.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

søndag 13. juni 2010

Slagbenken, før og etter.

Helt siden kjøkkenet sto ferdig for ca 1 år siden, hadde jeg vært på jakt etter en slagbenk. Det har jeg ønsket meg i mange år, bare jeg fikk et nok stort kjøkken å ha den i :). Vi har bodd 10 år i blokk, og da var det en umulighet å ha et så stort møbel på kjøkkenet, det var rett og slett ikke plass.

Men så....kjøpte vi oss hus, og jakten begynte :) Finn.no ble trålet hver dag, og slagbenker var det til salgs, bare ikke i nordland! Og ingen ville sende heller. Det hadde forresten blitt så dyrt, så det var nå egentlig ikke aktuelt. Helst ville jeg jo ha en fra tidlig på 1900 tallet, treslitt og umalt.
Men, slik gikk det ikke. Til slutt la jeg ut ønsket mitt på Facebook, og fikk napp første dagen!!! Det viste seg at en av naboene til mitt barndomshjem, hadde en stående. Den ble kjapt min ja :)) Og slik så den ut...

Og slik ble den etter noen runder med penselen! Jeg tok med meg en bit av kjøkkenbordet (låsestykket til tverliggeren) til fargehandelen, og fikk blandet lik farge som den.

Jeg sverger til den nye vannbaserte malingen. Den gulner ikke slik oljemalingen gjør,den tørker raskt (litt for fort egentlig) og lukter ikke. Så kan man pynte det man har malt fortere også, hi hi...slipper å vente så lenge på at malingen skal tørke :)
Ble kjempefornøyd!!! Og takk til Bente som jeg kjøpte den av, fikk den billig :)

Kjøkkenstolene har jeg trekt om for en stund siden, med kjøkkenhåndklær! Størrelsen på 50 x 70 er perfekt for stolsetene, og så slipper man å sy :)) Det er bare å stifte fast. Lett som en plett. Stoffet er i slitesterkt lin, med trykk av oppskriften på Foccacia. (klikk på bildet for å få det større). Jeg har sprayet stoffet med tekstil-impregnering, så er det lettere å holde rent.
Hvis du benytter tipset med sprayen....husk å gjøre det utendørs!

Klem fra Lise

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Lise.. Virkelig artig å besøke bloggen din, synes at du er kjempe flink :)
Klem fra Gøril..

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, hei
For en flott slagbenk og for en koselig spisekrok dere har. Lurt stoltrekk du har brukt og så lekkert.

Ser du har lagt deg til som følger av bloggen min; hjertelig velkommen, håper du vil trives. Ønsker deg en fin kommende uke. Klem fra meg

Knutine sa...

For en koselig blog;o))
Og de hundehuset har kjempepotensial,
men ser du er i gang med å kreere noe
vakert der.

Håper det er greit at jeg legger meg til som følger av deg?
Ha en fin uke

Wenche

InstatreffNorge sa...

Kjempefin blogg, og nydelig hus du har:)
Slagbenken ble veldig fin som hvit:)

Ha en fin uke:)

Klem Lise

Fossestua sa...

Tusen takk for koselige kommentarer! Er kjempehygglig å få så gode tilbakemeldinger . Har vært på besøk til hver enkelt av dere nå og takket. Untatt Gøril, som er min beste venninne:) hun skal få personlig besøk :)
Klem fra Lise

Link within

Related Posts with Thumbnails