.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

lørdag 21. mai 2011

Tips!


En vakker dag håper jeg at vi får oss et romantisk drivhus ute i hagen  :)


Helst et som er laget av gamle sprossede vinduer, og har en liten platting utenfor med plass til et par gråvaskede kurvstoler og et lite bord med blondeduk :)Foreløbig er det glassgangen inne som har blitt brukt til ompotting av planter og midlertidig "drivhusbenk".
Koselig det, men ......


 ...... alle som har holdt på inne med slikt, vet at det blir et sabla gris av å holde på med jord innendørs!

Hvorfor ikke bare holde på ute, sier du?
Fordi jeg bor i Nordland, og her er snøen nettopp smeltet ;)Løsningen på problemet fant jeg tilfeldigvis  på Europris. Der solgte de bilmatter med opphøyde kanter, beregnet for å bruke i bagasjerom ved frakt av ting som kanskje kan lekke eller grise til bagasjerommet.Matten er solid, og de hadde den i 3 forskjellige størrelser. Jeg kjøpte den mellomste som målte 90x70 cm. Tror jeg betalte  119,- kr for den. Den funker helt perfekt til å beskytte bordet fra jord og vannsøl, og de opphøyde kantene sørger også for at alt sølet holder seg på matten - og ikke ender gulvet!Matten har sikkert mange andre bruksområder også. Samle sølete sko på i en yttergang, malersaker ved oppussing, under kattedoen mm.

Hvor jeg har bestilt disse småplantene -  kan du lese mer om HER.Pellis-stikklinger står og godgjør seg i mini-drivhuset....forhåpentligvis, fnis ;)

Første gang jeg har laget stiklinger, så det gjenstår jo å se om jeg har gjort det rett.

Drivhuset er kjøpt på Plantasjen, og kostet 199,- kr om noen lurer ;)Kjempesøte frøposer som jeg ikke har hatt hjerte til å ta hull på enda ;)Tinkapusen følger med fra vinduskroken :)

Litt lenge mellom innleggene mine her nå for tiden, men facebooksiden til bloggen min oppdaterer jeg titt og ofte!

Der fyller jeg jevnlig på med tips om hvilke butikker og nettbutikker som har salg, linker til hagetips/interiørtips, mine  favorittblogger, shoppingtips til både inne og uterom mm  :)


Kjempekoselig om du titter innom meg på facebook også ;)

På gjensyn, og riktig god helg!
Klem fra Lise

32 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for tipset
Ha en herlig kveld videre
klem Marianne

I en Eske sa...

Jeg skulle gjerne hatt et slikt drivhus jeg og=) men jeg nøyer meg med det gamle som står i hagen her i noen år til . Smart å bruke sånn matte, blir fort mye rot når man tar med plantingen inn=)

Mamsens hus sa...

Så smart :)
Morsomt å se drivhuset ditt. jeg har ett makent men det er det ikke planter i ;)
Ønsker deg en god natt og fin morgendag. :)

Shabbylishious sa...

Det var en genial ide. De hagegale har en tendenes til å finne på mye rart for å få ting til å fingere praktisk, men her tar du jaggu kaka gitt. Genialt.
Og du det drivhuset. du er mer enn hjertlig velkommen på besøk, så kan vi sulle der inne med vin og skravvel utover natta.
:)

Marita (ensmakavhonning.com) sa...

Ååååå jeg drømmer virkelig om et stort fint driv- eller lysthus, mamma har et kjempe fint et men jeg må nok fortsette å drømme om det en stund til;P Men du hadde jo virkelig noen gode tips, likte veldig godt det mini drivhuset jeg da:) kjempe søtt^^

Ha en fin helg:)

Har en drøm... sa...

Så lurt med den matten!
Supert tips - takk skal du ha;))
Og så herlig det drivhuset var ♥

Ha en fortsatt fiiin helg;)

Klem Line

Jatte sa...

Hei hei!

Så smart!:) Genialt til det meste, feks å ha kattedoen stående på så ikke sanden havner overalt.. hmm, kanskje jeg må på Europris snart ja!

Ha en fin Søndag,
Klem Jatte♥♥

MissMette sa...

