kommentere ferdig her slik at jeg får lese forrige innlegg! :D
Så nydelige omgivelser nøklene har fått! Kunne knapt tenke meg et mere passende sted for de nøklene enn over et gammelt vindu på et vakkert skoskap i nyoppussende nostalgiske Fossestua! ;)) -Og tusen takk for fine ord og link inn til Glassveranda Lise! ♥
Kampen mot kiloene, sukk, joda, jeg kjenner til det jeg også. Det er jo heldigvis så såre enkelt å slanke seg, -det er jo bare å trimme mye mere og riktigere, og spise mye mindre og riktigere! ...Har du lagt merke til hvor enkelt alt er for dem som ikke trenger å gjøre det selv? ;)) Hi, hi! ;)) Nei fra spøk til alvor: Nå skal jeg over på revmakost (middelhavskost) igjen og jeg skal trene hver dag i hele høst/vinter, så håper jeg å ha mistet minst 10 kilo før jul! Har gjort det før, skal vel klare det igjen, men lett er det IKKE! Du har vært KJEMPEflink! :O)

Ha en fortsatt fin helg!

Stor klem, A :o)

Link within

Related Posts with Thumbnails