.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

tirsdag 24. mai 2011

Morsomme "Husregler for katter" :)

HUSREGLER FOR KATTER
Skal du som katt kunne leve sammen med menneskene må du følge visse "lover" og regler.

BADEROM
Følg alltid gjester på badet. Det er ikke nødvendig å gjøre noe. Bare sitt og glo.

DØRER
Lukkede dører tillates ikke i noen rom. For å få åpnet ei dør, still deg på bakbeina og dask eller skrap med forbeina. Når døra så blir åpnet er det ikke nødvendig å bruke den. Etter åpning av utgangsdør, stiller du deg i døråpningen, halvt inne, halvt ute, og tenker på mye rart. Dette er spesielt viktig hvis det er veldig kaldt, regn, snø eller mye mygg.

STOLER OG TEPPER
Hvis du må kaste opp, må du straks komme deg opp i en stol. Hvis du ikke greier det tidsnok, kan du bruke et orientalsk teppe. Hvis det ikke finnes noe orientalsk teppe, går også vanlige langhårstepper fint. Mens du kaster opp på teppet må du passe på å rygge like langt som en naken menneskefot.

FORSTYRRING
Hvis noen mennesker gjør noe, mens andre ikke gjør noe, skal du holde deg til de som gjør noe. Dette kalles «å hjelpe til» eller «forstyrre». Her er reglene for «forstyrring»:

•Når du følger med på matlaging skal du sitte rett bak kokkens venstre hæl. Du blir ikke sett, dermed er det større sjanse for å bli tråkket på, for så å bli tatt opp og trøstet.

•Når noen leser ei bok må du komme deg inn tett under haka, mellom øynene og boka, hvis du da ikke kan legge deg tvers over selve boka.

For annet papirarbeid: Legg deg på papirene på en mest mulig hensiktsmessig måte, slik at så mye som mulig av papirene blir skjult. Lat som om du dormer, men fra tid til annen strekker du deg og klasker til blyanten eller pennen.

•For folk som betaler regninger eller jobber med selvangivelsen eller julekortene må du alltid ha målet klart: Å forstyrre! Først setter du deg på papiret det jobbes med. Etter å ha blitt jaget vekk, setter du deg ved siden av og ser trist ut. Når du har blitt fjernet for andre gang dytter du penner, blyanter og viskelær ned fra bordet, en ting av gangen.

•Når et menneske holder en avis opp foran seg må du hoppe opp på baksiden av avisen. Mennesker elsker å bli hoppet på. Når et menneske arbeider ved en PC hopper du opp på pulten, spaserer over tastaturet og prøver å fange markøren på skjermen. Så legger du deg i fanget til mennesket, over begge armene.

OM Å GÅ
Så ofte som mulig skal du sprette fram foran mennesker, så kjapt og nært som du kan. Spesielt viktig i mørket, i trapper når noen bærer på noe, og med en gang de står opp om morgenen.

SENGETID
Du skal alltid sove oppå menneskene slik at de ikke kan snu seg.

SANDKASSE
Når du bruker sandkassa må du sparke ut så mye sand som mulig fra kassa. Menneskene elsker følelsen av kattesand mellom tærne.

GJEMSEL
En gang i blant skal du gjemme deg et sted menneskene ikke kan finne deg. Du skal ikke, under noen omstendighet, vise deg før etter tre eller fire timer. Dette gjør at menneskene får panikk (en positiv opplevelse) fordi de tror du har stukket av eller gått deg vill. Med en gang du kommer fram vil menneskene overøse deg med klapp og andre kjærtegn. Sannsynligvis vil du få noe godt, også.

EN SISTE TANKE
Bruk alle muligheter til å komme innpå et menneske, helst ansiktet. Snu deg og vis dem rumpa di. Menneskene syns det er kjempefint, så gjør det ofte.

Originalt opphav: Cynthia Winthers. Oversatt av Hans Schrøder.


"Hvis jeg ligger heeeeelt stille, så kanskje matmor ikke ser at jeg ligger her" 


"Vet jo veldig godt at jeg ikke får lov til det...."


"... men den er så godt å hvile ryggen mot den pene engletingen""Hvis jeg gjør meg veldig søt, så kanskje matmor ikke kjefter på meg!" 

