.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

onsdag 3. august 2011

Tips og bilderas fra plantebord-kroken bak garasjen!
Lenge siden siste innlegg fra meg nå, men det har rett og slett ikke fristet å sitte inne å blogge i det flotte sommerværet som vi har hatt her på Mo i Rana!
Herlige sommerdager har blitt tilbrakt utendørs med forskjellige prosjekter i både hagen og ellers i uterommet.
X-antall meter gjerde har blitt malt(bilder kommer i et annet innlegg)  
 Utrolig kjedelig jobb forresten...blæh.....men fint ble det :)

Holder å sette opp uthus, huset skal males, grunnmuren fikses mm.Bak garasjen her hvor jeg har plantebordet har jeg også ordnet en del i år.


Klatrerosen "New Dawn" som jeg plantet i fjor  takket desverre for seg i vinter, så der hvor den sto har jeg plantet klematisken "Nelly Moser".

TIPS:
Om du planter denne en solrik plass vil fargen på blomstene bli kraftig bleket og nesten helt hvite. Den kommer mye mer til sin rett om den får stå mer beskyttet og bare i delvis sol.Vakker, ikke sant?

Ikke så store planten enda, men til neste sommer håper jeg den vokser seg stor og flott. Må bare huske på å vanne MASSE, for her under takutstikket hvor den står blir det jo naturligvis ganske tørt.
Dette bildet er tatt fra huset mot garasjen.
Helt til høyre i bildet her ser du litt av den vakre fossen vi bor ved :)

Kveldstid blir fossen opplyst av lyskastere som tennes automatisk ved mørkets frembrudd. De opplyste vannmassene er et vakkert skue fra stuevinduene våre :)Rosa lavendel.
TIPS:

Plantebordet er egentlig et konsollbord fra Skeidar (platetoppen er av sink).
Innendørs møbler går fint å bruke utendørs om de får står forholdsvis tørt, og blir behandlet.

 Sett plastknotter under beina så de ikke trekker til seg så mye fuktighet fra bakken, og mal møbelet med husmaling eller impregner det med visir eller antiparasitt.TIPS:
 Blomsterhoder flytende i en gammel sinkbalje er vakkert. 
Når mørket faller på blir sinkbaljen et stemningsfullt blikkfang i hagen om du tenner noen flytelys i den også :)

I tillegg til det dekorative elementet, innehar den en praktisk funksjon også ;) Den 40 meter lange hageslangen  ved huset må rulles helt ut for å nå frem til plantebord-kroken og hagens borteste blomster - men
ved å fylle opp sinkbaljen slipper jeg dèt et par dager.

Er bare å fylle vannkannen ved å hente vann i sinkbaljen ;)Hortensia.
Hvordan ser det ut hos deg?
 Har du en egen plantebord-krok du også?

 Om du trenger inspirasjon til å lage din egen arbeidskrok i hagen, så anbefaler jeg sterkt et besøk hos den herlige bloggen Min Eden.

Hos den finske hagebloggeren finner du en flott samlig inspirerende bilder av plantebord fra flere innredning og hageblogger - deribland Fossestua ;)
Minner om bloggens facebookside hvor jeg stadig tipser om hvilke butikker/nettbutikker som har salg, flotte interiørblogger verdt et besøk, interiørtips mm. Direktelink til innleggene mine blir også lagt ut der ;)
Håper du fant litt inspirasjon til å lage din egen plantekrok i hagen, og du ikke allerede har en?

Her skinner sola i dag :)
Håper den skinner på DEG også!

Klem fra Lise

27 kommentarer:

Britt sa...

Ja det har jammen vært en fin sommer i nord i år! Vet du nå inspirerte du meg til å henge ei av lyktene jeg hadde planlagt å selge ute i stedet, ser for meg at det kan bli fint om jeg bare kjøper en sånn hylleknekt.
Jeg har for øvrig skiftet planter 2 ganger til nå i sommer, er helt elendig med blomster, så de har en tendens til å visne vekk...

Nyt sommeren videre!

Maris gyngestol sa...

NYDELIGE bilder!! Kjenner grønnfargen kommer krypende her... Har dessverre ikke noe plantebord/sted jeg.. Har ENORM hage her jeg leier, men når man ikke eier selv gidder man liksom ikke bruke masse tid og penger på noe som ikke er ens eget... :p
men, en dag finner nok vi drømmeplassen også... ;)

Ha en fortsatt god dag!
-Mari

Anonym sa...

