.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

onsdag 31. august 2011

Vil dere se hva vi fant i det hemmelige rommet?


Dere ble litt nysjerrige nå ja, hihi ;)


Hva tror dere VI ble da?
 Trodde hjertet skulle hoppe ut av brystet på oss da vi oppdaget det skjulte rommet! For en spenning!

Det skjulte rommet befant seg bak det lille gamle vinduet til høyre her, i skillet mellom den gamle grunnmuren fra 1906, og det nye utbygget fra midten av 1990 tallet.  Under den gamle delen av huset er det bare krypkjeller. Vinduet var ikke mulig å se gjennom pga noe hvit glassvatt av noe slag som lå på innsiden.

Siden det bare var full kjeller under den nye delen av huset, trodde vi at vinduet en gang hadde vært en åpning inn til krypkjelleren , og  ...ja jeg vet ikke hva vi trodde egentlig ;) Vi trodde ihvertfall ikke at det var et nesten 8 m2 stort rom der!


Desverre fant vi ingen skatter....og heldigvis ingen ubehagelige overraskelser heller, fnis ;) 
 (har sett alt for mye på film, hihi -.fantasien løp ganske løpsk med en gang vi fant rommet )

Så ut som om det kanskje var noen fine  gamle trekasser  der (jeg turte ikke å gå inn først, så tok bare bilder fra åpningen i grunnmuren) ,men kassene viste seg å være pill råtne.Noen artige gamle flasker fant vi derimot!
Med innhold av ymse slag ;) Har IKKE turt å smake, fnis :D


I følge Aina, oldebarnet av Fossestuas eier nr2, har vi fått vite at dette var den gamle matboden!

Jeg har fått tillatelse til å gjengi denne artig historie fra henne:

"Så arti å finne slike hemmeligheter! Dere har nok funnet den gamle matkjelleren som hadde nedgang fra ei luke midt på kjøkkengulvet i "Oldemorhuset" :)" 


Kjøkkenet befant seg der  vi har yttergangen!
"Jeg husker godt at Oldemor løp opp og ned der når det var noe matlaging på gang, og da måtte jeg sitte musestille ved kjøkkenbordet så jeg ikke skulle ramle ned i kjelleren! "


Denne trappa befinner seg i det skjulte rommet! Ovenfor "lemmen" befinner storgangen vår seg, men jeg finner ut at luka må ha vært i hjørnet(der vi har skapet)  eller midt på i enden av gangen - ikke midt i rommet. Da vi flyttet inn var det tregolv i yttergangen, og ingen luke i gulvet. Så denne har vært  helt skjult for oss! Det artige er jo at vi faktisk har laget en luke ned til kjelleren! Midt på faktiskt!

"Luka var dekt av ei fillerye til vanlig. Morfar (Hans) fortalte en historie fra søstra hans sin konfirmasjon, om en dame som var gjest, og som kom inn på kjøkkenet mens oldemor var nede i kjelleren. Damen så seg ikke for og deiset rett ned i kjelleren og ble sittende på kjellergulvet og stirre på 5-6 bløtkaker som sto på benken der ;) Heldigvis var det damens bakdel som tok av for fallet, men hun ble nok "litt" gul og blå! "

"Så morsomt å få slike gamle minner vekket til live! Venter i spenning på hvilke skatter kjellerbodet gjemte ;)) "
Desverre Aina....det eneste som befant seg i kjellerrommet var noen kasseroller, råtne reoler fulle av sopp, gamle malingsspann....... en del Rana Blad fra sept/ des. 1984
Kanskje det var da rommet ble avstengt ....?Vi fant også en del flasker av forskjellig slag...


Moro om noen drar kjensel på disse og kan anslå ca hvilket årstall disse var i handelen :)En del skrot kan du godt si det var der, men selv om vi ikke fant noen skattekister - så var jammen spenningen alene gull verdt, hihi :D


Og attpåtil har vi jo nå fått oss et perfekt oppbevaringsrom for nesten alt av hageting! Dèt er jo også gull verdt ;)

Oppbevaringsmuligheter har vært litt mangelvare hos oss -  og da tenker jeg spesielt på vinterlagring av svære blomsterpotter, gressklipperen, hagestoler, putekasse ol.Løsningen ble å lage vindusåpningen større, og sette inn en luke.  Enkelt og greit :)  Er laget en liten trapp på innsiden også, for å lette adkomsten. Må alikevel krype inn, for åpningen er bare 80x60 cm, men det holder akkurat til å få inn det meste. Er vel bare kurvmøblene som ikke blir mulig å få inn der.

Vi har valgt å ikke åpne opp for den innvendige trappen opp til yttergangen, siden vi da vil miste verdifull plass i gangen. Det skjulte rommet egner seg uansett ikke for oppbevaring av yttertøy/sko o.l. i den tilstanden det befinner seg i nå. Da må det gjøres noe mer med det, men de pengene går for tiden til helt andre nødvendige prosjekter i og rundt Fossestua.