Hei Lise :)
Tusen takk for koselig kommentar. Ja det var synd med peisen, hadde sett frem til den, men kanskje en annen gang, i et annet hus ღ Hetilator og peisen ble ganske så dyr, sikker mer enn hvis det hadde vært en vanlig vedovn. Og røret i pipa fikk vi beskjed kostet 3125,- kroner per meter inklusiv arbeid her i Brønnøysund. Og vi måtte ha ca 11 meter… Helt horribelt syns vi… men det er ikke så mange som driver med dette her, så sikkert derfor det ble så dyrt.

Nydelige bilder du viser her, og takk for mange flotte tips her hos deg ღ Et romantisk drivhus hadde vært noe ja ღ ønsker meg det en gang jeg også… Tinka er bare så fin, ser den følger godt med på hva du gjør :) Pelargonier er bare kjempeskjønne, men jeg har ikke prøvd noe særlig på å få dem igjen. Har noen i kjelleren som jeg har fra i fjor, men det var så fult her i vinter at jeg kom ikke til dem, så jeg vet ikke helt ennå hvordan det går med dem ღ Takk for koselige innlegg og inspirasjon her hos deg :) Ønsker deg en fortsatt fin kveld og helg, stor klem fra Mette

Bringen Blomster sa...

Genialt! Takk for tipset :)
-synnøve-

Villa Klaraberg sa...

Hei Lise! Du kommer alltid med så flotte tips, den bilmatten og for ikke å snakke om å bruke stearinlys for å få frem slitt effekt...har aldri hørt om den metoden før, så spennende! Har du fått boken enda? Jeg så bildet av jorbærhjertet ditt, det er jo bare så nydelig!! Ja, drivhus kan bli skikkelig fine...mye artig man kan finne på der. Jeg så et bilde på en eller annen blogg hvor det var noen som hadde laget et drivhus av gamle vinduer...lekkert! Ha en koselig søndag, klem fra Jorunn

hobbyvimsa sa...

Heisann!!

Så smart og bruke denne matten..

Koslig i glass stuen deres:)

Jeg ønsker meg også et drivhus:)

Ha en fin søndag!!

Klem Linda:)

HANNES DAGBOK sa...

Det er jo så deilig å drømme omog planlegge litt og du får nok drivhuset ditt en gang...det er jeg sikker på:)

Ellers har du jo løsninger på det meste enn så lenge og den matten var jo kjempelur!!

Håper du får en herlig søndag snuppa!

Stooor klem!

Hulda sa...

Dette syns jeg var utrolig smart! Den matten passet jo perfekt til planter, jord og vann. Det gjorde du rett i å kjøpe. Synes forøvrig glassgangen din er helt nydelig. :) Så mye fint du har der. :)

Anonym sa...

Kan bare glede deg til boka..
Håper den kommer i din postkasse snart

Grete sa...

Supert tips;-)
Skjønner godt at du ikke har tatt hull på de vakre frøposene, men det kan jo gjøres med en skarp kniv så slipper du stygge sår og posene kan fortsatt brukes til koselig pynt;-D
Metoden du har brukt på bordet under er genial!

Ha en fin dag!
Klem fra Grete

Anne N. sa...

Supert tips, slik matte må være et funn - jeg bor enda lengre nord enn deg - så her behøvs også en slik matte :O)
Ha en fin søndag.
Klem, Anne:)

Linnette i SkippertaksHuset sa...

Jeg drømmer også om et slikt drivhus, men det blir nok med drømmen er jeg redd. Hvis jeg en gang får et, blir det nok en enklere utgave som krever mindre vedlikehold.

Tusen takk for tipset om mattene på Europris! Jeg står gjerne på terrassen, men det er godt å slippe griset der også. Bare å helle jorden over i bedet når man er ferdig, istedet for å feie den under terrassebordene - det gir jo bare gode vekstforhold for ugresset vi prøvde å unngå.

Så flott standen din ble! Noen ganger er det best å bare hoppe i det, uten å tenke for mye ;)

Klem Linnette

Maris gyngestol sa...

Supert tips! Spesielt når man må stå inne... :)
Drivhus ja, det hadde vært noe... *drømme*

Ha en fin søndag!
-Mari

ps; takk for tips om drivvedbeis!! :)

Fru.Underberget sa...