"Gir de pyntegreiene hennes en liten kos, så blir hun nok blid igjen :)"


"En kos til høyre og en kos til venstre""Hmmm, hun ser litt betenkt ut enda""Får prøve med en avledningsmanøver heller!"
"Hihi, matmor er så lett å tvinne rundt lillefingeren altså ;)"

Noen som nikket gjennkjennende til en del av husreglene? Face-grin.svg

Ønsker dere alle en riktig fin dag :)
Klem fra Lise og Tinkapusen

Ps: Flere har problemer med innlogging idag....man må ta bort at blogger skal huske passord!!

28 kommentarer:

Mamsens hus sa...

Ha, ha ;D
Den reglen lever katten her fullt og helt etter.. ;)
Ser du har makent fuglebur som jeg har i brunt.
Har du malt ditt?
Ønsker deg en fin dag! :)

Hjertedamas blogg sa...

Vi har bikkjer vi da, og det eneste de ikke gjør, er vell å klatre opp på skaper, bord og benker. Ellers kaster de opp, siter bak hælen når jeg lager mat, og gjemmer seg under sofaen. Ihvertfall den minste. eneste måtenå få henne frem fra gjemselen, er å lukke opp kjøleskapsdøra. Matvrak til de grader. De ligger i sofaen og i senga vår. Muligens bortskjemte, men veldig hyggelig. Klemz Grethe

Karma sa...

Hihi, som en glad katteeier kjenner jeg meg veldig godt igjen. Ganske imponerende at den engletingen ikke lider samme skjebne som blyantene... Herlige bilder av en herlig pusekatt. De gir oss mye glede også da. Det beste som finnes og som virkelig gir meg ro i hjertet er å både se og høre at katten sover/maler.

Klem Kaja :)

Husfruen of Hilltop House sa...

Så skjønn pusekatt!
Min gamle perserkatt, som jeg hadde for noen år siden,levde fullt og helt etter disse reglene. Særlig dette med å leke gjemsel. Den forsvant som dugg for solen om vi lette etter den. Fant den gjerne klemt inn bak en eske under senga eller noe sånt etter lang tids leting.
Nå viser det seg at den nye valpen vår også lever etter mange av disse reglene. Den vil alltid være med på do, og den parkerer bak hælene mine når jeg lager mat. Det ender selvsagt alltid med at den hyler når den blir tråkket på potene, og så får den en godbit. Liten smarting!

Frk Kastås sa...

Mine to vakre krek følger helt opp disse husreglene!
kunne tilføyd en hel del også...

Så vakker Tinka er...ser ut som en god pus!
- og hun gjør da ikke noe galt med å ligge der...hun har bare sansen for interiør og farger må du skjønne! Hun passet jo godt inn mellom pyntetingene dine! ;)

Ha en god tirsdag!
Klemmer, Rikke

Mona/Villa Tverrteigen sa...

Nå måtte jeg virkelig flire, dette var god lesning og så sant så sant. Selv har vi to katter i hus og jeg kjenner meg godt igjen i mange av sitatene her...
Katter er rare men skjønne og Tinka var jo bare nydelig;)

Ha en fin dag.
klemz

Bittelille huset/Jennifer sa...

Herlig! Jeg nikket gjenkjennende til absolutt alt:) Katter er underfundige dyr, verdens søteste og rareste. Rart hvordan alle de tilsynelatende plagsomme tingene de gjør bare blir søte og smelter oss allikevel.

Tror kanskje jeg låner denne til bloggen min også:)

klem Jennifer

Lindas Lille Leilighet sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lindas Lille Leilighet sa...

Nikket gjennkjennede til alt:D Akkurat nå sitter min lille pus og maser på fanget..opp på tastaturet..leker med pennen og fanger musa:P Herlige skapninger<3

Du skal selvfølgelig få lov å linke til bloggen min:D Synes det er kjempekoselig at du vil det:) Klem

Bente sa...

Så koselige katteregler!
Har to katter og en hund og kjenner veldig godt igjen situasjonene. Når jeg lager middag sitter alle tre og ser på meg, venter vel på at noe skal falle ned på golvet.
Det var en veldig søt katt du hadde som tydligvis koste seg ved engelen din:))

Home By Virginia sa...

Ha ha ha... :) Så herlig!

Merker at jeg savner å ha katt av og til... Hadde jo 5 stk på det meste så det er litt rart å ikke ha noen nå... :(

Men jeg har lovet ungene katt når de blir litt større... ;) Hi hi

Klemmer ♥

Alven sa...

Hei :-)

Gjenkjenner mye der gitt :-) Katter er herlige dyr :-) Har hatt katter i 15 år,men siste 3 har vi vært uten,men i sommer er planen å få en ny katt :-) Gleder meg :-)

Ønsker deg en flott uke :-)

Klem

Karl Halvorsen sa...