Dessuten var det vinterlagringsplass for hageting vi virkelig trengte, så vi er kjempeglade for den disponible plassen vi plutselig har fått :) Snakk om flaks!


Men nå skal Lisemor ta kveld *gjesp*

Det blir en slitsom dag i morgen - de flinke snekkerene våre kommer, og dere kan tro det er ufattelig slitsomt å se på at andre arbeider, fnis ;)

Skal gjøre nòe jeg også da ;)

Nattaklem fra Lise
som har forferdelig dårlig samvittighet for at jeg ikke er så flink til å legge igjen kommentarer hos dere for tiden! Er innom å leser, men det har ikke blitt tid til så mange hilsener for tiden desverre. Beklager så mye!

18 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

For en spennende lesing! Herlige historier! Jeg har det så travelt for tiden. Får ikke blogget:-(
Stakk bare innom deg en tur:-)
Ha en fin dag i morgen! Klem fra Hjørdis

Franske drømmer sa...

så fantastisk å finne et slikt hemmelig rom!
moro med de gamle flaskene, og historier fra svunne tider ;-)

Håper du har det bra, lisemor!

klemmer

Lindas Lille Leilighet sa...

Så gøy det der hemmelige rommet deres asså:D Selv om det ikke ble store funnene:) Morsom historie..Minner meg faktisk på at i farmors -over hundre år- gamle hus hadde hun også en liten kjeller som hadde luke midt i døråpningen mellom stua og kjøkkenet..og hun var livredd for at vi skulle falle nedi..dermed måtte vi også sitte fint i ro, mens hun var der nede:D hihi

Klemmer til deg

hobbyvimsa sa...

Hei høpp!!

Så spennende!!

Har tenkt mye på om dere fant noe...

Hadde vært gøy om dere hadde finne noen skatter,men ekstra lagringsplass er heller ikke å forakte:)

Nyt morgen dagen!!

Klem Linda:)

"En Vintage Drøm" sa...

Hei .. spennende lesing!! Oppdagelsen og atmorsfære rundt dette er skatt nok ja.. enig..! Artig har du kan få historier fra huset, de synes sikkert det er kjekt at noen flinke folk har overtatt barndomshjemmet. :)
Har dere merket noen "aktiviteter" da? hihi..
Gooo minifredag! klem

mona.z sa...

Så flott med ekstra lagringsplass, det trengs alltid. Kjekk lesing, klem fra meg:)

Solstrålå sa...

Sikker en flott kald matbod,,,,sånne vi savner i dag!Ikke verst å finne et hemmelig rom i huset!!!
Ønsker deg en herlig Septemberdag!
Goe klem fra Sol

Mailinn`s interiørblogg sa...

den hemmelige boden var jo en skatt i seg selv. De gamle flaskene er jo så morsomme=) håper noen drar kjensel på dem slik at vi får vite årstall, men gamle er de ihvertfall. ha en fin dag=)

Linda sa...

Artig historie og så spennende med hemmlige rom:)
Bloggen din er varm og koselig så her vil jeg innom igjen, legger meg til som følger:)

Norwaystyle sa...

Fornøyelig lesing. Dette er bare sånn man drømmer om men de færreste opplever. Gøy å se hva du fant.

blackenpot sa...

Så spennende å finne et skjult rom, bare tenk hva som kunne vært der!
Veldig artig historie.
Jeg har lagt meg til som følger, du har utrolig mange tips. Takk.

Jørn sa...

Hei Frk. Fosestue!

Spennende rom a gitt, men tørr du ikke smake på flaskene?? *hikk* Jeg har fortsatt denne *hikk* hikken etter å ha drukket FranskeDrømmer Trines saft fra 1948.. *hikk* Så anbefaller på det *hikk* varmeste å prøve..

Ønsker deg uansett en deilig helg!

Jørn

Anonym sa...

Nå hadde jeg skrevet en lengre kommentar, og *poff* så ble den borte :/ Morsomt å se hva dere fant selv om utbyttet ikke ble det største :) En opplevelse rikere og ekstra lagringsplass er jo ikke å forakte! Har du noen planer for de gamle avisene og flaskene? Gleder meg til å se Oldemorhuset "live" ved en anledning!!

Klem, Aina :)

Petunia sa...

Det er da mer enn spennende nok dette da!! Så artig historie!! Og de flaskene blir da tøffe på en hylle eller noe??

Sìv`s verden sa...

Så artig historie!:)

Kle m

sylvia sa...

hei,
så herlig spennende et innlegg,
klem fra
sylvia

Abrakadabras. sa...

Jøss, så spennende og de flaskene er jo en liten skatt, og et helt ekstra rom er jo en kjempeskatt selv om det er "litt rått" der inne. Artig historie også :O)
*Vennlig hilsen Jorunn*

Nostalgia sa...

Spennede med skattejakt selv om fangsten ikke ble den største. Kjekt med et nytt rom også da :-)

Kjelken vil koste 160. å sende på grunn av ekt og størrelse. Sender du meg en mail på synh68@hotmail.com dersom det er aktuelt fremdeles ?

Nostalgia

Link within

Related Posts with Thumbnails