.
.

Koselig at du titter innom bloggen min :)

Lise heter jeg, og er ei nordlandsjente på 39 år fra Mo i Rana. Sammen med min samboer og våre to søte pusekatter stortrives vi i Fossestua, som er et gammelt tømmerhus fra 1906 som vi kjøpte i nov 2008.

Her kan du få være flue på veggen å følge renoveringen av både hagen (H5) og drømmehjemmet vårt, og pyntingen selvsagt. Jeg elsker den lyse, landlige og nostalgiske stilen, gamle saker med sjel og patina, og romantiske hager. Håper du vil trives her hos meg :)

.
.

mandag 7. juni 2010

Velkommen inn :)


Min hverdagsglede i dag, er at jeg vant en stickers hos Hilde Heimdal! Kjempegøy! Blir nok et innlegg når den kommer i posten ja :)

Som dere sikkert forstår av forrige innlegg, så ser det mildt sagt forferdelig ut utfor veggen hos oss. Så jeg tenkte å invitere dere med litt innenfor i dag:) Bildet er i fra yttergangen vår. Den er stor og romslig, og var fra gammelt av det gamle kjøkkenet i huset. Det vet vi kunn fordi det sto det på de gamle dørlistene inn til gangen. En av de tidligere eierene har nok pusset opp,tatt ned listene, og skrevet "dør til det gamle kjøkkenet" på baksiden.

Skapet sto på loftet da vi overtok, og var av ubehandlet furu. Syntes det ble kjempefint etter makeoveren (skryte skryte )Malte det først i mørkegrått, gnidde det inn med stearin de stedene jeg ville skulle se slitt ut, og malte det hvitt. Deretter pirket jeg bare bort malingen der hvor stearinen var, så det gråe kom fram. Har pusset litt også, på steder som ville blitt naturlig slitt. Vet at de fleste bruker oljemaling, men jeg sverger til den nye vannmalingen. Den holder seg kritthvit, og gulner ikke slik oljemalingen gjør. På dørene har jeg montert glassknotter, og en stickers har fått plass på siden.

Fra gangen leder det en dør inn til badet, en til vaskerommet og en glassdør inn til stua. Midt i gang-gulvet har vi laget en lem ned til kjelleren. Det er støpt full kjeller under halve huset( den påbygde delen) mens den gamle delen fra 1906 bare har krypkjeller, som vanlig var.

Da vi overtok huset, var det ingen inngang til kjelleren i det hele tatt! Vi måtte krype inn smale kjellervindu (vel...det var bare hull uten vindu, var ikke innsatt vinduer) for å komme til varmtvannstanken! Vannet frøs for oss hele tiden(overtok i nov 2008)så vi måtte stadig ned for å tine rørene. Vi hadde tettet til "hullene" så godt det lot seg gjøre, men det nyttet lite om graderstokken bikket over 5 minus (får jeg minne på at jeg bor i nordland, ha ha). Det var alt for liten dimensjon på rørene også, så vi har måttet bytte ut alt av rør i hele huset. Alle syntes vi var sprø som kjøpte dette huset,men vi har ikke angret et sekund! Vi stortrivest her! Selv om vi er blitt blakke :)))

Ps. Er det noen som har tips "for dummies" når det gjelder å få bildene der man vil ha dem? Alle havner på toppen av innlegget, og slettes ikke i den rekkefølgen jeg vil ha de.

Klem fra Lise

8 kommentarer:

salige lavendel sa...

Så fine bilder, og smart med stearinlys der du ville ha det grå til å synes!

Synnøve sa...

Kjempefin gang dere har.
jeg kan forklare huvordan du får bildene der du vil ha de,
men er elendig til og forklare, hih.
Når du har ført over første bildet, så pass på at streken som står og blinker(den som du flytter for og få åpenrom osv )at den er under bildet du har lastet opp,jeg flytter den langt ned,så det er plass til tekst.
For blir det for mye mellomrom mellom bildene,flytter du bare bildet lenger opp igjen.
Håper du skjønner hva jeg mener.
Klem

Fossestua sa...

Takk for tipset Synnøve :) skal prøve det i kveld til dagens innlegg:)

Lappestua sa...

Hei! Så flott dere får det! Veldig koselig med en interiørblogger fra Mo, legger deg til i blogglista mi :)

Ruter & Hjerter sa...

For en flott blogg du har laget! Gøy at du skriver litt om huset, det er alltid gøy! Vi har selv et gammelt hus.. og har gjort MYE og MYe gjenstår! men det er litt av sjarmen også:) har lagt meg til som følger jeg:)

Fossestua sa...

Hei, artig med kommentar fra en Ranværing:))
Takk for koselige kommentarer fra begge to, og hjertelig velkommen skal dere være:))
Og ja, gamle hus er herlige. Mye arbeid, men jeg er enig i at det er litt av sjarmen. Er veldig glad i huset vårt, synes det har en god atmosfære.

Maliva`s verden sa...

Hei..takk for hyggelig hilsen inne hos meg. Håper du vil trives her i blogglandia...gøy å se før og etter bildene dine. En flott blogg allerede som jeg helt klar kommer på besøk igjen. Takk for titten. Klem fra Maliva

Fossestua sa...

Hei, så koselig at du stakk innom, og takk for fine ord :)
Skulle bare ønske at det fantes oppstart-kurs-for-ferske-bloggere-som-ikke-kan-noenting-fra-før-om-data:))he he, men jeg trivest allerede. Man kjenner selvtilitten vokse, for hver koselige kommentar man får.
Klem fra Lise

Link within

Related Posts with Thumbnails