Hei igjen!

Nyttige repetisjoner her, som fikk tankene inn på den tiden det var katter her i huset. I mellomtiden har vi hatt førti år med hunder, nesten. Nå er det en pause, men lysten og savnet ymter frempå om et eller annet. Jeg tror ikke det blir katt, etter denne påminnelsen. :)

Vi har riktignok et par Nymfeparakitter og skulle de få seg noen venner, går det helt sikkert i favør av en Grå Jaco (Papegøye) eller noe i den dur. Den sorten har jeg stiftet litt bekjentskap med og hatt i hus tidligere også. Nå strekker vel tiden bedre til for slike skapninger, som trenger en god del av det slaget. Vi får se tiden an, og takker for påminnelse, som for øvrig ble tatt som en liten advarsel også. :)

En fin dag med katt og alt som følger med, også enkelte nestenulykker ved matlagingen. :)

I en Eske sa...

Katten min kan de reglene kjempegodt og følger dem slavisk;)

Anonym sa...

Hihihi Så absolutt :D Men jeg kan ikke annet enn å beundre vår Lurven, til tross for hennes mange spillopper. Hun er jo så god!
Tinka-pusen er nydelig, skjønner godt at matmor blir bedåret ;)

Klem fra Milla

Caroline sa...

Hihi,så sant så sant;)
Har hatt katt siden jeg var liten,men vært uten de siste 5-6 årene,men kjenner at jeg savner en lite pus rundt bena,de er jo så skjønne:)
Nydelig den katten din:)
Klem Caroline

Nina sa...

Heia. Dette var flott, måtte smile flere ganger!! Å herlighet for noe flotte bilder av pusekatten din, det var litt av en plass ho hadde funnet seg. Passet fint inn der ho ligger.
Nei eg må ta meg en tur til deg snart, var så koseligt sist.

Klem fra meg.

liven sa...

Hihi.....dette er katten ja :o)
Skjønne Tinkapusen din Lise!
Man kan jo bli så irritert på disse krypene...men jammen er vi glad i dem også :o)
Åh ja....dette er emaljespannet vi begge ville ha....kjempefint! Og større enn jeg regnet med!
Plutselig er jeg eli...skal gi deg en lyd da :o)

ha en fortsatt fin dag :o)

liven sa...

lei ja....

Mailinn`s interiørblogg sa...

hehehe;) kjente igjen mye av dette ja. katter er slettes ikke dumme. De vet når de ikke skal forstyrre og da gjør de det som verst. Nyydelig pus du har. Her i huset får jeg nøye meg med en allergisk mann. Hadde vært kos med en liten pus igjen. hmm..kanskje jeg bytter ut mannen og slipper inn katta? hehe..nei den var vel litt stygg;0)klemklem

Shabbylishious sa...

Hahahaha Der var det veldig mye kjent og eheheeikke alltid fullt så kjært ja.Hihi..
Nydelig puseslask du har. Ser jo ut til å ha alle reglene inne den der.
I dag møtte jeg på en snedig katt forresten. På favoritt gartneriet mitt ligger katten alltid trofast siden av kassaapperatet. Snakk om å sikre seg kos da. Mange klapp igjennom dagen den får. Katter er kloke. :)

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Jepp, - sånn ER det bare..! :))

Katter er flotte! ♥ Har jo ei skikkelig kosepusi selv.

Sanne sa...

Hærlige ord og bilder. Hilsen fra en pusekatt eier:-)

VillaVårfrubakken sa...

Så morsomt, nydelig søt katt. Vi har en liten pusi..det er sååå koselig. Har hatt mye problemer med både innlegg og kommentarer i det sisite, så takk for råd. Ha en herlig helg, håper vi får litt varme snart....klem

Tone sa...

Å for en skjønn liten pus, kan godt forstå den har deg litt rundt lillefingen ja:)) Ønsker deg en fin helg! Klem Tone

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Begynner å lure på om våre katter er lesekyndige for de reglene kan de på rams begge 2! Så nydelig Tinka er, aldeles hjerteknusende der hun ligger mellom vakre saker :-) Ønsker deg og dine en deilig helg!

Klem fra Tone

Katter sa...

Fantastiske bilder, spesielt det der "engletingen" får seg en kos! =)

Artige perspektiv i teksten. God søndag!

Brian

Hvidt, slidt & patina sa...

Hej...ÅHHH nogle skønne leveregler, de fleste af dem, kender & lever vores misser også efter ;) Kh Camilla..

Link within

Related Posts with Thumbnails