Masse flotte tips og bilder.
Kjempeflott hos deg Lise.
Har forresten en overaskelse
til deg på bloggen min. ;)
Klem.

Anonym sa...

Så utrulig fin krok du har!! Imponert :)
Og alle de tipsa skal eg ta med meg :) Men blomster er eg nok ikkje so flink med, men har heldigvis ei svigermor som tek eit tak her nå og da ;)

Likte godt blomsterbordet ditt!

Ha ein flott kveld Lise♡

Klem

Har en drøm... sa...

Herligheten, for et helt fantastisk plantebord og vegg du har!! Så nydelig ♥
Den store zinkbaljen med noen blomster i fallt jeg helt for, skjønn...:)
Her tipper jeg at dere koser dere i godværet ja!

Klem Line

Lindas Lille Leilighet sa...

Kjempefint ble det:)

hill`s interiørblogg sa...

Hei Lise... Ser du har vært opptatt i sommer.. Det ble kjempelekkert. Og tips om hagebloggeren skal jeg ta med meg til mitt plantekrok prosjekt etter hvert. Akkurat nå har det fått grodd over med ugress, men om ikke lenge ( til neste år kansje) får jeg vel tid til å ta fatt på den kroken også..
Kos deg masse i den nyderlige hagen din.
Klem fra Hill-Iren

Anne N. sa...

Så fantastisk vakkert du har det her, Lise :O)
Herligste plantekroken jeg har sett!!
Fint det bordet fra Skeidar, jeg har kikket på det en tid. har du plastknotter som stikkes opp under bordbeina??
Klem, Anne:)

Husfruen of Hilltop House sa...

For en utrolig fin plantekrok du har, Lise! Kan tenke meg du koser deg der.
Jeg har foreløpig ingen skikkelig plantekrok, men et nytt plantebord har jeg i alle fall fått meg i år, og det er skikkelig koselig og fint. :-)

Katharina sa...

Takk for koselig hilsen:) Mange fine bilder, definitivt til inspirasjon. Her er vi bare i startfasen med hage enda.
Fortsatt fin sommer til deg også:)
Klem fra Katharina

Janne sa...

WOW, WOW, for en nyyyydelig plantekrok!! Masse inspirasjon og nydelige bilder du deler.
Jeg har litt plantekroker her og der:)) finner stadig nye:)pga at tomta er så dum - mange nivåer med trapper her og der, og da er det greit å ha redskap og ting å tang også her og der:))

Den grønnfargen heter " aprilgrønn" fra Jotun, men de har den i Nordsjö sin maskin også:) koden er: 3325-G62Y.

Ha en kos kveld!
Klem fra Janne

Hulda sa...

Jeg så innlegget ditt da vi var på hytta i dag, via mobilen, men fikk ikke til å skrive kommentar da. Så nå kommer den. :)

Jeg er imponert over det flotte du har skapt i hagen. Virkelig en drøm du har skapt. Så mye fint der ved plantebordet, blomster som klatrer, redskaper og krukker. Alt så sirlig og vakkert laget til. Nydelig! Og herlige foto!

Hulda sa...

Glemte å si: huset deres er skjønt! Slike gamle hus er jo gull verdt i mine øyne. :) Herlig portal også.

En rosa fugl sa...

Har ingen hagekrok selv men jeg ble fristet til å bortføre din flotte krok... knis! Mange fine bilder og blomster, fargene er nydelige:D

Ha en fin uke:D

sologbolig sa...

Ja, her var det inspirasjon og idèer i massevis. Herlig plantekrok og nydelige omgivelser. Ha ein fin dag.

Anette Willemine sa...

Så flott plass du har laget! Både praktisk og koselig. :)

Håper du har fine sommerdager!

Klem,
AW

Caroline sa...

For en koselig krok du har skapt bak garasjen deres!!!
Mange gode tips du kommer med:)
Det vaskevannsfatet du har på veggen,er det kockum emaljeserie? skriver om det i det siste innlegget mitt ser du,elsker grønnfargen langs kanten...
Portalen din foran huset er helt nydelig,skal si den humla vokser,tror jeg må anskaffe meg humle til min portal...Den ser nemlig ganske glissen ut,siden New dawn rosene mine fikk hard medfart i vinter...Ha en fin dag!
Klem Caroline

Bente sa...