Kjempelurt å bruke en sånn bilmatte - takk for tipset!!

Synnøve sa...

Så smart og bruke den matten til planting!
Kjempefint drivhus du har. Var på plantasjen i dag,men så ikke at de hadde de;(

Klem Synnøve

Maliva`s verden sa...

Ja hvem drømmer ikke om drivhus, men synes du virkelig kan lage stemning inne i ditt "drivhus" også jeg;o)
Takk for tips!
Klem fra Maliva

Anita sa...

Hei. Tusen takk for besøket inne i mitt uterom...:)Alltid kjekt å oppdagen nye blogger, og jeg må si at du hadde en kjempeflott blogg med masse tips og ideer. Og den matta du har var jo en glimrende ide når du må stå innendørs med jord.
Jeg kommer veldig gjerne innom deg igjen. Legger meg til som følger:)

Anita

Veronica sa...

Supert tips! Takk :-)

Har en drøm... sa...

Hei igjen på deg;)
Tusen takk for hyggelig bursdagshilsen, det setter jeg stooor pris på;))

Ha en fiiin, ny ukesstart;)

Klem Line

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Takk for tips både når det gjelder maling og matte. Matten var en god ide! Jeg drømmer også om drivhus og lysthus. Drivhuset som de hadde på Farmen var så koselig! Det er godt å kunne drømme om ting.
Takk for koselig hilsen hos meg:-)
Ønsker deg en fin ny uke!
Klem:-)

Siljes Hobbyrom sa...

Du har så mange bra tips!!! ;))
Virkelig inspirerende her inne! Og så mange flotte bilder!! Jeg digger stilen :D

Må ha en flott uke!
KlemKlem

sylvia sa...

hei.
tusen takk for hilsen,
åå så nydelig du har det,
så smart de mattene er, et kjempebra tips.
nydelige bilder, er jo sommer inne hos deg.
ønsker deg en flott dag.
klem fra sylvia

Villasol sa...

Så kjekt da! Slik burde jeg ha. Smart tips. Og veldig flotte bilder du viser.
Takk for koselig kommentar hos meg. Jeg er sikker på at du kan bruke den beisen på møbler også bare de ikke er lakkert. Det er jo en beis så den trekker seg jo inne i treverket. Prøv på undersiden av bordet før du setter igang med hele greia. Evt,Lykke til!

Klem Ingunn

Lindas Lille Leilighet sa...

Hei:) Og tusen takk for fine ord inne hos meg:D Det er jo bare sååå koselig!
Og takk for tipset også..var litt usikker på den kommenteringa..så jeg har gjort litt av begge deler;) Bra dere litt erfarne bloggere tar dere av meg:D hihi

Tipset med den bilmatta var genialt! Har samme problemet! Ikke at jeg planter så mye da..men det blir, og da er det lurt! :) Legger meg til som følger hos deg jeg:) Du har en kjempefin blogg:)

Klem

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Glassgangen din er kjempefin. Nytter ikke for oss nordboere å stå ute selvom det er slutten av mai, hehe;) Genialt med den plata, takk for tips;)

klem

Anne sa...

Kommer ikke på at snøen nettopp er borte hos deg,ser jo ut som sommer inne !
Du finner på de smarteste løsninger,matta var jo perfekt til det bruket!
Tror nok du blir drivhuseier en dag ..
Kjekt du ble med på giveawayen min!
ønsker deg en fin uke..
Klemmer Anne

Kaoskontroll sa...

Takk for det! Nå er det dessverre slik at jeg ikke har fritt valg når det gjelder å henge opp hyllene. De er tunge og jeg har gipsvegger, så det var å banke seg frem til stendere og håpe at en av dem sto en plass det gikk å ha hyllene. Blant flere håpløse steder var dette det minst håpløse, så de må nok henge der eller bæres tilbake i boden. :(
Men jeg håper rommet kommer mer i balanse når sengegavl kommer på plass. Nå er det så mye i den kroken og så tomt på resten av veggen. Jeg får avvente og se om ting går seg til når resten er på plass. :)

Genialt påfunn med bilmatten! :)

Ønsker deg en flott uke! Klem

Link within

Related Posts with Thumbnails