Så nydelige bilder. Du har en fantastisk koselig krok. Har ikke kommet så langt enda.

Klem Bente

MissMette sa...

Hei Lise :)
….og god sommer til deg, kjekt å høre at du har hatt så fint vær ღ og det må jo nytes… Flotte og inspirerende bilder du viser, og klematis er bare nydelig (takk også for tips). Kan tenke meg at det er et flott syn med lys i fossen ღ Jeg elsker foss og elver – lyden av de er bare så beroligende og herlig… Herlig plass du har laget deg bak garasjen, superkoselig ღ Jeg har ikke plantebord ennå, men ønsker meg en koselig plass til det etter hvert :) Jeg kom hjem fra ferie i går, og har ikke vært så mye i blogglandia eller laget nye innlegg… Ble litt satt ut etter terror angrepet som var, bare fryktelig det som skjedde – har så smått begynt å titte litt rundt i blogglandia og innlegg fra meg kommer etter hvert… Ta gjerne en titt innom, har en liten giveaway gående ღ Ønsker deg en fin, fin fredag og helg som kommer, stor klem fra Mette

Anonym sa...

Åååå nå fikk jeg akutt hjemlengsel!!! Vakkert vakkert vakkert <3 Fossen er også et kjært syn, husker jeg sleit med å få sove etter at vi flyttet fra Saga, fosseduren var perfekt sovemedisin! Atter en gang veldig koselig at du/dere legger hjerte og sjel i å bringe Oldemorhuset tilbake til fordums glans! Jeg følger spent med :)

Klem Aina

Sìv`s verden sa...

Så fint dere har det:) Nydelige bilder du viser & mange flotte tips!:)

Klem

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Nydeleg plantekrok! Vi held på med hagen for øyeblikket. Og eg suger til meg all inspirasjon, så eg er klar å begynne å dille neste år;) Tusen takk for herleg inspirasjon!:))
Ha ein fin kveld!
Klem:)

Jørn sa...

Oi oi oi :-D Her var det mange fine bilder, og ikke minst mange godt tips :-)

Lenge siden jeg har titten innom deg nå.. Maaaange fine innlegg var det også kommet.. - vært en smule svak på bloggfronten serru..

Håper sommeren har vært fin..

Jørn

Bettum Villa sa...

Så utrolig flott uteplass du har. Skikkelig idyllisk!! Kan tenke meg du koser deg mye der ute.
Når det gjelder hvordan jeg fikk til å kopiere siden så kan jeg gjøre det med en hvilken som helst side ved å trykke Prt Sc-knappen for så å åpne bilde i photoshop og lagre det som jpeg.

Klem Madelén

Frøken Anker sa...

Når man har en have, kan man ikke undvære et plantebord. Dit sted er helt fantastisk smukt. Og meget inspirerende. Jeg har et lille plantested i nærheden af vores terrasse, hvor jeg planter om.
Foran butikken har jeg flere zinkbaljer, og bl.a. er der lokkeænder, der flyder rundt til pynt :-)
En anden zinktønde bliver brugt til opsamling af regnvand, som jeg så bruger til at vande med.

Tak for inspiration - og hav en dejlig søndag :-)

Anonym sa...

Hei Lise i Fossestua

Jeg er ei passe gammel dame uten blogg, som er innom bloggen din av og til. Jeg er virkelig imponert over alt du får til! Det er ei glede å få lov til å besøke deg. Tusen takk for det!

Akkurat nå holder vi på å pusse opp kjøkkenet i et eldre hus, og i den forbindelse har jeg tittet innom kjøkkenet ditt. Jeg liker så godt porselensvasken din, og nå lurer jeg på om du kan fortelle hvilken modell det er, ev måla på den (lengde/dybde, dvs fra kanten og inn til veggen). Vi har en gammel kjøkkenbenk, uten dagens mål, og den hadde vi ikke tenkt å skifte.

Jeg må spørre på denne måten, for jeg fant ikke mailadresse hos deg. Håper du kan svare meg i et av innleggene dine.

Vennlig hilsen Randi.

Maliva`s verden sa...

Hei Lise...så utrolig nyyyydelig plantekrok du har..og så snildt av deg å legge ut forskjellige tips;o) Ønsker deg fortsatt noen fine sommerdager. Klem fra meg

Link within

Related Posts with Thumbnails